اشتراک گذاری

معرفی کلاس های پروازی و امکانات آن، از گرانترین تا ارزانترین

در این مقاله قصد داریم به معرفی کلاس‌های پروازی از ارزان‌ترین تا گران‌ترین آن بپردازیم و امکانات مختلف را شرح دهیم تا باتوجه‌به بودجه‌ی خود، بهترین انتخاب را برای رزرو بلیط هواپیما و سفر هوایی داشته باشید.

معرفی کلاس های پروازی و امکانات آن، از گرانترین تا ارزانترین

در این مقاله قصد داریم به معرفی کلاس‌های پروازی از ارزان‌ترین تا گران‌ترین آن بپردازیم و امکانات مختلف را شرح دهیم تا باتوجه‌به بودجه‌ی خود، بهترین انتخاب را برای رزرو بلیط هواپیما و سفر هوایی داشته باشید.

به گزارش شهر بورس، امروزه سفر هوایی یکی از رایج‌ترین روش‌های سفر در جهان است؛ ایرلاین‌ها با ارائه انواع کلاس‌های پروازی و امکانات مختلف در تلاش‌اند تا اقشار مختلف جامعه شرایط سفر با هواپیما را داشته باشند. به همین منظور کلاس‌های پروازی اقتصادی تا لوکس را ارائه داده‌اند که هر یک نیازهای خاصی را برطرف می‌نماید. در این مقاله قصد داریم به معرفی کلاس‌های پروازی از ارزان‌ترین تا گران‌ترین آن بپردازیم و امکانات مختلف را شرح دهیم تا باتوجه‌به بودجه‌ی خود، بهترین انتخاب را برای رزرو بلیط هواپیما و سفر هوایی داشته باشید.

کلاس پروازی چیست؟

خدمات و امکاناتی که در پرواز دریافت می‌نمایید از طریق مفهومی به نام کلاس پروازی متمایز می‌شوند؛ هر کلاس پروازی خدمات متنوعی ارائه می‌دهد و کلاس های بالاتر، امکانات باکیفیت‌تری دارند. برای مثال صندلی‌ها بزرگ‌تر و راحت‌تر است و منوی غذایی خاصی در طول پرواز سرو می‌شود.

بررسی انواع کلاس های پروازی

به‌طورکلی ایرلاین‌ها 4 کلاس پروازی را با نرخ‌ها و امکانات متفاوت ارائه می‌دهند. کلاس های پروازی در خارج از کشور شامل فرست کلاس (First Class)، بیزینس کلاس (Business Class)، پریمیوم اکونومی کلاس (Premium Economy Class) و اکونومی کلاس (Economy Class) می‌شوند که در کلاس های پروازی ایران، فرست کلاس ارائه نمی‌شود.

تبلیغ درون‌خطی

فرست کلاس

بالاترین کلاس پروازی که به آن کلاس پروازی درجه یک یا فرست کلاس می‌گویند که تنها در پروازی‌های خارجی دیده می‌شود. این کلاس پروازی برترین امکانات را در خود جای‌داده و گران‌ترین کلاس پروازی شناخته می‌شود. ایرلاین‌ها تنها در هواپیماهای پهن‌پیکر فرست کلاس را ارائه می‌دهند تا طراحی اختصاصی و خدمات پیشرفته ارائه شود.

فرست کلاس توسط افراد مشهور و مهم در جامعه تهیه می‌شود که نیاز به رفاه بالا در حین پرواز دارند؛ البته مردم عادی محدودیتی در استفاده از آن ندارند؛ اما به دلیل هزینه بسیار بالا، از کلاس پروازی بیزینس با خدمات کمتر از فرست کلاس، استفاده می‌کنند.

صندلی پرواز فرست کلاس

در پرواز فرست کلاس صندلی در کابین اختصاصی قرار دارد که بسته به نوع هواپیما می‌تواند سوییت مخصوص باشد و یا کابینی لوکس؛ صندلی‌های فرست کلاس امکان تخت شدن کامل را دارند که فضای بسیار راحتی به مسافر می‌دهد تا در طول پرواز خواب آرامی داشته باشد.

صندلی پرواز فرست کلاس

امکانات پرواز فرست کلاس

اگر بخواهیم فرست کلاس را در ایرلاین‌ها مشهور بررسی کنیم، شامل تختخواب دونفره، تلویزیون، لیستی از فیلم‌های به‌روز دنیا، هدفون و صفحات لمسی تعبیه شده روی صندلی که بتوانید فیلم‌ها را تغییر دهید بدون این که زحمت زیادی داشته باشد! علاوه‌برآن فضای مخصوصی برای قراردادن بار دستی کنار صندلی تعبیه شده تا بدون اشغال‌شدن فضای خواب، بارهای خود را در جایی قرار دهید که آسیب نبینند.

مینی بار و منوی غذایی متنوع، میز دستی تاشو برای سرو میان‌وعده و یا قراردادن لپ‌تاپ، پورت USB برای شارژ لوازم الکترونیکی، سرویس بهداشتی مجزا برای مسافران فرست کلاس از دیگر امکانات این کلاس پروازی هستند. البته برخی ایرلاین‌ها در هواپیماهای بزرگ و پهن‌پیکر فضایی اختصاصی برای حمام‌کردن و سونا و جکوزی هم در نظر گرفته‌اند.

حتی گاهی سوییت‌های اختصاصی که شبیه به آپارتمان کامل است را در هواپیما طراحی می‌کنند که تخت، نیم‌ست مبل، حمام و سرویس بهداشتی، تلویزیون و کاناپه و میزی کوچک برای سرو غذا و میان‌وعده را دارد.

میزان بار مجاز در پروازهای فرست کلاس به 50 کیلوگرم هم می‌رسد و در برخی مسیرها مسافران می‌توانند دو یا سه چمدان مجزا داشته باشند. میزان بار دستی به 14 کیلوگرم یا دو چمدان دستی 7 کیلوگرمی می‌رسد. کنسل‌کردن پرواز فرست کلاس با کمترین جریمه ممکن انجام می‌شود و مسافران می‌توانند تاریخ پرواز خود را به‌صورت کاملاً منعطف تغییر دهند و برنامه جدیدی برای سفر بچینند. البته این مزایا در ایرلاین‌های مختلف متغیر است.

خدمات پیش از پرواز فرست کلاس

مسافران فرست کلاس پیش از پرواز توسط خدمات تشریفاتی از منزل یا محل کار به فرودگاه می‌آیند و در فرودگاه در لانژهای اختصاصی از آن‌ها پذیرایی می‌شود تا بار آن‌ها تحویل داده و کارت پرواز برایشان صادر شود. در لانژ اتاق‌هایی اختصاصی قرار دارند که مسافران می‌توانند استراحت کرده و یا دوش بگیرند و با لباس‌هایی که قابل‌خرید هستند، استایلی جدید را تجربه کنند.

امکانات لانژها معمولاً بسته به فرودگاه ارائه می‌شوند و ممکن است از کشوری به کشور دیگر و از ایرلاینی به ایرلاین دیگر متفاوت باشند. اما سالن‌های کنفرانس، اینترنت پر سرعت، کافی‌شاپ و رستوران و فروشگاه‌های متعدد بخش جداناپذیر سالن‌های تشریفاتی هستند.

فرست کلاس در ایرلاین های مختلف خارجی

امکانات منحصربه‌فرد پروازهای فرست کلاس ایرلاین‌های خارجی رفاه هرچه بیشتر در حین سفر را پدید می‌آورد. در ادامه سه ایرلاین برتر در ارائه پروازهای فرست کلاس را معرفی خواهیم کرد.

پرواز فرست کلاس ایرلاین لوفت هانزا

ایرلاین لوفت‌هانزا در سال 2024 یکی از برترین ایرلاین‌ها در ارائه پروازهای فرست کلاس بوده؛ صندلی‌های تختخواب‌شو و امکانات رفاهی که در کابین شخصی ارائه شده بالاترین رضایت را کسب کرده. صندلی‌ها در فرست کلاس لوفت‌هانزا به دو صورت سوئیت و سوئیت دونفره طراحی شده‌اند که صندلی‌های تک‌نفره قابلیت تخت شدن دارند و میز تاشو و هدفون و فضای اضافه برای قراردادن بار در این طراحی دیده می‌شود.

سوئیت های دونفره تخت دونفره ارائه می‌دهند که از دو صندلی بافاصله بسیار کم ایجاد شده و فضای بار برای 2 نفر طراحی شده است. وسایل و لوازم باکیفیت بهداشتی در کابین قرار گرفته تا در حین سفر بالاترین رفاه را تجربه نمایید. علاوه‌برآن کمدی برای قراردادن لباس‌ها در بخشی از این طراحی دیده می‌شود.

پرواز فرست کلاس ایرلاین اتحاد

در ایرلاین اتحاد پروازهای فرست کلاس در هواپیماهای مختلف، طراحی منحصربه‌فردی دارند؛ برای مثال در ایرباس A380 یک اتاق مانند آپارتمان کوچک که یک صندلی قابل تخت شدن دارد را ارائه می‌دهد و می‌توانید روی صندلی یک‌نفره که بخشی از طراحی کابین است بنشینید و از طریق دکمه‌هایی که روی بدنه کابین قرار دارد فیلم‌های تلویزیون را تغییر دهید. علاوه‌برآن در لابی زیبای این کلاس پروازی، انواع نوشیدنی‌ها و خوراکی‌های متنوع سرو می‌شود.

در هواپیما بوئینگ 787 فضای محدودتری برای کابین فرست کلاس تهیه شده اما همچنان قابلیت تخت شدن و تلویزیون با فیلم‌های متعدد در اختیار است؛ دسترسی به سرویس بهداشتی مجزا در کابین فرست کلاس، فضای شخصی‌سازی‌شده برای هر صندلی که دسترسی مناسبی به انواع غذاها و نوشیدنی‌ها در طراحی مینیمال دارد باعث آرامش بیشتر مسافران شده است.

پرواز فرست کلاس ایرلاین قطر

ایرلاین قطر طراحی متفاوتی برای فرست کلاس خود در نظر گرفته؛ صندلی‌ها به دو نوع سینگل یا تک و سنتر یا مرکز دسته‌بندی می‌شوند. صندلی‌های سنتر دوتایی هستند که با یک جداکننده فضا را کاملاً خصوصی می‌کند. در هر صندلی فضایی مجزا برای قراردادن وسایل آماده شده و تلویزیون با لیستی از فیلم‌های به‌روز آماده‌ی تماشا است. میز دستی برای سرو وعده‌غذایی که قابلیت جمع‌شدن دارد و لامپ برای تنظیم روشنایی کابین از دیگر امکانات جذاب فرست کلاس قطر هستند.

پرواز فرست کلاس ایرلاین امارات

پرواز فرست کلاس ایرلاین امارات طراحی نزدیک به ایرلاین اتحاد را ارائه داده و کابین‌های فرست کلاس فضاهای شخصی‌سازی‌شده یک‌نفره هستند و لانژ اختصاصی برای فرست کلاس و بیزینس کلاس وجود دارد که می‌توانید بنشینید و انواع نوشیدنی‌ها و خوراکی‌ها را میل نمایید. سرویس بهداشتی اختصاصی نیز در همین بخش قرار داده شده. صندلی‌ها قابلیت تخت شدن دارند و مینی بار موجود در اتاقک اختصاصی برای نوشیدنی‌ها تعبیه شده.

