مهدی غضنفری کیست؟ بیوگرافی مدیرعامل صندوق توسعه ملی
به گزارش شهر بورس، مهدی غضنفری، مدیرعامل صندوق توسعه ملی، استاد دانشگاه و مدیر اجرایی است که در حوزههای علمی و اقتصادی فعالیت داشته است. او در دورههای مختلف مسئولیتهایی مانند وزیر بازرگانی، وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران را بر عهده داشته و از مهرماه ۱۴۰۰ بهعنوان رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی منصوب شده است. در ادامه به بیوگرافی مهدی غضنفری پرداختیم.
بیوگرافی مهدی غضنفری؛ مدیرعامل صندوق توسعه ملی
مهدی غضنفری متولد ۱۲ بهمن ۱۳۳۹ در شهرستان الیگودرز استان لرستان، استاد دانشگاه، سیاستمدار و مدیر اجرایی ایرانی است که از مهرماه ۱۴۰۰ بهعنوان رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی فعالیت میکند. او دارای تحصیلات عالی در حوزه مهندسی صنایع است؛ مقطع کارشناسی خود را در دانشگاه علم و صنعت ایران (۱۳۶۵) و کارشناسی ارشد را با گرایش تحلیل سیستمها در دانشگاه صنعتی امیرکبیر (۱۳۶۸) به پایان رساند. در سال ۱۹۹۶ موفق به اخذ دکترای مهندسی صنایع با تمرکز بر برنامهریزی تولید از دانشگاه نیو ساوت ولز (UNSW) در سیدنی، استرالیا شد.
غضنفری از سال ۱۳۶۵ به عضویت هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت درآمد و بین سالهای ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۳ ریاست دانشکده مهندسی صنایع این دانشگاه را بر عهده داشت. فعالیتهای اجرایی وی از سال ۱۳۸۴ با سمت معاون وزیر بازرگانی و ریاست سازمان توسعه تجارت ایران آغاز شد.
سید مجید پوراحمدی، مدیرعامل صندوق اعتباری هنر و مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جهت حمایت از هنرمندان و فعالان فرهنگی کشور گامهای موثری برداشته است.
در سال ۱۳۸۸ به مقام وزیر بازرگانی منصوب شد و پس از ادغام این وزارتخانه با وزارت صنایع و معادن، از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ بهعنوان نخستین وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران خدمت کرد. او همچنین در سال ۱۳۹۷ مدرسه عالی حکمرانی شهید بهشتی را تأسیس نمود.
در عرصه علمی، مهدی غضنفری علاوه بر تدریس در دانشگاه علم و صنعت، بیش از ۵۷ مقاله کنفرانسی و ۲۴ مقاله علمی در حوزه مهندسی صنایع منتشر کرده و عضو هیئت تحریریه فصلنامه اقتصاد دفاع بوده است. تجربه علمی، مدیریتی و اجرایی گسترده وی در حوزههای اقتصادی، صنعتی و حکمرانی، او را به یکی از چهرههای تاثیرگذار در سیاستگذاریهای اقتصادی ایران تبدیل کرده است.
حواشی و انتقادات مهدی غضنفری
مهدی غضنفری در طول دوران فعالیت اجرایی خود با برخی حواشی و انتقادات مواجه بوده است.
- در سال ۱۳۹۱، هنگام تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت، وی از نحوه رسیدگی به پرونده فساد بانکی سه هزار میلیارد تومانی انتقاد کرد و اظهار داشت که بهجای پاسخگویی متهمان اصلی، افراد بیگناه مورد اتهام قرار گرفتهاند.
- همچنین در مهرماه ۱۴۰۳، در واکنش به مخالفت مجمع تشخیص مصلحت نظام با پیشنهاد صندوق توسعه ملی برای سرمایهگذاری در میادین نفتی، اظهارات او با واکنش روابط عمومی این نهاد مواجه شد.
