رییس هیئت مدیره سبدگردان راد در گفتگو با شهر بورس عنوان کرد:
همتی به جنگ رانت خواران رفته است
امید موسوی، رییس هیئت مدیره سبدگردان راد، در گفتوگو با شهر بورس، با اشاره به عملکر وزارت اقتصاد در ماههای اخیر اظهار داشت: عملکرد وزیر اقتصاد در بسیاری از موارد، از جمله حرکت به سمت تکنرخی کردن ارز و حذف سامانه نیما با هدف کاهش رانت و فساد، حمایت از تولید و تاکید بر خصوصیسازی واقعی، گامهای مهمی در مسیر بهبود شرایط اقتصادی بوده است. کاهش مداخلات دولت در شرکتی مثل ایرانخودرو یکی از اقداماتی بود که امیدها را در بازار زنده نگه داشت.
وی با بیان اینکه همتی چه در حوزه سیاستهای مالی و پولی و چه در مدیریت ایرانخودرو، به جنگ با رانتخواران رفته است، افزود: در مقابل، افرادی نیز با اقدامات و سخنان پوپولیستی سعی در تحریک افکار عمومی به نفع خودشان و استیضاح وزیر اقتصاد دارند.
موسوی ادامه داد: این شرایط موجب ایجاد ترس و تردید در بخشهای عقلانی جامعه شده و در نتیجه، سرمایهها به سمت ابزارهایی با قیمتگذاری دستوری کمتر و مقاومتر در برابر مداخلات دولتی، نظیر طلا و دلار، حرکت میکنند.
رییس هیئت مدیره سبدگردان راد با بیان اینکه ارتباط مستقیمی بین استیضاح وزیر اقتصاد و روند بلندمدت بازار سرمایه وجود ندارد، تصریح کرد: متاسفانه چه ایشان در سمت خود باقی بماند و چه شخص دیگری جایگزین شود، مشکلات اساسی اقتصاد کشور همچنان پابرجا خواهد ماند. مسائلی مانند کسری بودجه دولت، انواع یارانههای پنهان و تنشهای ناشی از تحریمها بهسادگی قابل حل نیستند.
سازمان بورس اعلام کرد که سود سهام عدالت سال ۱۴۰۲ در اسفند واریز میشود. مشمولان سهام ۵۳۲ و یک میلیون تومانی چقدر سود خواهند گرفت؟
وی تصریح کرد: بازارهای مالی در بلندمدت، صرفا با جریان ورود و خروج پولها در سیکلهای مختلف حرکت میکنند و تقریبا همگام با تورم رشد میکنند.
موسوی در ادامه به تاثیر سیاستهای دولت بر نوسانات بازار اشاره کرد و گفت: رویکرد دولت در حوزههای اقتصادی و مالی، تاثیر مستقیمی بر ثبات یا نوسانات بازار سرمایه دارد. هرگونه تصمیمگیری نادرست یا مداخله غیرکارشناسی میتواند بازار را دچار نوسانات شدید کرده و اعتماد سرمایهگذاران را از بین ببرد.
وی تاکید کرد: در بلندمدت، بازارهای مالی صرفا بر اساس جریان ورود و خروج نقدینگی در سیکلهای مختلف حرکت کرده و تقریبا همگام با نرخ تورم رشد خواهند کرد.
رئیس هیئت مدیره سبدگردان راد در ادامه به سیاست پیشفروش سکه از سوی بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: این اقدام نهتنها التهاب بازار طلا و سکه را کاهش نمیدهد، بلکه موجب رسمیت بخشیدن به پسانداز در قالب طلا و سکه شده و موج جدیدی از تقاضا برای این نوع سرمایهگذاری ایجاد میکند.
موسوی با اشاره به تجربههای پیشین در این زمینه، خاطرنشان کرد: مگر تجربههای مشابه در گذشته توانستهاند التهاب بازار را کاهش دهند؟ به نظر میرسد هدف اصلی این سیاست، فروش سکه با قیمت بالا و شناسایی سود توسط بانک مرکزی است که در کوتاهمدت میتواند نقدینگی را تا حدی کاهش داده و اثر جزئی بر نرخ تورم بگذارد.
وی ابراز امیدواری کرد: شاید اگر این سیاست بهطور مداوم و هر ماه اجرا شود، بتواند در کاهش حباب قیمتی سکه تاثیرگذار باشد، اما در ثباتبخشی به این بازار چندان موفق نخواهد بود.
برچسب ها :بورس
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0