بیزینس کلاس

کلاس تجاری یا بیزینس کلاس دومین کلاس پروازی پرطرف‌دار بین ایرلاین‌هاست؛ برخی از ایرلاین‌ها با حذف فرست کلاس از کابین هواپیما، کابین تجاری را به بهترین شکل طراحی کرده‌اند و بالاترین کیفیت خدمات را در آن ارائه می‌دهند. پرواز بیزینس کلاس اغلب توسط افراد تجاری و مهم استفاده می‌شود؛ برخی شرکت‌ها برای پرسنل خود پروازهای بیزینس کلاس رزرو می‌کنند تا در حین سفر با امکانات متعدد، به کارهای خود رسیدگی نمایند.

قطعاً راحتی پرواز بیزینس کلاس به‌پای فرست کلاس نمی‌رسد؛ اما امکانات متنوعی را در اختیار شما قرار می‌دهد. علاوه‌برآن یکی از مهم‌ترین کلاس های پروازی ایران، بیزینس کلاس است که توسط ایرلاین‌های معروفی مثل ایران‌ایر و ماهان ارائه می‌شود. شما می‌توانید با رزرو بلیط هواپیما ماهان در کلاس پروازی بیزینس، برترین امکانات ارائه شده توسط ایرلاین را دریافت نمایید.

صندلی پرواز بیزینس کلاس

صندلی‌ها در این کلاس پروازی قابلیت تخت شدن دارند و برخی ایرلاین‌ها کابین‌های مجزا برای کلاس تجاری در نظر می‌گیرند. دکمه‌هایی برای کنترل صفحه‌نمایش روی بدنه و یا دسته صندلی تعبیه می‌شود تا رفاه شما بیشتر شود. معمولاً صندلی‌ها به‌صورت تکی و یا دونفره طراحی می‌شوند.

در ایرلاین‌های ایرانی صندلی‌ها به‌صورت تکی در قسمت سمت و راست کابین و صندلی دونفره در مرکز تشکیل شده‌اند. هر کدام از صندلی‌ها مجهز به مانیتور هستند و می‌توانید از تماشای فیلم و یا گوش‌دادن به موسیقی لذت ببرید.

امکانات پرواز بیزینس کلاس

امکانات پروازهای بیزینس کلاس در ایران و خارج از کشور با هم متفاوت‌اند، چرا که ناوگان هوایی ایران به‌روز نیست و عمر بالای آن‌ها باعث شده تجهیزات پیشرفته بیزینس کلاس بین‌المللی را دارا نباشد؛ اما ایران‌ایر و ماهان و معراج بهترین پروازهای بیزینس کلاس را ارائه می‌دهند.

در ایرلاین‌های داخلی منوی غذایی خاص و دسترسی به فیلم‌ها و سریال‌های روز به همراه هدفون برای تماشا، صندلی‌های تخت شو، انواع نوشیدنی‌های گرم و سرد، فضای نسبتاً شخصی جزو امکانات بیزینس کلاس هستند. برخی ایرلاین‌ها اینترنت در پرواز را هم ارائه می‌دهند که هزینه جدا برایتان خواهد داشت.

ایرلاین‌های خارجی کابین‌های خاصی برای بیزینس کلاس طراحی کرده‌اند. در این کابین صندلی‌ها فضای پای بیشتر و قابلیت تخت شدن دارند و برخی مانند یک سوئیت کوچک طراحی می‌شوند. فضای بیشتر برای قراردادن بار و میز برای سرو میان‌وعده و قراردادن لپ‌تاپ شخصی نیز بخشی از این طراحی است.

علاوه‌برآن منوی غذایی کمی محدودتر نسبت به فرست کلاس، سرو انواع نوشیدنی و لانژ مشترک با فرست کلاس نیز در اختیار مسافران قرار می‌گیرد. مانیتور برای استفاده از برنامه‌های تفریحی ایرلاین‌ها و پک‌های بهداشتی و خواب برای رفاه بیشتر برای استراحت در این کابین ارائه می‌شود.

13

خدمات پیش از پرواز بیزینس کلاس

هنگامی که بلیط هواپیما خود را باکلاس پروازی بیزینس رزرو می‌کنید، امکان استفاده از سالن‌های تشریفاتی به‌صورت رایگان برایتان فراهم می‌شود و می‌توانید از ترانسفر اختصاصی برای رسیدن به فرودگاه استفاده نمایید. علاوه‌برآن پیش از پرواز استراحت می‌کنید و در سوئیت‌ها و اتاق‌های اختصاصی دوش می‌گیرید و یا از سالن کنفرانس برای برگزاری جلسات کاری استفاده می‌نمایید.

با رزرو بلیط هواپیما بیزینس کلاس می‌توانید از اعتبار و امتیازهایی که در باشگاه مشتریان و وفاداری ایرلاین‌ها قرار می‌گیرد استفاده کنید و پرواز بعدی را با تخفیف ویژه رزرو نمایید؛ گاهی با استفاده از این امتیازها امکان ارتقا کلاس پروازی با هزینه کمتر هم برایتان فراهم می‌شود.

پریمیوم اکونومی کلاس

کلاس پروازی پریمیوم اکونومی در واقع بین کلاس پروازی اکونومی و بیزینس کلاس قرار می‌گیرد. امکانات رفاهی آن از اکونومی کلاس بیشتر است؛ اما راحتی‌اش به اندازه‌ی بیزینس کلاس نیست و اگر غفلت کنید، ممکن است بلیط آن را از بلیط بیزینس کلاس هم گران‌تر بخرید! در نتیجه همیشه قبل از رزرو بلیط هواپیما پریمیوم اکونومی، ابتدا قیمت بلیط هواپیما بیزینس کلاس را چک کنید و بعد رزرو خود را انجام دهید.

صندلی پرواز پریمیوم اکونومی کلاس

صندلی‌ها در کلاس پروازی اقتصادی ممتاز فضای پای بیشتری دارند و فاصله‌ی آن‌ها از هم بیشتر است.

امکانات پرواز پریمیوم اکونومی کلاس

در کلاس اقتصادی ممتاز معمولاً صندلی‌ها مجهز به مانیتور هستند و مسافران می‌توانند در طول سفر از برنامه‌های متنوع استفاده کنند. علاوه‌برآن برخی ایرلاین‌ها هدفون در اختیار مسافران قرار می‌دهند. امکان درخواست نوشیدنی رایگان هم برایتان فراهم می‌شود و ممکن است مختصر غذای رایگانی هم دریافت کنید.

البته تمام این موارد بستگی به کیفیت ایرلاین انتخابی دارد و ممکن است در کلاس پروازی پریمیوم اکونومی ایران، فقط صندلی‌ها فاصله‌ی بیشتری داشته باشند و سایر مزایا را دریافت نکنید.

درصورتی‌که بلیط خود را از یک ایرلاین خارجی رزرو کرده باشید، غذا و نوشیدنی رایگان، دسترسی به فیلم‌های متنوع، هدفون های حذف نویز، پتو و بالش بزرگ‌تر، جای بیشتر برای قراردادن وسایل و پک‌های بهداشتی را دریافت خواهید کرد.

خدمات پرواز پریمیوم اکونومی کلاس

مسافرانی که بلیط خود را به کلاس پروازی اقتصادی ممتاز ارتقا می‌دهند امکان استفاده از لانژهای تشریفاتی را دارند و دریافت کارت پرواز برایشان توسط خدمات تشریفات انجام خواهد شد. برای اطمینان از این موضوع می‌توانید پیش از رزرو بلیط از ایرلاین مربوطه اطلاعات لازم را دریافت کنید.