- علاوه بر این، در سال ۱۳۹۰، غضنفری نسبت به نظرسنجی پیامکی یک برنامه تلویزیونی درباره کمک هزار میلیارد تومانی دولت به صنعت خودروسازی انتقاد کرد و اظهار داشت که ۹۰ درصد مردم مخالف این کمک هستند.
این موارد از جمله نقدها و حواشی مطرحشده در دورههای مختلف فعالیت وی بوده است.
معرفی صندوق توسعه ملی
صندوق توسعه ملی ایران یک نهاد مالی مستقل است که با هدف تبدیل بخشی از درآمدهای حاصل از فروش نفت، گاز، میعانات گازی و فرآوردههای نفتی به ثروتهای ماندگار، مولد و سرمایههای زاینده اقتصادی تاسیس شده است. این صندوق در سال ۱۳۸۹ بر اساس ماده ۸۴ قانون برنامه پنجم توسعه اقتصادی کشور و در راستای اجرای بند (۲۲) سیاستهای کلی این برنامه، که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد، ایجاد گردید و فعالیت رسمی خود را از دیماه سال ۱۳۹۰ آغاز کرد.
این اقدام پاسخی به تجربه ناموفق حساب ذخیره ارزی بود که پیشتر در چارچوب قانون برنامه سوم توسعه (۱۳۷۹) و برنامه چهارم توسعه (۱۳۸۳) با هدف تثبیت استفاده از عواید نفتی و حمایت از بخش خصوصی ایجاد شده بود اما به دلیل وابستگی بیشازحد به درآمدهای نفتی نتوانست اهداف خود را بهطور کامل محقق کند.
تفاوت راهبردی صندوق توسعه ملی با حساب ذخیره ارزی در تغییر نگاه به درآمدهای حاصل از منابع طبیعی است؛ بهگونهای که این درآمدها دیگر بهعنوان منبع تامین بودجه عمومی دولت محسوب نمیشوند، بلکه بهعنوان سرمایهای برای تقویت زیرساختهای اقتصادی کشور و حفظ منافع نسلهای آینده به کار گرفته میشوند.
منابع صندوق از درصدی مشخص از درآمدهای نفتی که سالانه تعیین میشود، تامین میگردد. این منابع از طریق ارائه تسهیلات ارزی و ریالی به بخشهای خصوصی، تعاونی و بنگاههای اقتصادی غیردولتی در زمینههای تولید، صادرات، کشاورزی، صنعت و خدمات سرمایهگذاری میشود.
صندوق توسعه ملی توسط هیئت امنایی متشکل از رئیسجمهور، وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیسکل بانک مرکزی و سایر مقامات عالیرتبه اداره میشود. مدیریت اجرایی آن بر عهده مهدی غضنفری است که از مهرماه ۱۴۰۰ با حکم رئیسجمهور بهعنوان رئیس هیئت عامل این صندوق منصوب شده است.
مهدی غضنفری، که پیشتر بهعنوان وزیر بازرگانی و وزیر صنعت، معدن و تجارت فعالیت داشته، در حال حاضر نقش کلیدی در راهبری صندوق با تاکید بر شفافیت، انضباط مالی و بهرهگیری از اصول حرفهای سرمایهگذاری ایفا میکند. این نهاد نقش اساسی در کاهش وابستگی اقتصاد کشور به درآمدهای نفتی، ایجاد اشتغال پایدار و تحقق توسعه اقتصادی دارد.
جمعبندی
مهدی غضنفری با تجربهای گسترده در حوزههای علمی و اجرایی، نقش قابلتوجهی در مدیریت بخشهای مختلف اقتصادی ایران ایفا کرده است. فعالیتهای او از حوزه دانشگاهی تا مدیریت وزارتخانههای بازرگانی و صنعت، معدن و تجارت و اکنون ریاست صندوق توسعه ملی، نشاندهنده حضور مستمر وی در فرآیندهای تصمیمگیری اقتصادی کشور است.
عملکرد او در صندوق توسعه ملی، با هدف حمایت از بخشهای تولیدی و کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی، بخشی از سیاستهای کلان اقتصادی ایران را دنبال میکند.
برچسب ها :چهره ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0