توضیحات رئیس سازمان بورس درباره مجامع شرکتهای سهام عدالت
به گزارش شهر بورس، دقایقی پیش نشست خبری «عشقی» آغاز شد. این نشست خبری پیرامون برگزاری مجامع شرکتهای سهام عدالت استانی خواهد بود.
مجید عشقی اظهار داشت: یکی از مهم ترین مولفه های موفقیت این مجامع این خواهد بود که بتوانیم مشارکت حداکثری سهام عدالت را در شرکت های استانی داشته باشیم که نیازمند حمایت اصحاب رسانه خواهد بود.
وی افزود: کار، کار بسیاری سختی است که تقریبا ۵۰ میلیون نفر را درگیر کرده و ۵ تا ۶ میلیون نفر به این عدد اضافه خواهند شد. قطعاً بحث آموزش کار یکی دو روز نیست و انشاءالله همه دستگاه ها کمک خواهند کرد.
رئیس سازمان بورس با بیان اینکه «زمان بندی فراخوان ها برای کاندیداتوری عضویت در هیئت مدیره فردا منتشر خواهد شد»، گفت: برای بحث خود سهامداران که در مجامع شرکت های سرمایه گذاری شرکت میکنند، به چند شکل میتوانند حضور یابند.
عشقی ادامه داد: اولا به صورت مستقیم می توانند در مجامع شرکت کنند؛ هم حضوری و هم الکترونیکی. رای گیری نیز به صورت الکترونیکی است. هر سهام داری که میخواهد در مجمع شرکت کند باید در سامانه، نام خود را ثبت کند. سهامداران میتوانند تعاونی استان خود را به عنوان نماینده انتخاب کنند.
وی عنوان کرد: عضویت مردم در شرکت های تعاونی لغو نشده و هنوز عضو هستند، اما کسانی که در مجامع استانی شرکت نمی کنند رایشان به تعاونی داده می شود.
عشقی بیان کرد: تخصیص سهام عدالت از ابتدای تاسیس به دلیل عدم تصمیم گیری ها یا تصمیمات ناقص و بعضا ورود یک سری دستگاه ها نظارتی که سو جریان ها را تشخیص می دادند، متوقف شد تا توسط شورای عالی بورس مورد بررسی قرار بگیرد.
رئیس سازمان بورس ادامه داد: از ابتدای ورود بنده به سازمان بورس و شورای عالی بورس تلاش کردیم که به یک اجماعی در شورای عالی بورس در خصوص نحوه برگزاری شرکت های سرمایه گذاری استانی و نحوه انتقال اعاده مردم و سهامداران سهام عدالت در این زنجیره تا شرکت های سرمایه پذیر برسیم.
وی گفت: هدف اصلی این است که بتوانیم در ۳۶ شرکت سرمایه پذیر بورسی و ۱۳ شرکت سرمایه پذیر غیر بورسی اعاده مالکیتی و رای سهامداران را منتقل کنیم. این چرخه طی سال های گذشته ادامه داشت و از سال ۹۹ تصمیم به برگزاری مجامع شرکت های سرمایه گذاری گرفته شد.
عشقی عنوان کرد: ایراد اصلی این بود که یک هیئت رئیسه ای برای اداره این مجمع ها از طرف شورای عالی بورس انتخاب شده بود که ترکیبی کاملا دولتی داشت. دولت، مجامع شرکت های استانی را تشکیل می داد و این هم موضوع با قانون تجارت و هم با هدف اصلی سهام عدالت که مشارکت مردمی بود، ناسازگاری داشت.سال قبل بحث اینکه چه مدیری را انتخاب کنیم تا انتقال اعاده مالکیت مردم در این زنجیره به درستی به شرکت های سرمایه پذیر منتقل شود.
سهام عدالت جاماندگان
وی درباره سهام عدالت جا ماندگان نیز توضیح داد: سهام عدالت جاماندگان در اختیار سازمان بورس و شورای عالی بورس نیست و سازمان خصوصی سازی باید دراین باره پاسخگو باشد.
عشقی افزود: جمعیت ۵ الی ۶ میلیون ایثارگران، بهزیستی و کمیته امداد به سهامداران عدالت اضافه خواهند شد که سبد سهام آن ها در دولت در حال بررسی است.
عشقی دربخش پرسش و پاسخ این نشست خبری، درباره تعیین تکلیف فروش سهام عدالت برای آن دسته از افرادی که شیوه مدیریت مستقیم را انتخاب کردند، گفت: بحث آزادسازی نماد سهام شرکتهای سرمایهگذاری استانی فعلا به دلیل ایجاد برخی چالشها برای بازار امکانپذیر نیست اما براساس تصمیمات گرفته شده بازگشایی نماد این شرکتها به تدریج اتفاق میافتد.
وی در ادامه اظهار داشت: در تلاش هستیم تا از محل سودهای مجمع شرکتهای سرمایه گذاری استانی مبلغی را برای بازار گردانی آن ها در نظر بگیریم تا پس از بازگشایی نمادها، بازار سهام تحت تاثیر فروشها قرار نگیرد.
تعیین صلاحیت اعضای هیئت مدیره
عشقی در خصوص تعیین صلاحیت اعضای هیئت مدیره شرکت های سرمایه گذاری استانی افزود:تعیین صلاحیت اعضای هیأت مدیره مانند سایر شرکتها انجام می شود و حتی برای شرکت های استانی سهام عدالت استانداردها به مراتب سخت تر شده است.
