گزارش شهر بورس از پولپاشیهای فولاد مبارکه؛
به نام رسانه، به کام دوستان/ 36 میلیارد تومان به جیب چه افرادی رفت؟
شهر بورس – بهرام توپچی پور: ابعاد مختلف پرونده فساد در فولاد مبارکه در حالی این روزها در رسانهها منتشر میشود که در حوزه هزینههای رسانهای ابعاد بررسی نشدهای به چشم میخورد.
انتشار مبالغ پرداختی گاهاً عجیب و غریب به رسانههایی که نام برخی از آنها را تا پیش از این حتی نشنیدهایم، اقدام جالبی است که از سوی مدیران فولاد مبارکه انجام شده است.
در لیست منتشر شده، پول پاشی 36 میلیارد تومانی فولاد مبارکه به 270 رسانه جلب توجه میکند. در این لیست نام چند رسانه معتبر از جمله خبرگزاری فارس، خبرآنلاین و روزنامه شرق هم دیده میشود که البته مجموع دریافتی مجموع رسانههای معتبر و شناخته شده شاید حتی به 10 میلیارد تومان هم نرسد.
بیشتر بخوانید: بیانیه مدیرعامل سابق فولاد درباره تحقیق و تفحص مجلس
رسانهای با هزینههای میلیاردی و مالکیت غیرمستقیم
اگر سقف دریافتی رسانههای شناخته شده را 10 میلیارد تومان در نظر بگیریم، این سوال پیش میآید که 26 میلیارد تومان باقی مانده صرف چه رسانههایی شده است؟ جواب این سوال بسیار آسان است و با نگاهی به لیست منتشر شده، نام برخی افراد و رسانههای خاص به چشم میخورد که ارتباطی تنگاتنگ با یکدیگر نیز دارند. یکی از آنها، رسانهای است که به صورت غیرمستقیم و از طریق واسطههایی متعلق به فولاد مبارکه بوده و هزینههای آن توسط این شرکت تامین میشود.
مجوز این رسانه در سال 1394 به صاحب امتیازی فردی به نام «الف.ت» صادر شده که در همان مقطع، مدیر روابط عمومی فولاد مبارکه بوده است. دریافتی این رسانه که طی دو قرارداد انجام شده، مجموعاً به عدد یک میلیارد و 529 میلیارد تومان میرسد.
پایگاه خبری نفت ما درباره این رسانه و فعالیتهای آن مینویسد: « آنطور که پیدا است شرکت فولاد مبارکه امروز با پرداخت مبالغ چندین میلیارد تومانی به برخی رسانه ها مانع از انتشار اخبار منفی علیه خود شده و در این بین رسانه ای با نام … نیز توسط روابط عمومی فولاد مبارکه راه اندازی شده که ماهانه ۱۰۰ میلیون تومان اعتبار می گیرد و روابط عمومی فولاد از همان رسانه هایی که تبلیغات میلیاردی به آنها پرداخت می کند می خواهد که خبرهای با نقل از این رسانه را کار کنند تا جا بیفتد!»
هادی نباتی نژاد، مدیر روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه نیز در 13 اسفند 1399 در مراسم تودیع و معارفه سردبیر این رسانه با تایید مالکیت رسانه مذکور توسط این شرکت میگوید: قطعا ایجاد این پایگاه خبری ثمره تلاش مدیران قبلی روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه است و پایه گذاری این بستر رسانه ای برای صنعت فولاد کشور ستودنی و قابل تقدیر است و امیدوارم با حضور سردبیر جدید این پایگاه خبری شاهد به ثمر نشستن یک رسانه حرفه ای در بخش صنعت فولاد کشور باشیم.
به نام رسانه، به کام دوستان
از طرف دیگر، نام یک گروه رسانهای نیز در لیست دیده میشود و دریافتیاش نزدیک به چهار میلیارد تومان است. هزینه چنین مبلغی برای چاپ ماهنامه برای کارخانه اتفاق عجیبی بوده که در این بین رخ داده است.
دیگر رسانه، یک فصلنامه است که دریافتی بیش از 610 میلیون تومان داشته که این رسانه هم متعلق به «ح.ق» سردبیر سابق پایگاه خبری وابسته به فولاد مبارکه است. وی همچنین با نام یک شرکت دیگر که در عرصه فرهنگ، تبلیغات و رسانه فعالیت دارد، مبلغی بیش از 300 میلیون تومان از فولاد مبارکه دریافت کرده است. اگر فرض کنیم که در پرداختی فولاد به پایگاه خبری مربوطه، هیچ مبلغی نصیب سردبیر سابق نشده باشد، «ح.ق» به نام دو رسانه مبلغی حدود یک میلیارد تومان دریافتی داشته است.
