تاریخ انتشار : جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۳۹
زمان مطالعه: 4 دقیقه
کد خبر : 167624

پشت پرده تحولات اقتصادی ایران؛ نگاهی به نیم قرن گذشته

پشت پرده تحولات اقتصادی ایران؛ نگاهی به نیم قرن گذشته
پروژه‌ای ویژه که در آن تحولات اقتصادی ایران از دهه 1350 تا امروز تحلیل می‌شود. با نگاهی به بحران‌ها، تصمیمات کلیدی و عواملی که شکل‌دهنده وضعیت کنونی اقتصادی کشور هستند، تلاش داریم تا دلیل اصلی این تحولات را کشف و توضیح دهیم.

به گزارش شهر بورس، در تجزیه و تحلیل وضعیت اقتصادی کنونی ایران، یکی از بهترین روش‌ها، نگاه روندی به تاریخ اقتصادی کشور است. اکنون که سال 1403 را پشت سر می‌گذاریم، واقعیت اقتصادی کنونی حاصل تصمیمات و تغییرات اقتصادی در دهه‌های گذشته است. امسال در پروژه «نیم‌قرن با اقتصاد ایران»، پایگاه خبری اقتصادنیوز با استفاده از گزارش‌های روزنامه‌های معتبر «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد»، در هر روز بخشی از تحولات اقتصادی را بررسی می‌کند تا نه‌تنها چرایی وضعیت امروز، بلکه تاثیر این تحولات بر سایر بخش‌های جامعه و عکس‌العمل آن‌ها نسبت به یکدیگر، روشن‌تر شود.

در این پروژه، پنج سال کلیدی از هر دهه انتخاب و تحلیل شده است که شامل سال‌های 1354، 1364، 1374، 1384، و 1394 می‌شود.

در هفتم دی 1354، خبر کمیاب و گران‌شدن مرغ داخلی باعث نگرانی مردم شد. تولید داخلی از میزان تقاضا کم‌تر شده بود و قیمت‌های تثبیت‌شده در بازار رعایت نمی‌شد.

در هفتم دی 1364، تصمیمات جدید انقلاب اسلامی شامل مصادره اموال 20 سرمایه‌دار بزرگ کشور، بخشی از جریان تحول اقتصادی آن زمان بودند. دولت انقلابی با هدف قطع دست برخی از سرمایه‌داران و شرکت‌های وابسته به حکومت گذشته، اقداماتی مهم برای بازتوزیع منابع مالی انجام داد.

خبر مرتبط
ممنوعیت دوباره ورود بانوان به ورزشگاه
ممنوعیت دوباره ورود بانوان به ورزشگاه

باشگاه نساجی مازندران اعلام کرد هواداران زن اجازه حضور در استادیوم را ندارند.

سال 1374 در تاریخ ایران نیز به یاد ماندنی است. ایران و روسیه سند همکاری‌های بلندمدت اقتصادی را امضا کردند و طرحی برای انتقال گاز به ترکیه به طور رسمی در دست اقدام قرار گرفت، به نحوی که گاز ایران می‌توانست به تأمین انرژی کشورهای همسایه کمک کند.

در سال 1384، واردات بیش از 6 هزار کامیون چینی توسط شرکت‌های داخلی اعلام شد، اما این کامیون‌ها به دلیل عدم تطابق با استانداردهای لازم برای صادرات به اروپا با چالش‌هایی روبه‌رو شدند.

همچنین در دی 1394، رئیس‌کل بانک مرکزی با اشاره به انجماد نیمی از منابع بانک‌ها و نرخ بالای سود بانکی باوجود کاهش تورم، چرایی عدم کاهش نرخ سود را مورد بررسی قرار داد و گفت: «اقتصاد ایران در حال حاضر با پدیده‌ای به نام سود بالا مواجه است که نتایج آن در درازمدت ممکن است برای اقتصاد کشور خطرناک باشد.»

برچسب ها :

ناموجود

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش