تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۵
زمان مطالعه: 3 دقیقه
کد خبر : 170175

ماجرای نامه جواد اوجی به مراجع تصمیم‌گیر چه بود؟

ماجرای نامه جواد اوجی به مراجع تصمیم‌گیر چه بود؟
نامه هشدارآمیز جواد اوجی درباره تامین سوخت مایع با برنامه‌ریزی و مدیریت سبد سوخت نیروگاهی از وقوع بحران انرژی و خاموشی‌های گسترده در فصل سرد جلوگیری کرد.

به گزارش شهر بورس، جواد اوجی، وزیر نفت دولت سیزدهم، در زمان تصدی خود با ارسال نامه‌ای مهم به مراجع تصمیم‌گیر کشور، نسبت به عدم امکان تامین بخشی از سوخت مایع مورد نیاز برای سال جاری هشدار داد. این نامه که به گفته محسن پاک‌نژاد، نقطه آغاز مکاتبات جدی در این حوزه بود، تا آخرین روزهای حضور اوجی در وزارت نفت ادامه یافت. هدف این هشدارها، ایجاد هماهنگی برای مدیریت بحران احتمالی در فصل سرما بود.

پاک‌نژاد در جلسه اخیر کمیسیون انرژی مجلس توضیح داد که کارشناسان وقت با بررسی شرایط به این نتیجه رسیدند که مدیریت سبد سوخت نیروگاه‌ها؛ شامل گاز، گازوییل و نفت کوره، تنها راه ممکن برای جلوگیری از بحران است. این تصمیم راهکاری بود که برای تامین انرژی نیروگاه‌ها در فصل سرد سال و جلوگیری از خاموشی‌های گسترده اتخاذ شد.

به گفته وزیر نفت، اجرای برنامه مدیریت سبد سوخت از ۱۰ مردادماه آغاز شد. این برنامه به نیروگاه‌ها اجازه داد تا از منابع سوختی مختلف به صورت بهینه استفاده کنند. هدف این برنامه، ذخیره‌سازی کافی برای فصل زمستان و جلوگیری از اختلال در تامین انرژی بود.

این برنامه‌ریزی و هماهنگی بین وزارتخانه‌های نفت و نیرو موجب شد که خاموشی‌های گسترده‌ای که در مقاطع مختلف سال اتفاق می‌افتد، کنترل شود. در حال حاضر، مصرف نیروگاهی به شیوه‌ای مدیریت شده که از بروز بحران‌های جدی جلوگیری کرده است.

خبر مرتبط
تولید نفت ایران به اوج خود رسید؛ رکورد جدید  پس از ۶ سال
تولید نفت ایران به اوج خود رسید؛ رکورد جدید پس از ۶ سال

با وجود تحریم‌های آمریکا، ایران توانسته است تولید نفت خود را به ۳.۶ میلیون بشکه در روز افزایش دهد و درآمدهای نفتی خود را سه برابر کند.

نامه‌ای که بحران را مدیریت کرد

نامه هشدارآمیز جواد اوجی به مراجع تصمیم‌گیر کشور، به‌عنوان هشداری کلیدی، توانست مسیر مدیریت بحران انرژی را هموار کند. وزیر نفت ابراز امیدواری کرده که این روند در ماه‌های آتی نیز ادامه یابد و با حفظ هماهنگی‌ها، چالش‌های احتمالی در تامین سوخت نیروگاهی به حداقل برسد. این تجربه نشان‌دهنده اهمیت برنامه‌ریزی دقیق و پیش‌بینی بحران‌های پیش‌رو در مدیریت منابع انرژی است.

منبع: سرانه

نویسنده:

برچسب ها :

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش