نظارت دولت بر قیمت کالاهای اساسی؛ قیمت برنج ثابت میماند؟
به گزارش شهر بورس، وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد که هیچ مشکلی در تامین و توزیع کالاهای اساسی کشور وجود ندارد و تمامی ذخایر استراتژیک طبق برنامهریزیهای دقیق تامین شده است.
وی همچنین بر شفافیت در فرآیندهای تامین و توزیع تاکید کرد و از اجرای سیاستهای جدید برای کاهش انحصار و افزایش رقابت در بازار کالاهای اساسی خبر داد.
غلامرضا نوری قزلجه در جلسه شورای اطلاعرسانی دولت که با حضور معاون اول رئیسجمهور برگزار شد، اظهار داشت که تامین کالاهای اساسی با نظم و برنامهریزی دقیق انجام میشود و کمبودی در بازار وجود ندارد.
وی همچنین تاکید کرد که وزارت جهاد کشاورزی جلسات روزانه برای نظارت بر وضعیت بازار برگزار میکند و اطلاعرسانی بهموقع را از اولویتهای این وزارتخانه میداند.
رئیس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان اعلام کرد: ستاد تنظیم بازار اخیراً اختیارات جدیدی دریافت کرده است که موجب ایجاد ثبات و آرامش در بازار کالاهای اساسی خواهد شد.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به برخی شایعات درباره کمبود کالاهایی مانند برنج و جو گفت که این اخبار ناشی از جوسازیهای نادرست رسانهای است.
وی توضیح داد که کشتیهای حامل این کالاها در بنادر کشور منتظر ترخیص هستند و به محض تامین منابع مالی از سوی بانک مرکزی، این اقلام وارد بازار خواهند شد.
شفافسازی فرآیند واردات و کاهش انحصار
یکی از مهمترین تغییرات در سیاستهای این وزارتخانه، الکترونیکی شدن سیستم ثبت و تخصیص سهمیه واردات کالاهای اساسی است.
وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد که هیچ نیازی به مراجعه حضوری بازرگانان به وزارتخانه وجود ندارد و این امر باعث افزایش شفافیت و کاهش فساد اداری شده است.
وی همچنین اعلام کرد که دولت سیاستهایی برای حمایت از تولید داخل اتخاذ کرده است. به عنوان مثال، واردات کنجاله و روغن تنها در صورت خرید دانههای روغنی داخلی مجاز خواهد بود.
این اقدام در راستای ایجاد توازن در بازار و کاهش وابستگی به واردات انجام شده است.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد که هیچ امضای طلایی در فرآیند واردات کالاهای اساسی وجود ندارد و تمامی مراحل تامین و توزیع کالاها از طریق یک سامانه هوشمند و شفاف مدیریت میشود.
وی همچنین تاکید کرد که میزان انحصار در بازار کالاهای اساسی به کمتر از ۲۰ درصد کاهش یافته است و دولت قصد دارد این میزان را به زیر ۱۰ درصد برساند.
در همین راستا، امکان واردات مستقیم مواد اولیه توسط تولیدکنندگان فراهم شده است. به عنوان مثال، اتحادیه مرغداران میتوانند مستقیما ذرت مورد نیاز خود را وارد کنند که این امر باعث افزایش اطمینان در تامین نهادهها و حذف واسطههای غیرضروری خواهد شد.
نظارت بر قیمتها و تامین ارز ترجیحی
وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد که ۶۰ درصد از ارز ترجیحی برای کالاهای واسطهای مانند ذرت، جو و کودهای شیمیایی اختصاص دارد، در حالی که ۴۰ درصد دیگر برای تامین کالاهای مصرفی نظیر برنج، گوشت و گندم استفاده میشود.
در حوزه کنترل قیمتها، دولت نظارت دقیقی بر کالاهایی که با ارز ترجیحی تامین میشوند، دارد.
به عنوان مثال، برنج خارجی که دو هفته پیش قیمتگذاری شد، همچنان در فروشگاهها با نرخ ۴۸ هزار و ۲۵۰ تومان عرضه میشود.
وزیر جهاد کشاورزی به افزایش هزینههای تولید نیز اشاره کرد و گفت که دولت فعلی مجبور به پرداخت بدهیهای معوقه دولت قبل در بخش کشاورزی شده است.
وی اعلام کرد که تاکنون ۱۳۲ هزار میلیارد تومان بدهی گذشته در این بخش تسویه شده است.
وی در پایان تاکید کرد که هدف دولت ایجاد ثبات در بازار و کاهش وابستگی به یارانههای ارزی است.
به گفته او، افزایش قیمت برخی محصولات کشاورزی نتیجه سیاستهای ارزی دولت قبل بوده است و دولت فعلی سعی دارد با مدیریت موثر و برنامهریزی اقتصادی، این چالشها را کاهش دهد.
منبع: ایسنا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0