اشتراک گذاری
پیش ‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه شنبه ۱ آذر ۱۴۰۴

پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه در روزهای آینده؛ صعود یا اصلاح؟

نوسانات شدید قیمت جهانی طلا و افزایش نرخ ارز، بازار داخلی طلا و سکه را در هفته گذشته با جهش قیمتی و سپس عقب‌نشینی ناگهانی مواجه کرد.
پیش ‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه شنبه ۱ آذر ۱۴۰۴

پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه در روزهای آینده؛ صعود یا اصلاح؟

نوسانات شدید قیمت جهانی طلا و افزایش نرخ ارز، بازار داخلی طلا و سکه را در هفته گذشته با جهش قیمتی و سپس عقب‌نشینی ناگهانی مواجه کرد.

به گزارش شهر بورس، نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان طلا، جواهر و نقره تهران، با اشاره به تحولات هفته گذشته در بازار طلا و سکه، از ثبت نوسانات افزایشی هم‌زمان در بازارهای جهانی و داخلی خبر داد و گفت: طی هفته اخیر، قیمت طلا در بازارهای جهانی با وجود افت‌وخیزهای مقطعی، در مجموع مسیر صعودی را طی کرد؛ به‌طوری‌که نرخ انس جهانی در مقاطعی تا محدوده ۵۵۹۸ دلار نیز پیش رفت، هرچند در معاملات امروز با عقب‌نشینی، به زیر کانال ۵۰۰۰ دلار بازگشت.

رشد میلیونی قیمت طلا و سکه در یک هفته

وی با بیان اینکه حاصل نوسانات هفتگی بازار جهانی، رشد حدود ۱۱۴ دلاری قیمت طلا بوده است، افزود: در حال حاضر (جمعه بعدازظهر)، قیمت هر اونس طلا به حدود ۴۹۸۹ دلار رسیده است. این روند افزایشی به بازار داخلی نیز سرایت کرد و قیمت انواع طلا و سکه در داخل کشور با رشد قابل توجهی همراه شد.

به گفته بذرافشان، هر مثقال طلای ۱۷ عیار طی هفته گذشته نزدیک به ۱۳ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان افزایش قیمت را تجربه کرد و اکنون در سطح ۸۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان معامله می‌شود. همچنین هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز در این بازه زمانی بیش از سه میلیون و ۲۱۷ هزار تومان گران شد و قیمت آن به ۱۹ میلیون و ۵۱۲ هزار تومان رسید.

تبلیغ درون‌خطی

رئیس اتحادیه طلا درباره وضعیت بازار سکه نیز توضیح داد: اگرچه شدت رشد قیمت سکه نسبت به طلا کمتر بوده، اما همچنان افزایش محسوسی در این بازار ثبت شده است. بر این اساس، سکه طرح جدید با افزایشی حدود ۳۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان به ۱۹۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسید و سکه طرح قدیم نیز با رشد ۳۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومانی، ۱۹۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت‌گذاری شد. قیمت ربع‌سکه با افزایش ۲۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان به ۱۰۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و نیم‌سکه نیز با رشد هشت میلیون و ۹۰۰ هزار تومانی به حدود ۵۹ میلیون تومان رسید. سکه یک‌گرمی بانک مرکزی هم با افزایش چهار میلیون تومانی، ۲۷ میلیون تومان معامله شد.

وی همچنین از افزایش حباب سکه خبر داد و گفت: حباب سکه در مجموع هفته گذشته حدود ۸۰۰ هزار تومان بزرگ‌تر شد و در حال حاضر به حدود هشت میلیون و ۴۵۰ هزار تومان رسیده است.

بذرافشان در تشریح دلایل نوسانات اخیر بازار اظهار کرد: بخش عمده این تحولات تحت تاثیر شرایط سیاسی و اقتصادی جهان و انتشار اخبار موثر بین‌المللی رخ داده است. در ابتدای هفته، با وجود رشد قیمت جهانی طلا، به دلیل ثبات نسبی نرخ ارز در محدوده ۱۴۰ تا ۱۴۲ هزار تومان، بازار داخلی واکنش چندانی نشان نداد؛ اما از روز سه‌شنبه و هم‌زمان با ورود نرخ ارز به کانال ۱۵۰ هزار تومان و حتی ثبت نرخ‌های مقطعی ۱۶۰ هزار تومانی، بازار داخلی با شدت بیشتری به رشد قیمت‌های جهانی واکنش نشان داد.

وی افزود: همین عامل باعث شد در سه روز پایانی هفته، شتاب افزایش قیمت‌ها بیشتر شود و بازار به اوج خود برسد؛ به‌طوری‌که قیمت هر گرم طلا حتی تا محدوده ۲۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان نیز پیش رفت و انس جهانی نیز در مقاطعی به حوالی ۵۵۸۰ دلار نزدیک شد، اما پس از آن روند اصلاحی آغاز و قیمت‌ها با کاهش قابل توجهی مواجه شدند.

نوسانات غیرقابل پیش‌بینی و زیان فعالان بازار

رئیس اتحادیه طلا با اشاره به غیرقابل پیش‌بینی بودن شرایط بازار تصریح کرد: همان‌طور که جهش شدید قیمت‌ها در ابتدای هفته قابل پیش‌بینی نبود، افت اخیر نیز که از شب گذشته آغاز شد و تا امروز ادامه یافت، برای فعالان بازار غیرمنتظره بود.

بذرافشان در پایان با انتقاد از بی‌ثباتی حاکم بر بازار گفت: نوسانات شدید و ناگهانی موجب کاهش معاملات و وارد آمدن زیان به فعالان صنفی شد؛ به‌گونه‌ای که در برخی موارد، اختلاف قیمت یک سکه از شب تا صبح به حدود ۲۰ میلیون تومان می‌رسید. این شرایط نه‌تنها فعالان بازار را متضرر کرد، بلکه باعث تردید مردم در خرید و فروش شد و در نهایت، کاهش هم‌زمان عرضه و تقاضا، بازار را وارد رکود کرد. امید می‌رود با ایجاد ثبات نسبی در بازارهای جهانی و داخلی، شرایط معاملات از روزهای آینده به حالت متعادل‌تری بازگردد.

منبع: خبرآنلاین

اخبار مرتبط

نظرات

بدون نظر! اولین نفر باشید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *