اشتراک گذاری
فروش بلیت پروازهای اربعین از ۱۲ شهریور آغاز می شود

نرخ مصوب پرواز عتبات مشخص شد

نرخ بلیت پروازهای عتبات برای مهرماه ۱۵ میلیون تومان اعلام شد، اما همچنان دسترسی به این پروازها محدود به چند استان است.
فروش بلیت پروازهای اربعین از ۱۲ شهریور آغاز می شود

نرخ مصوب پرواز عتبات مشخص شد

نرخ بلیت پروازهای عتبات برای مهرماه ۱۵ میلیون تومان اعلام شد، اما همچنان دسترسی به این پروازها محدود به چند استان است.

به گزارش شهر بورس، با آغاز نام‌نویسی سفرهای عتبات عالیات برای مهرماه، سازمان حج و زیارت از تعیین نرخ ثابت ۱۵ میلیون تومان برای بلیت رفت‌وبرگشت پروازهای زیارتی خبر داده است. به گفته مرتضی آقایی، معاون این سازمان، هدف از این اقدام، جلوگیری از التهابات قیمتی و ایجاد ثبات در بازار سفرهای زیارتی بوده است.

این تصمیم در حالی اتخاذ شده که در دوره‌های پیشین، نرخ بلیت پروازهای عتبات در مواردی از مرز ۱۸ میلیون تومان هم عبور کرده بود؛ مسئله‌ای که نارضایتی زائران و دفاتر زیارتی را به‌دنبال داشت و برخی از کاروان‌ها را وادار کرد اعزام‌های هوایی را متوقف و صرفاً از طریق مرزهای زمینی اقدام کنند.

در مرحله جدید اعزام‌ها، پروازها از تاریخ ۲۴ شهریور تنها از تهران و مازندران برقرار شده و برخلاف روال همیشگی، مشهد به‌عنوان یکی از شهرهای با بالاترین تقاضا، تا پایان ماه جاری در فهرست مبادی پرواز قرار ندارد. این محدودسازی جغرافیایی، عملاً دسترسی زائران بسیاری از استان‌ها به گزینه پرواز را با چالش مواجه کرده است.

تبلیغ درون‌خطی

برآوردها نشان می‌دهد که ظرفیت پرواز تنها حدود ۲۰ درصد از کل اعزام‌های عتبات را پوشش می‌دهد. محدودیتی که به‌گفته فعالان حوزه زیارت، نه‌تنها باعث سردرگمی زائران، بلکه موجب نارضایتی دفاتر زیارتی نیز شده است.

با وجود تثبیت هزینه سفر در قالب ۳۰ میلیون تومان برای کاروان‌های هوایی و ۱۴ میلیون برای زمینی، برخی کارشناسان معتقدند موضوع اصلی صرفاً نرخ بلیت نیست. حسن مرادی، مدیر یکی از دفاتر زیارتی، معتقد است که وقتی زیرساخت پروازها تنها به چند استان محدود شده، زائری که از مشهد یا شیراز قصد سفر دارد، باید مسافت طولانی تا تهران را طی کند تا بتواند از خدمات پرواز بهره‌مند شود. به باور او، این شرایط نه‌تنها از مزیت سفر هوایی می‌کاهد بلکه عدالت جغرافیایی در توزیع خدمات زیارتی را زیر سؤال می‌برد.

در این میان، فعالان حوزه زیارت و کارشناسان حمل‌ونقل هوایی راهکارهایی مانند توزیع متوازن پروازهای زیارتی میان استان‌های با تقاضای بالا، ملزم کردن شرکت‌های هواپیمایی به رعایت نرخ مصوب و افزایش ظرفیت پروازهای زیارتی در برنامه‌ریزی کلان صنعت هوایی کشور را پیشنهاد می‌کنند. اجرای این سیاست‌ها می‌تواند ضمن کنترل هزینه‌ها، دسترسی عادلانه‌تر را برای همه زائران از سراسر کشور فراهم آورد.

اخبار مرتبط

۲۴ شهریور ۱۴۰۴
راه‌ اندازی سامانه جامع سازندگان مجاز پروژه‌ های توسعه‌ ای در شرکت ملی مس
راه‌ اندازی سامانه جامع سازندگان مجاز پروژه‌ های توسعه‌ ای در شرکت ملی مس
شرکت ملی صنایع مس ایران در راستای حمایت از تولید...
۲۴ شهریور ۱۴۰۴ | بخش های خبری
۲۴ شهریور ۱۴۰۴
قیمت حبوبات کاهش می‌یابد؟
قیمت حبوبات کاهش می‌یابد؟
نرخ مصوب واردات دوازده نوع حبوبات برای پاییز از سوی...
۲۴ شهریور ۱۴۰۴ | بخش های خبری
۲۴ شهریور ۱۴۰۴
تغییر ساعات کاری تعاونی مصرف کارکنان شهرداری تبریز از اول مهرماه
تغییر ساعات کاری تعاونی مصرف کارکنان شهرداری تبریز از اول مهرماه
مدیرعامل تعاونی مصرف کارکنان شهرداری تبریز از تغییر ساعات کاری...
۲۴ شهریور ۱۴۰۴ | بخش های خبری
۲۴ شهریور ۱۴۰۴

نظرات

بدون نظر! اولین نفر باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *