اشتراک گذاری

پیش‌بینی قیمت خودرو تا پایان سال ۱۴۰۳؛ افزایش یا کاهش؟

بازار خودرو در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ با کاهش قیمت‌ها مواجه شد، اما با افزایش نرخ دلار و تنش‌های سیاسی در نیمه دوم سال، احتمال افزایش مجدد قیمت‌ها وجود دارد.

پیش‌بینی قیمت خودرو تا پایان سال ۱۴۰۳؛ افزایش یا کاهش؟

بازار خودرو در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ با کاهش قیمت‌ها مواجه شد، اما با افزایش نرخ دلار و تنش‌های سیاسی در نیمه دوم سال، احتمال افزایش مجدد قیمت‌ها وجود دارد.

به گزارش شهر بورس، بازار خودرو در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ با کاهش قیمت‌ها روبه‌رو شد و در مقایسه با ابتدای سال، افت قابل توجهی را تجربه کرد. این کاهش به دلیل افزایش تولید خودرو، تسریع در واردات، و کاهش انتظارات تورمی ناشی از تغییرات سیاسی و اقتصادی داخلی بود. اما با ورود به نیمه دوم سال و افزایش نرخ دلار و تشدید تنش‌های سیاسی، قیمت‌ها بار دیگر روند صعودی به خود گرفت و احتمال افزایش بیشتر تا پایان سال وجود دارد.

کاهش قیمت خودرو در نیمه اول سال ۱۴۰۳

در نیمه نخست سال ۱۴۰۳، بازار خودرو کاهش قیمت را تجربه کرد، به‌طوری‌که میانگین قیمت خودرو در این دوره کاهش یک درصدی داشت. این در حالی بود که نرخ تورم کلی اقتصاد حدود ۱۲ درصد گزارش شده است. خودروهای پرتقاضای داخلی نیز کاهش بیشتری را شاهد بودند؛ به عنوان مثال، قیمت تارا اتوماتیک از حدود یک میلیارد و ۲۷۰ میلیون تومان در ابتدای سال، به ۹۳۰ میلیون تومان در پایان شهریور رسید که نشان‌دهنده افت ۲۷ درصدی قیمت آن است.

عوامل موثر بر کاهش قیمت خودرو

چندین عامل در کاهش قیمت خودرو در نیمه نخست سال تأثیر داشتند، از جمله:

تبلیغ درون‌خطی
  • افزایش تولید خودرو: تولید خودروهای داخلی با سرعت بیشتری انجام شد و موجودی بازار افزایش یافت.
  • تسریع در واردات: روند واردات خودرو سرعت گرفت که باعث کاهش فشار بر عرضه داخلی شد.
  • کاهش انتظارات تورمی: با تغییرات سیاسی و روی کار آمدن دولت جدید، انتظارات تورمی موقتاً کاهش یافت که به تثبیت نسبی قیمت‌ها کمک کرد.

بازگشت افزایش قیمت‌ها در نیمه دوم سال

از ابتدای مهرماه ۱۴۰۳، با تشدید تنش‌های سیاسی منطقه‌ای و افزایش نرخ دلار به میانه کانال ۶۵ هزار تومان، قیمت خودروها بار دیگر افزایش یافت. بررسی‌ها نشان می‌دهد که خودروهای پرتقاضای داخلی در ۱۲ روز نخست مهرماه به‌طور میانگین ۳ درصد افزایش قیمت داشته‌اند. به‌عنوان مثال، تارا اتوماتیک در این بازه زمانی با افزایش ۴۰ میلیون تومانی مواجه شد.

پیش‌بینی آینده قیمت خودرو تا پایان سال

بررسی روندهای گذشته نشان می‌دهد که تا پیش از سال ۱۳۹۷، قیمت خودرو به‌طور مستقیم با نرخ تورم حرکت می‌کرد، اما پس از شوک تورمی سال ۱۳۹۷، این نسبت تغییر کرده و بازار خودرو به تورم حساسیت بیشتری پیدا کرده است. به‌طوری که هر یک درصد افزایش تورم می‌تواند منجر به دو درصد افزایش در میانگین قیمت خودرو شود.

با توجه به شرایط فعلی و سطح تعادلی جدید بازار خودرو، پیش‌بینی می‌شود که میانگین قیمت خودرو تا پایان سال ۱۴۰۳ با توجه به تورم، ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش یابد؛ به شرطی که عوامل مؤثر مانند نرخ دلار و تورم پایدار باقی بمانند. با این حال، در صورتی که اقدامات مناسبی مانند بهبود روند واردات، افزایش سطح تولید، و کاهش تنش‌های سیاسی انجام شود، احتمال کاهش ۱۵ درصدی قیمت خودرو نسبت به شهریور ماه وجود دارد.

منبع: صد آنلاین

اخبار مرتبط

۱۴ آبان ۱۴۰۴
رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران میهن اعلام کرد که عرضه...
۱۴ آبان ۱۴۰۴ | بخش های خبری
۱۴ آبان ۱۴۰۴
پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه سه شنبه 31 تیر 1404
پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه سه شنبه 31 تیر 1404
با صدور نظریه جدید قوه قضاییه، ابهام درباره نوع سکه...
۱۴ آبان ۱۴۰۴ | بازار ارز و طلا
۱۴ آبان ۱۴۰۴
حضور مدنی‌زاده در مقام وزارت اقتصاد به نفع بازار سرمایه می‌شود
حضور مدنی‌زاده در مقام وزارت اقتصاد به نفع بازار سرمایه می‌شود
وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه هیچ نشانه‌ای از کاهش...
۱۴ آبان ۱۴۰۴ | بخش های خبری
۱۴ آبان ۱۴۰۴
قیمت جهانی طلا سه‌شنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۴ + جدول
قیمت جهانی طلا سه‌شنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۴ + جدول
قیمت جهانی طلا پس از افت اخیر، امروز دوباره افزایش...
۱۴ آبان ۱۴۰۴ | بازار ارز و طلا

نظرات

بدون نظر! اولین نفر باشید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *