تاریخ انتشار : جمعه ۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۹
زمان مطالعه: 9 دقیقه
کد خبر : 182625

فرهاد زرگری - مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی؛

ناترازی انرژی، نتیجه انحراف از برنامه و سرمایه‌گذاری

ناترازی انرژی، نتیجه انحراف از برنامه و سرمایه‌گذاری
بحران ناترازی انرژی در سال‌های اخیر، همه ابعاد زندگی ما را تحت تأثیر قرار داده و انتظار می‌رود اقدامی عاجل و راهبردی برای رفع آن اندیشیده شود.

به گزارش شهر بورس به نقل از عصر تجارت، فرهاد زرگری، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی، گفت: ناترازی انرژی در ایران یک چالش بزرگ است، اما این چالش می‌تواند به یک فرصت تبدیل شود، البته اگر سیاست‌ها و استراتژی‌های مناسبی اتخاذ شوند. در آینده، ایران می‌تواند به سمت توسعه پایدار و استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر حرکت کند. استفاده بهینه از منابع انرژی، به‌خصوص انرژی‌های تجدیدپذیر، نه‌تنها باعث کاهش هزینه‌ها و وابستگی به واردات انرژی می‌شود، بلکه می‌تواند تأثیرات مثبتی بر کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی و بهبود کیفیت زندگی مردم داشته باشد.

وی افزود: با سرمایه‌گذاری در فناوری‌های نو و مدیریت بهینه منابع، کشور می‌تواند از توانمندی‌های داخلی خود بهره‌برداری بهتری داشته باشد و ناترازی انرژی را از میان بردارد. چشم‌انداز آینده انرژی در ایران می‌تواند روشن باشد، اما این امر مستلزم همت و اراده جمعی از سوی دولت، بخش خصوصی و جامعه است.

زرگری ادامه داد: شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی به‌عنوان یک مجموعه بزرگ چندرشته‌ای در کشور، نگاه توسعه‌ای به حوزه‌های اقتصاد دانش‌بنیان و انرژی تجدیدپذیر را در دستور کار خود دارد.

مدیرعامل گروه توسعه ملی با اشاره به اثرگذاری ناترازی انرژی بر زیست روزمره مردم، عملکرد صنایع و مسیر توسعه صنعتی کشور گفت: بحران ناترازی انرژی در سال‌های اخیر، همه ابعاد زندگی ما را تحت تأثیر قرار داده و انتظار می‌رود اقدامی عاجل و راهبردی برای رفع آن اندیشیده شود.

خبر مرتبط
کدال آپ | تغییر سهامدار عمده
کدال آپ | تغییر سهامدار عمده

شرکت آسان پرداخت پرشين (آپ) از تغییر سهامدار عمده شرکت خبر داد.

وی افزود: در سال‌های اخیر، سهم سوخت‌های فسیلی از تأمین انرژی جهان کاهش یافته است و در همین حال انتظار می‌رود که طی ۱۰ سال آینده، سهم انرژی‌های تجدیدپذیر در سبد انرژی جهانی، افزایش قابل‌توجهی داشته باشد. جهان با سرعت در حال گذار از انرژی‌های فسیلی به تجدیدپذیرها، به‌ویژه انرژی خورشیدی است.

وی ادامه داد: نگاهی به روند تأمین انرژی جهان نشان می‌دهد که با وجود تشدید ناترازی برق در ایران، همچنان سهم تجدیدپذیرها در تأمین برق کشور بسیار محدود است. میزان ناترازی برق کشور در پیک مصرف امسال، حدود ۱۷ هزار مگاوات برآورد شده است. انتظار می‌رود که این ناترازی در سال آینده به ۲۰ تا ۲۴ هزار مگاوات افزایش یابد.

زرگری با اشاره به تشدید محدودیت‌های انرژی تأکید کرد: افزایش تولید انرژی‌های تجدیدپذیر، به‌عنوان راهکار اصلی برای مقابله با بحران انرژی در صنایع شناخته می‌شود. در حال حاضر، سهم انرژی‌های تجدیدپذیر از مجموع انرژی تولیدشده در کشور، کمتر از یک درصد است. در حالی که انتظار می‌رود برای غلبه بر مشکلات کنونی و جلوگیری از تشدید بحران، تولید انرژی‌های پایدار توسعه یابد.

