نگاهی به معاملات پتروشیمی و فرآوردههای نفتی در بورس کالا
به گزارش شهر بورس به نقل از عصر تجارت، بورس کالای ایران بهعنوان مرجع رسمی مبادلات کالاهای پایه و واسطهای در کشور از سال ۱۳۸۶ و بعد از ادغام دو سازمان کارگزاران بورس فلزات تهران و سازمان کارگزاران بورس کالای کشاورزی تأسیس شد و امروز با تجربه بیش از ۱۷ سال فعالیت در مبادلات کالاهای مختلف، نقشی مؤثر در شفافیت اقتصاد کالایی و تأمین مواد اولیه موردنیاز صنایع مختلف داشته و با استفاده از ابزارهای مالی نوین طراحیشده توسط متخصصان این حوزه، به کمک تأمین مالی تولیدکنندگان شتافته است.
کشف منصفانه قیمت، تسهیل مبادلات فیزیکی و ضابطهمند کردن فرآیند خریدوفروش کالا، امکان فروش مستقیم و بدون واسطه، واقعیتر شدن قیمت کالاها، تضمین ایفای تعهدات طرفین معامله، تسهیل امکان بهرهگیری از ابزارهای مالی یا به عبارتی ابزارهای مدیریت ریسک، ایجاد امکان سرمایهگذاری در بازار کالایی، تسهیل فرآیند تأمین مالی و در نهایت بهبود عملکرد نظام اقتصادی از مهمترین مزایای این بورس است.
یکی از گروههای اصلی محصولاتی که در بورس کالای ایران عرضه میشود، محصولات پتروشیمی و انواع فرآوردههای نفتی است که بهمنظور بررسی آخرین آمارهای معاملاتی این بازار در سال جاری، به دادههای منتشرشده توسط بورس کالای ایران استناد شده است.
دادوستد ۱۹.۵ میلیون تن محصول
بر اساس آمارهای بورس کالای ایران، عملکرد تالار محصولات پتروشیمی و فرآوردههای نفتی از ابتدای امسال تا ۱۲ بهمنماه نشان میدهد که ارزش معاملات محصولات پتروشیمی و فرآوردههای نفتی نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش چشمگیری داشته و به ترتیب با رشد ۲۹ و ۱۰ درصدی مواجه شده است.
عرضه های بورس کالا امروز 30 بهمن 1403 محصولات مختلفی از جمله ۲ میلیون و ۳۵۳ هزار و ۹۷۴ تن انواع کالا و محصول را در بر می گیرد.
بررسی عملکرد تالار محصولات پتروشیمی از ابتدای امسال تا ۱۲ بهمنماه نشان میدهد که در این مدت بالغ بر ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تن انواع محصول به ارزش ۲۶۴ هزار میلیارد تومان در این تالار معامله شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با ۲۹ درصدی ارزش معاملات مواجه شده است.
همچنین، عملکرد تالار فرآوردههای نفتی نیز نشان میدهد که از ابتدای سال تا ۱۲ بهمنماه بیش از ۱۳ میلیون و ۴۰۱ هزار تن انواع محصول به ارزش ۲۳۴ هزار میلیارد تومان در این تالار دادوستد شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افزایش ۱۰ درصدی ارزش معاملات روبهرو شده است.
بر اساس این آمار، تالار محصولات پتروشیمی سهم ۴.۷ درصدی از حجم کل معاملات و سهم ۱۷.۳ درصدی از ارزش کل معاملات بازار فیزیکی را به خود اختصاص داده و تالار فرآوردههای نفتی نیز سهم ۱۰.۴ درصدی از حجم کل معاملات و ۱۵.۳ درصدی از ارزش کل معاملات بازار فیزیکی را در اختیار دارد.
آمارهای بورس کالا نشان میدهد که در این بازه زمانی و در تالار پتروشیمی ۳ میلیون و ۹۷۷ هزار و ۲۶۴ تن محصول بهصورت نقدی، ۲ میلیون و ۱۲۳ هزار و ۲۳۱ تن محصول بهصورت سلف و ۱۱۶ تن محصول نیز بهصورت نسیه فروخته شده است.
در تالار فرآوردههای نفتی نیز عمده محصولات بهصورت نقدی به فروش رفته است، بهطوری که ۸ میلیون و ۸۶۸ هزار و ۶۸۰ تن محصول بهصورت نقدی، ۴ میلیون و ۵۱۲ هزار و ۲۳۳ تن محصول بهصورت نسیه و ۲۰ هزار و ۲۳۲ تن محصول نیز بهصورت سلف دادوستد شده است.
بر اساس دادههای منتشرشده، در تالار محصولات پتروشیمی، بیشترین حجم و ارزش معاملات به مواد پلیمری اختصاص یافته است، بهطوری که در این تالار ۴ میلیون و ۳۸۶ هزار و ۹۸ تن مواد پلیمری، یک میلیون و ۶۹۷ هزار و ۷۶۳ تن مواد شیمیایی و ۱۶ هزار و ۷۵۰ تن گازها و خوراکها دادوستد شده است.
همچنین، در تالار فرآوردههای نفتی نیز بیشترین حجم معاملات به قیر اختصاص داشته است، بهطوری که از ابتدای امسال تا ۱۲ بهمنماه بالغ بر ۶ میلیون تن قیر به ارزش ۱۰۵ هزار میلیارد تومان دادوستد شده است.
علاوه بر این، ۴ میلیون و ۹۳۵ هزار و ۴۶۰ تن وکیوم باتوم، یک میلیون و ۶۵۷ هزار و ۸۵۰ تن لوب کات، ۵۶۳ هزار و ۲۸۰ تن گوگرد، ۱۷۴ هزار و ۷۹۸ تن روغن، ۱۱ هزار و ۸۴۶ تن عایق رطوبتی و ۱۱ هزار و ۵۰۰ تن سلاپس واکس در این تالار معامله شده است.
برچسب ها :بورس کالا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0