واکنش تند مجلس به گرانی خودرو؛ پیشنهاد استیضاح وزیر صمت
به گزارش شهر بورس، نمایندگان مجلس در واکنش به مجوز وزارت صمت برای افزایش 35 درصدی قیمت خودروهای داخلی، تغییراتی در تعرفه واردات خودرو اعمال کردهاند. این تصمیمات در پی اعتراضات گسترده به افزایش قیمتها و تاثیر آن بر توان خرید مردم گرفته شد. در این گزارش به بررسی ابعاد این تصمیمات و واکنشهای مختلف نمایندگان پرداختهایم.
کاهش تعرفه واردات خودرو: گامی به سوی رقابت بیشتر
در راستای کاهش قیمت خودروها و ایجاد رقابت در بازار، کمیسیون تلفیق مجلس تصمیم گرفت که تعرفه واردات خودروهای نو را از 80 به 60 درصد کاهش دهد. این تصمیم، در پاسخ به افزایش چشمگیر قیمت خودروهای داخلی، به منظور ایجاد فشار بر خودروسازان داخلی و کاهش شکاف قیمتی بین خودروهای داخلی و وارداتی اتخاذ شده است.
پیشنهاد استیضاح وزیر صمت: واکنش تند به افزایش قیمتها
در واکنشی دیگر، علی خضریان، نماینده تهران، از پیشنهاد استیضاح وزیر صنعت در پی افزایش قیمت خودروها خبر داد. او با انتقاد از خودروسازان داخلی که به بهانه نزدیک شدن قیمت کارخانه و بازار، قیمت خودروها را افزایش میدهند، خواستار مدیریت صحیح بهای تمامشده تولید و اجرای سیاستهای درست برای جلوگیری از افزایش غیرمنطقی قیمتها شد.
اهمالکاری دولت و وعدههای عملی نشده
روحالله عباسپور، عضو کمیسیون صنایع و معادن، به عدم اجرای صحیح قوانین مربوط به واردات خودروهای کارکرده اشاره کرد و گفت: «اگر دولت به درستی مصوبات واردات خودرو را اجرایی میکرد، امروز شاهد افزایش قیمت خودرو نبودیم.» وی تاکید کرد که این قانونگذاری با هدف ارتقای کیفیت و کاهش قیمت تمامشده خودرو صورت گرفته و به نظر میرسد اهمال دولت در اجرای آن، مانع تحقق اهداف اصلی شده است.
بازار خودرو ایران همچنان درگیر مسائل زیادی از جمله مافیا، قیمتگذاری دستوری و سنگاندازیهای غیرکارشناسی است.
راهحلها و نظارت مجلس بر صنعت خودرو
اعضای مجلس همچنین از ابزارهای نظارتی خود مانند تحقیق و تفحص، استیضاح وزیر و تصویب قوانین جدید برای جلوگیری از افزایش قیمت خودرو استفاده خواهند کرد. علیرضا سلیمی، عضو هیات رئیسه مجلس، ضمن تاکید بر مخالفت مجلس با افزایش قیمت خودرو، خواستار کاهش تعرفههای واردات و افزایش رقابت در بازار خودرو شد.
کیفیت پایین و قیمتهای گزاف: نمایندگان در برابر خودروسازان داخلی
مجتبی یوسفی، عضو هیات رئیسه مجلس، با اشاره به کیفیت پایین خودروهای داخلی و تکنولوژیهای قدیمی آنها، از مسئولین خواست تا این وضعیت را بهبود بخشند و از ایجاد انحصار در بازار خودروی کشور جلوگیری کنند. به گفته وی، فروش خودروهای قدیمی با قیمتهای نجومی، ظلمی به مردم است که باید هر چه سریعتر اصلاح شود.
آینده صنعت خودرو: آیا کاهش تعرفهها راهگشا خواهد بود؟
در حال حاضر، کاهش تعرفه واردات خودرو به عنوان اقدامی مهم در برابر افزایش قیمتها مطرح شده است، اما کارشناسان اقتصادی بر این باورند که مشکلات اصلی صنعت خودرو به سوء مدیریتها و نبود سیاستگذاری مناسب برمیگردد. برای حل این مشکلات، مجلس باید اقدامات اساسیتری انجام دهد.
منبع: تسنیم
برچسب ها :مجلس شورای اسلامی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0