مدیرعامل شرکت توسعه ملی گفت: بخش صنعت، یکی از ارکان مهم اقتصاد ایران و از بخش‌های تأثیرگذار بر رشد اقتصادی کشور است. پس از بخش خدمات، بیشترین سهم تولید ناخالص داخلی ایران متعلق به صنعت و معدن است. بررسی رشد ارزش‌افزوده صنایع بزرگ در این حوزه، نشان می‌دهد که صنایع تولید مواد شیمیایی و نفتی، صنایع تولید محصولات غذایی و تولید فلزات پایه، سهم بالایی از رشد بخش صنعت را در اختیار دارند.

وی ادامه داد: در دهه‌های گذشته، انرژی ایران همواره به‌عنوان یک مزیت اقتصادی و عاملی برای جذب سرمایه‌گذاری مطرح بوده است، اما اکنون، همین مزیت به یک تهدید جدی برای اقتصاد کشور تبدیل شده است. عدم سرمایه‌گذاری در حوزه زیرساخت‌ها، غافلگیری استراتژیک بزرگی را برای کشور ایجاد کرده و توسعه صنعتی و تولید ناخالص داخلی را تحت تأثیر منفی قرار داده است. در این میان، بهره‌گیری از انرژی‌های تجدیدپذیر می‌تواند مسیر توسعه را مجدداً هموار کند.

زرگری با اشاره به سهم فعالیت‌های مختلف از کل تشکیل سرمایه ثابت صنعتی در سال‌های ۱۳۸۱ تا ۱۳۹۹ گفت: سهم تولید مواد شیمیایی و فرآورده‌های شیمیایی از تشکیل سرمایه ثابت صنعتی در این دهه، برابر ۲۲ درصد برآورد شده است. سهم تولید فلزات پایه از تشکیل سرمایه ثابت صنعتی در این دوره، ۱۴ درصد بوده است. سهم تولید تجهیزات برقی از تشکیل سرمایه ثابت صنعتی در این دهه، تنها ۲ درصد گزارش شده است. سرمایه‌گذاری نامتوازن و نامتقارن، عامل اصلی بروز بحران انرژی و صنعتی در کشور بوده است.

مدیرعامل گروه توسعه ملی با بیان اینکه ناترازی انرژی در دهه ۹۰ به‌شدت افزایش یافته است، تصریح کرد: از سال ۱۴۰۰ به این سو، شاهد بحران‌های شدید ناترازی انرژی هستیم. صنایع، تحت تأثیر این بحران، با کاهش تولید، افزایش قیمت تمام‌شده، از دست دادن بازارهای صادراتی، کاهش اشتغال و وابستگی بیشتر به واردات مواجه شده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر، سهم منابع تجدیدپذیر در تأمین برق کشور، کمتر از ۵ درصد برآورد می‌شود. در حالی که میانگین جهانی این شاخص، حدود ۱۴ درصد است.

زرگری ادامه داد: علی‌رغم هدف‌گذاری ۳۰ درصدی برای استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور، در حال حاضر کمتر از ۵ درصد از تأمین انرژی از این محل انجام می‌شود. برای رسیدن به این هدف، تأمین مالی پروژه‌های کلان در این حوزه ضروری است.

وی گفت: محاسبات نشان می‌دهد که در کل مجموعه گروه توسعه ملی، مصرف برق بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ مگاوات است. بنابراین، باید حدود ۳۰ مگاوات از منابع انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین شود.

مدیرعامل گروه توسعه ملی با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای افزایش سهم انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: برای پیشرفت در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر، گروه توسعه ملی به‌عنوان مجموعه‌ای چندرشته‌ای، با پشتیبانی بزرگ‌ترین بانک کشور، برنامه‌ها و طرح‌های مختلفی را هدف‌گذاری کرده و اجرای آن‌ها را در دستور کار قرار داده است.

نویسنده:

برچسب ها :

ناموجود

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش