به گزارش شهر بورس، یونس اکبرپور پایدار؛ رئیس کمیسیون صنایع و انرژی اتاق تبریز در این نشست، با اشاره به وضعیت نامطلوب بهرهوری انرژی در کشور گفت: راندمان نیروگاهها تنها بین 22 تا 23 درصد است.
وی با بیان اینکه حدود 50 درصد ماشینآلات صنعتی کشور فرسوده هستند، افزود: از هر ۴ واحد سوخت، تنها یک واحد انرژی تولید میشود. این مسئله منجر به افزایش مصرف انرژی، کاهش بهرهوری، بالا رفتن قیمت تمامشده محصولات و کاهش قدرت رقابتپذیری در بازارهای داخلی و خارجی شده است.
پایدار تأکید کرد: دولت باید سالانه حداقل یک میلیارد دلار برای نوسازی صنایع اختصاص دهد، چرا که این اقدام موجب صرفهجویی قابلتوجهی در مصرف انرژی خواهد شد و سرمایهگذاری انجامشده نیز طی چند سال به دولت بازخواهد گشت.
وی با اشاره به وضعیت حمل و نقل عمومی در استان آذربایجانشرقی گفت: فرسودهترین ناوگان حمل و نقل عمومی کشور متعلق به این استان است. ناوگان موجود در هر 100 کیلومتر، بین 70 تا 80 لیتر گازوئیل مصرف میکند، در حالی که با نوسازی ناوگان، این عدد میتواند به 27 تا ۳۰ لیتر کاهش یابد.
رئیس کمیسیون صنایع و انرژی همچنین با انتقاد از برخی سیاستهای محدودکننده دولت گفت: بخشنامهها و آییننامههای متعدد، عملاً مانع واردات ماشینآلات نو شدهاند. این در حالی است که فرسودگی ماشینآلات، ضایعات تولیدی را بالا برده و کیفیت محصولات صنعتی و کشاورزی را بهشدت کاهش داده است؛ به طوری که بیش از 30 درصد محصولات کشاورزی به دلیل نبود فناوری مناسب، هدر میرود.
وی نوسازی صنایع را راهکاری کلیدی برای حل ناترازی انرژی دانست و افزود: بر اساس بررسیهای اتاق بازرگانی تبریز، نوسازی صنایع میتواند مصرف برق را بین 30 تا 40 درصد کاهش دهد. در شرایطی که احداث نیروگاه زمانبر و پرهزینه است، نوسازی تجهیزات موجود میتواند راهحل مؤثرتری باشد.
پایدار تأکید کرد: تنها راه رونق صنعت کشور، نوسازی ماشینآلات است؛ این اقدام برخلاف سایر سیاستها، آثار تورمی ندارد و موجب افزایش بهرهوری، اشتغال و ارتقای آموزش در بخش صنعت خواهد شد. همچنین، اولویت بازسازی باید به توسعه انرژیهای تجدیدپذیر اختصاص یابد.
در ادامه این نشست اعضای حاضر در جلسه به بیان دیدگاهها و نظرات خود در زمینه مشکلات صنایع در حوزه فرسودگی ماشینآلات پرداختند.