بررسی اخبار سیاسی حاکی از این است که پیشرفتی در روند مذاکرات هستهای ایجاد نشده و انتظار هم نمیرود حداقل در ماههای آتی گشایشی در این مذاکرات ایجاد شود. بر این اساس به عقیده کارشناسان بعید است که مذاکرات هستهای به نتیجهای برسد که بتواند منجر به ریزش قیمت دلار و کاهش مجدد قیمت طلا و سکه شود.
از طرف دیگر، پیشبینیهای کارشناسان حاکی از این است که امسال هم دولت با کسری بودجه مواجه است و رشد نقدینگی به افزایش انتظارات تورمی دامن میزند. در این شرایط از نظر سنتی یکی از بهترین و امنترین بازارها برای سرمایهگذاری بازار طلا و سکه است که میتواند سرمایههای زیادی را جذب خود کند.
نگاه کارشناسان به آینده قیمت طلا و سکه
جواد فلاحیان، کارشناس بازارهای مالی گفت: برآوردها نشان میدهد رشد نقدینگی تا حدود ۳۰ درصد در پیش است و همین محرک، قیمت دلار و در نتیجه طلا و سکه را در میانمدت به سمت بالا هدایت میکند.
علی طباطبایی، دیگر کارشناس بازارهای مالی درباره آینده بازار طلا و سکه گفت: ممکن است در کوتاهمدت بازار دوباره فاز کاهشی را تجربه کند، ولی در طولانیمدت و تا پایان سال۱۴۰۲، به واسطه رشد قیمت دلار، قیمت طلا و سکه نیز صعودی پیشبینی میشود. چون فعلا اتفاقی وجود ندارد که بتواند دلار را در مسیر کاهشی قرار دهد مگر اینکه توافق جامع و کاملی انجام شود که آن هم به نظر نمیآید در کوتاهمدت اتفاق بیفتد.
همچنین میلاد صادقی، کارشناس اقتصادی در تشریح وضعیت بازار طلا و سکه گفته بود: این اقتصاد سیاسی ماست که میتواند وضعیت سال 1402 را تشریح کند. اگر بخواهیم از دیدگاه متغیرهای کلان وضعیت امسال را مشاهده کنیم، اقتصاد ایران در سال 1402 با رشد حدود 43 درصدی نقدینگی و رشد اقتصادی منفی مواجه میشود. در این شرایط انتظار میرود در خرداد امسال دوباره تقاضای پول به بالاترین سطح خود برسد و این به معنای افزایش قیمت و تقاضا برای ورود به بازارهای مالی از جمله طلا و سکه است.
برزو حقشناس، کارشناس بازارهای مالی در این زمینه گفت: این روند به احتمال زیاد صعودی میماند، زیرا تورم در کشور نهادینه شده است که شامل دلار و در نتیجه طلا و سکه هم میشود. دلار یکی از عوامل جهتدهی به طلا و سکه است و انس جهانی نیز یکی دیگر از این عوامل به شمار میآید. روند انس جهانی نیز اکنون صعودی شده است.