وی درباره شیوه پرداخت سود سهام عدالت برای هر دو روش مستقیم و غیر مستقیم گفت: سود کلیه سهامداران سهام عدالت در دو روش غیرمستقیم و مستقیم همانند سال های گذشته از سوی شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه از بستر سامانه سجام انجام میشود.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص اقدامات مورد نظر درباره همکاری نکردن شرکتهای سرمایه گذاری استانی با تعاونی ها تاکید کرد: شرکتهای تعاونی استانی، وزارت تعاون و اتاق تعاون مسئول این امر هستند تا کارهای حصول حد نصاب ۲۰ درصد را انجام شود و با تأیید وزارت تعاون، شرکتهای تعاونی به عنوان نماینده سهامداران در مجامع سهام عدالت حضور خواهند داشت.
به گفته عشقی، بخشی از موضوع به شرایط بازار مربوط است. در بعضی از شرکتها بین ۳۰ تا ۴۰ درصد سهام در دست ۱۹ میلیون نفر میافتد و اگر آنها بخواهند ۲۰ تا ۳۰ درصد سهم خود را بفروشند با یک فشار سنگین فروش مواجه میشویم. قرار شد همزمان با تعیین تکلیف مجامع استانی به صورت تدریجی بتوانیم بازگشاییها را انجام دهیم.
بازارگردانی شرکت های سرمایهگذاری استانی
وی در پاسخ به سوالی درباره بازارگردانی شرکت های سرمایهگذاری استانی گفت: در بحث بازار گردانی شرکت های سرمایهگذاری استانی از ظرفیت سبدگردانی، تامین سرمایه ها و غیر بهره خواهیم گرفت تا سهام این شرکت ها نقدشوندگی مناسبی داشته باشند.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار درباره سود سهام عدالت متوفیان اظهار داشت: مجموع سهام عدالت متوفیان و سود آن شامل ۱۰ هزار میلیارد تومان می شود و اشخاصی که نسبت به دریافت سود متوفیان اقدام کردند سود سهام عدالت متوفی را تا پایان آذر دریافت خواهند کرد، مابقی سود انباشته سهام عدالت نیز تا پایان سال به حساب وراث واریز میشود و با توجه به اینکه در دو سال گذشته سامانه ای برای انتقال سهام عدالت متوفیان راه اندازی نشده بود این سود در حساب جداگانه ای در شرکت سپرده گذاری مرکزی باقی مانده و حتی سود بانکی نیز به آن تعلق گرفته است و به وراث پرداخت می شود.
وی در ادامه گفت: مسئولیت تایید صلاحیت اعضای هیئت مدیره شرکت های سرمایه گذاری استانی را جدی تر از گذشته توسط اداره تایید صلاحیت دنبال می کنیم و در عین حال اگر تخلفی صورت گیرد، تمام دستگاهها از جمله دادستانی ها نیز به کمک می آیند تا افراد متخصص و دارای صلاحیت انتخاب شوند.
عشقی تصریح کرد: شرکت هایی که تا کنون سود سهام عدالت را پرداخت نکردند باید ظرف چند روز آتی سود سهامداران را واریز کنند در غیر این صورت اسامی آن ها از سوی شرکت سپرده گذاری مرکزی افشا خواهد شد.
نحوه واریز سود سهام عدالت
مجید عشقی، رئیس سازمان بورس در در خصوص نحوه واریز سود سهام عدالت در سال جاری گفت: به دلیل برگزار نشدن همزمان شرکت های پرتفوی سهام عدالت، امسال نیز در دو مرحله سود سهام عدالت برای مشمولان واریز خواهد شد که یک مرحله واریز در آذر ماه و بخش دوم هم اواخر سال پرداخت می شود.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار درباره زمان برگزاری مجامع شرکت های استانی سهام عدالت افزود: حداکثر تا خرداد ماه سال آینده تاریخ تمام مجامع تعیین و تکلیف خواهد شد و تا پایان شهریور نیز مجامع برگزار میشوند و در عین حال مجامع دو استان زنجان و خراسان شمالی تا اواسط بهمن برگزار میشود.
روند مشارکت سهامداران در مجامع شرکت های سرمایه گذاری استانی
ولی الله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران بورس های سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه این نشست خبری در خصوص روند مشارکت سهامداران در مجامع شرکت های سرمایه گذاری استانی گفت : سهامدارانی که میخواهند در مجامع به صورت الکترونیک شرکت کنند باید سجامی شوند و با استفاده از سامانه دیما در مجمع حاضر شوند و در عین حال سهامدارانی که سجامی نیستند هم می توانند با مراجعه حضوری به شرکت استانی خود نسبت به شرکت در مجمع اقدام کنند.
وی با بیان این که بازشدن نماد شرکتهای سرمایه گذاری استانی نیازمند برگزاری تمام مجامع است، افزود: از ۳۱ استان تنها ۲۸ استان شرکت های خود را سهامی عام کرده اند و تهران باید از البرز جدا شود و استان سمنان همچنان سهامی خاص است.
جعفری گفت: فعلا فقط شرکتهای سرمایهگذاری استانهای زنجان و خراسان شمالی میتوانند به سبب آنکه اطلاعات آن ها شفاف است مجمع سهامداران خود را برگزاری کنند و سایر شرکتهای سرمایهگذاری استانی نیز به منظور رعایت شفافیت در انتظار برگزاری مجمع هستند.
وی در خصوص پرداخت نشدن سود توسط دو ناشر تصریح کرد: برای دو شرکت متخلفی که تا کنون سود را پرداخت نکرده بودند پرونده تشکیل شده و اکنون نتیجه آن مشخص شده است.
جعفری افزود: مخابرات نیز سود خود را پرداخت کرده و در حال تلاش است تا به روشهای مختلف تامین مالی بتواند معوقات را بپردازد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0