تاریخ انتشار : سه شنبه ۵ دی ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۱
زمان مطالعه: 12 دقیقه
کد خبر : 105295

نکات مهم برای دانشجو معلمان

نکات مهم برای دانشجو معلمان
شهر پلاس: دانشجو معلمان در کنار منابع درسی ودانشگاهی از چه طریقی برای ورود به مدارس و کار با دانش آموزان آماده شوند.

به گزارش شهر پلاس، اهمیت دانشگاه فرهنگیان آن جهت نسبت به سایر دانشگاه ها بیش تر است که،مرکز تولید مربیانی است که میخواهند مسئولیت تربیت نیروی انسانی آینده کشور را برعهده بگیرند. در این گزارش تلاش شده است منابعی را به دانشجو معلمان معرفی شود تا در کنار منابع درسی ودانشگاهی آمادگی لازم را قبل از ورود به مدارس و کار با دانش آموزان کسب کنند.

دانشجو معلمان چگونه کلاس را مدیریت کنند؟

معلم کسی است که همیشه احساس نیاز به یادگیری و فراگیری مطالب تازه داشته باشد و مطالعات خود را پس از کسب مدرک تحصیلی متوقف نکند. اساتید خوب می دانند که در دنیا توقفی در کار نیست و هر شخصی یا در حال پیشرفت است و یا در حال پسرفت. بنابراین این معلمان هیچ وقت از آموزش دست نمی کشند و همواره در حال مطالعه و یادگیری هستند. در ضمن، چون به درس تدریسی خودشان هم علاقه دارند از مطالعه آن هم لذت می برند. کتاب هنر معلمی یکی از منابع ویژه برای دانشجومعلمان است که ۱۲۰ راهکار مهم در تدریس و کلاس‌داری را دراختیار دانشجویانی می گذارد که تصمیم دارند وارد مدارس شوند.

کتاب “هنر معلمی” ، نوشتۀ جانی یانگ، معلم با تجربۀ انگلیسی است. هدف اصلی این کتاب ۱۹۲ صفحه‌ای که توسط منصور متین ترجمه شده است، آموزش مدیریت کلاس و نحوۀ برخورد با مشکلات رفتاری دانش‌آموزان، به معلمان تازه‌کار است. نویسنده تلاش کرده تا بسیاری از مسائل مربوط به معلمان را از لحظه‌ای که برای اولین بار وارد کلاس می‌شوند تا موضوعاتی مانند مدیریت کلاس، نحوۀ ارتباط با دانش‌آموزان، همکاران، والدین و غیره را مد نظر قرار دهد و آموزش‌هایی را در قالب نکات کوتاه، کاملا کاربردی و قابل پیاده‌سازی در کلاس درس، بیان کند.

کتابی که هر معلمی باید بخواند

لازم است دانشجومعلمان، اطلاعات خود را به گونه ای بالا ببرند که بتوانند با دانش‌آموزان سنین مختلف، به درستی رفتار نمایند. از این رو داشتن اطلاعات جامعی درباره روانشناسی رشد، به معلمان کمک زیادی می کند تا با گروه‌های سنی مختلف دانش‌آموزان با توجه به شناخت صحیح ویژگی‌های آن‌ها، تعامل مؤثری داشته‌باشند و در نهایت در تدریس خود موفق شوند، کتاب روانشناسی تربیتی یکی از منابع معتبر در خصوص شناخت و ارتباط موثر با دانش آموزان است که مطالعه آن به دانشجومعلمان توصیه می شود.

کتاب “روانشناسی تربیتی” سانتراک که در ۶۷۲ صفحه نگاشته و توسط شاهده سعیدی ترجمه شده است، به معلمان و مدیران کمک می‌کند تا اطلاعات مفید و کاملی را در مورد حوزه‌های مربوط به دانش‌آموزان، معلمان و روابط بین آن‌ها به دست بیاورند. ویژگی اصلی کتاب این است که در کنار بیان نظریه‌های بنیادین در زمینه آموزش و یادگیری، به کاربردی کردن نظریه‌های مطرح شده و استفادۀ آن‌ها در کلاس درس نیز تأکید دارد.

در ابتدای هر فصل، یک داستان جذاب و مرتبط با محتوای فصل، در مورد تدریس بیان می‌شود. بسیاری از این داستان‌ها توسط معلم‌ها و به طور اختصاصی برای همین کتاب نقل شده‌اند. در هر فصل نیز بخش‌هایی نیز وجود دارد که به معلمان کمک می‌کند تا نظریه‌های مطرح شده در آن فصل را به صورت عملی در کلاس خود به کار ببرند.

کتابی انگیزشی برای معلمان سخت کوش

کتاب “سوپ جوجه برای روح معلم” که جزو کتاب‌های پرفروش نیویورک تایمز است، توسط جک کنفیلد و ویکتور هنسن در ۴۶۷ صفحه نوشته شده و علی اکبر راستکار آن را به زبان فارسی ترجمه کرده است.

این کتاب در مورد تجربیات معلمان است و می‌توان از آن به عنوان کتابی الهام‌بخش و انگیزشی برای معلمان یاد کرد. خواندن داستان‌های جذاب این کتاب، در لحظاتی که معلمان دچار خستگی یا ناامیدی می‌شوند، می‌تواند بسیار انگیزه‌بخش و امیدوارکننده باشد.