دیگر فردی که شرایط مشابه دارد، «م.خ» است. وی با دو رسانه نه چندان شناخته شده اقدام به دریافت (مجموعاً) بیش از یک میلیارد و 500 میلیون تومان از فولاد مبارکه کرده است!
«م.ب» و یادداشتهای حمایتی از آقای مدیر
در سویی دیگر نام «م.ب» به چشم میخورد. شخصی که در سال 99 با یادداشتهایی از مدیرعامل وقت فولاد مبارکه حمایت میکرد و طی یادداشتی که در چند رسانه که نامشان نیز در لیست دریافتکنندگان مبالغ کلان دیده میشود، به حمایت از مدیرعامل وقت فولاد مبارکه پرداخته و حامیان تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه توسط مجلس را به تشویش اذهان عمومی متهم کرده است.
«م.ب» همچنین مدعی شده است که «به دلیل ایجاد حواشی برای مدیرعامل فولاد مبارکه، این شرکت در تولید دچار بحران شده است، زیرا تمام انرژی وی صرف پاسخگویی به افرادی شده که از حاشیه سازی سود میبرند.»
این سخنان در حالی مطرح شده است که نام «م.ب» به عنوان طرف حساب با 5 رسانه در لیست منتشر شده به چشم می خورد و طبق تحقیقات خبرنگار شهر بورس وی مدیر بازرگانی یکی از خبرگزاریهای مذکور و مدیرمسئول و صاحب امتیاز 4 پایگاه خبری است که مجموعاً 900 میلیون تومان دریافتی داشتهاند.
این هزینهها در حالی صرف شده است که حتی برخی از رسانههای مطرح شده در این لیست از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز نداشته و خبرنگار شهر بورس در جستوجو و تحقیق درباره این رسانهها به هیچ وبسایت و اطلاعاتی دست پیدا نکرد. (سامانه جامع رسانههای کشور)
نکته جالب ارتباط زنجیرهای برخی از افراد و رسانههایی است که مبالغی کلان دریافت کرده و مطالب منتشر شده در حمایت از مدیریت شرکت فولاد مبارکه را به صورت مشترک منتتشر کردهاند!
در حاشیه تحقیقات خبرنگار شهر بورس درباره افراد دخیل در پرونده، یکی از این افراد در تماس با شهر بورس، ضمن رد لیست منتشر شده اظهار داشت: از مسیر حقوقی، پیگیر این پرونده هستیم.
بیشتر بخوانید: گزارش کامل تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه
مشترک مورد نظر در دسترس نمیباشد!
این در حالی است که رسانههای مستقل چندان مورد حمایت واقع نشده و بیشتر این مبالغ صرف رسانههای خاص با مدیران خاص شده است.
البته دریافت رپورتاژ خبری برای رسانهها از یک مجتمع صنعتی و اقتصادی معتبر در وضعیت اقتصادی فعلی کشور که فشار زیادی بر رسانهها وارد کرده نه تنها عجیب نیست بلکه امری متداول نیز محسوب میشود، اما سوال اینجاست که آیا این مبلغ نباید صرف رسانههایی شود که مخاطبان و تاثیرگذاری بیشتری دارند و میتوانند مطالب رپورتاژی فولاد یا هر مجموعه دیگری را به درستی بازتاب بدهند؟ پرداخت چنین مبالغی در وجه رسانههای متعددی که مدیریت آنها متعلق به یک فرد است، چه معنایی میتواند داشته باشد؟
تماسهای خبرنگار شهر بورس با مدیر روابطعمومی و مسئولان ارتباط با رسانه شرکت فولاد مبارکه برای پیگیری این موضوع تا این لحظه نتیجهای در پی نداشته، اما تحقیقات شهر بورس درمورد این پرونده و ارتباطات زنجیرهای میان افراد این پرونده ادامه دارد.
آژانس خبری تحلیلی شهر بورس این آمادگی را دارد تا اظهارات و دفاعیات عوامل شرکت فولاد مبارکه و یا هر فرد دیگری که طی این گزارش از او نام برده شد را بدون هیچگونه اغماض منتشر کند.
برچسب ها :فولاد
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0