سوپ جوجه برای روح معلم، شامل ۱۰۱ داستان از معلم‌های بزرگ و الهام‌بخش است؛ داستان‌های واقعی، کوتاه و فوق‌العاده در مورد اهمیت تشویق، قدرت عشق، ریسک‌پذیری در کلاس، نیاز به وجود مربی و راهنما برای معلمان و غیره. این داستان‌ها گاهی باعث خندۀ شما می‌شوند و گاهی نیز شما را به گریه می‌اندازد. اما در نهایت، خواندن آن‌ها، انرژی و نیروی فوق‌العاده‌ای را برای ادامۀ راه معلمی، در شما ایجاد خواهد کرد.

دانشجو معلمان چگونه خلاق شوند؟

کتاب “یادگیری معکوس”، یکی دیگر از کتابهای مفید برای معلمان است که به بررسی موضوعِ نسبتا جدیدِ کلاس معکوس، نحوۀ برگزاری کلاس‌ها به صورت معکوس و بیان تجربیات معلمان از برگزاری این نوع کلاس‌ها می‌پردازد. این کتاب معلمان را تشویق می‌کند تا به شیوۀ جدیدی از تدریس و برگزاری کلاس‌ها فکر کنند.

جان برگمن و ارون سمز، در سال ۲۰۰۷ مفهوم کلاس معکوس را در دبیرستان‌های محل تدریس خود به کار گرفتند. در سال ۲۰۱۴ نیز جامعه‌ای آنلاین، شامل ۲۰۰۰۰ معلم علاقمند به یادگیری معکوس را ایجاد کردند. آن‌ها نهایتا تجربیات خود و سایر معلمان را در کتاب یادگیری معکوس ثبت کردند.


نحوه اعلام مفقودی چک


از مشکلات یادگیری دانش‌آموزان نترسید

اصطلاح اختلالات یادگیری (Learning Disability) برای اولین بار در سال ۱۹۶۲ توسط ساموئل کرک (Samuel Alexander Kirk) روانشناس آمریکایی مطرح شد. او این اصطلاح را برای دانش‌آموزانی به کار می‌برد که ضریب هوشی متوسط یا بالاتر از متوسط داشتند، اما در یادگیری برخی موضوعات و مفاهیم درسی دچار مشکل بودند و از نظر درسی در سطحی که از آن‌ها انتظار می‌رفت، قرار نداشتند.  درنهایت تمامی یافته ها و تجربیات و توصیه های خود را در کتابی با عنوان “درمان اختلالات یادگیری” به چاپ رساند.

کتاب “روابط معلم و دانش‌آموز” را می‌توان به عنوان یک راهنمای عملی و کاربردی برای معلمانی که علاقمند به ایجاد روابط سازنده با شاگردان و پر کردن شکاف ارتباطی بین معلم و دانش‌آموز هستند، معرفی کرد.

به طور خلاصه می‌توان گفت که دکتر هایم گینات این کتاب را نوشته است تا با استفاده از مثال‌های مختلف، کوتاه و مفید به معلمان و حتی والدین آموزش دهد که چگونه با دانش‌آموزان خوب رفتار کنند و محیطی شاد و سرشار از آرامش روانی را برای تعلیم و تربیت آن‌ها فراهم کنند.

یکی از دلایل مهمی که این کتاب را در بین کتابهای مفید برای معلمان قرار می‌دهد، زبان ساده و روان آن در بیان مطالب است، به نحوی که خواننده با هر سطحی از دانش و معلومات می‌تواند از مطالب آن بهره‌مند شود.

کتاب “روش‌های تدریس برای دانش آموزان با نیازهای ویژه” نوشته ستاره شجاعی، اثری‌ست که به اهتمام قربان همتی علمدارلو و ستاره‌ شجاعی تألیف شده است. این کتاب شامل تکنیک‌های آموزشی برای دانش‌آموزانی است که ممکن است از اختلالاتی همچون کم‌توانی ذهنی، آسیب‌های بینایی و شنوایی، معلولیت‌های جسمانی یا مشکلات روانی خاص رنج ببرند.

متفاوت و موثر عمل کن

کتاب‌خوانی خلاقیت را تحریک می کند واز طریق خواندن، تخیلی که سوخته است، دوباره فعال می شود چرا که  کتاب خوانی ذهن ما را با فرصت های جدید روبه‌رو می کند. حتی کتاب‌های غیرتاریخی و غیرداستانی مثلا  در مورد علم و فناوری، توانایی  و ظرفیت خلق و خلاقیت را برای تحریک ایده های ابتکاری و خلاقانه دارند.

 در کنار موارد یادشده که اهمیت مطالعه و کتاب‌خوانی را بیش از پیش گوشزد می کند برخی کتاب ها هستند که کمک می کنند تا معلمان نحوه الگوسازی را تمرین کرده و درنهایت الگوی شخصی سازی شده را ایجاد کنند مثل کتاب “میم مثل معلم” که توسط سیما زاده محمودی به تحریر درآمده است.

برچسب ها :

ناموجود

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش

بانک توسعه تعاون