کلاس پروازی پریمیوم اکونومی در ایرلاین‌های خارجی خدمات متفاوتی دارد؛ برای دریافت کارت پرواز در صف جداگانه که اغلب خلوت‌تر است می‌ایستید و حتی ممکن است اجازه استفاده از لانژهای تشریفاتی را داشته باشید. گاهی اوقات با صرف هزینه بسیار کم می‌توانید در حین پرواز، پریمیوم اکونومی را به کلاس پروازی بالاتر هم ارتقا دهید.

در ایرلاین‌های خارجی میزان بار مجاز در پریمیوم اکونومی از کلاس پروازی اکونومی بالاتر است و همچنین برای کنسل‌کردن بلیط خود شرایط منعطف‌تری خواهید داشت.

14

اکونومی کلاس

کلاس پروازی اقتصادی یا اکونومی در هواپیما بیشترین تعداد صندلی را به خود اختصاص داده و مسافران بیشتری نیز دارد. امکانات و خدماتی که در این کلاس پروازی ارائه می‌شوند پایه‌ای و استاندارد است؛ اما در پروازهای طولانی قطعاً راحتی مورد نیاز را تجربه نخواهید کرد.

صندلی پرواز اکونومی کلاس

صندلی‌ها در این پرواز فاصله‌ی کمی از هم دارند و باتوجه‌به بزرگ یا کوچک بودن هواپیما به‌صورت 2-4-2 یا 3-4-3 یا سه‌تایی چیده می‌شوند. فضای صندلی کوچک‌تر است و بیشتر برای سفرهای کوتاه و کمتر از 2 ساعت طراحی شده.

امکانات پرواز اکونومی کلاس

در ایرلاین‌های داخلی معمولاً صندلی‌ها مجهز به مانیتور نیستند؛ اما اگر تجربه سفر با ایرلاین‌های خارجی را داشته باشید با مانیتورهای کوچکی مواجه می‌شوید که تعداد بسیار محدودی فیلم را پوشش می‌دهند و معمولاً یا هدفون ندارند و یا هدفون های معمولی ارائه می‌دهند.

در سفرهای طولانی، غذا را باید پیش از سفر سفارش دهید و غذای رایگانی برای این کلاس پروازی سرو نمی‌شود و برای سرگرمی و تفریح مجلات و روزنامه‌های متعدد در هواپیما وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها استفاده نمایید.

تفاوت بیزینس کلاس و فرست کلاس

کلاس پروازی فرست کلاس در ایرلاین‌های ایرانی ارائه نمی‌شود و تنها در سفرهای خارجی می‌توانید آن را تجربه نمایید؛ اما اگر بخواهیم تفاوت پرواز بیزینس کلاس و فرست کلاس را در ایرلاین‌های خارجی بررسی کنیم متوجه می‌شویم که پروازهای فرست کلاس آخرین افرادی هستند که سوار هواپیما می‌شوند و اولین کسانی‌اند که پس از فرود از پرواز خارج می‌شوند.

این افراد اولویت در دریافت بار دارند و میزان بار مجاز آن‌ها در پروازهای بین‌المللی به 50 کیلوگرم هم می‌رسد. در برخی مسیرها اجازه حمل 3 چمدان تا 32 کیلوگرم را دارند. (ایرلاین لوفت‌هانزا این میزان بار مجاز را برای فرست کلاس در نظر گرفته).

منوی غذایی مسافران فرست کلاس توسط سرآشپزهای مشهور و برنده جهان تهیه می‌شوند درحالی‌که ممکن است غذای کلاس تجاری توسط بهترین سرآشپز ایرلاین تهیه شود و یا بهترین غذای رستوران انتخابی ایرلاین باشد. از نظر اختصاصی‌بودن و کیفیت، مسافران فرست کلاس بهترین منو غذایی را دارند.

لانژهای تشریفاتی برای مسافران فرست کلاس امکانات رفاهی بالاتری را در نظر می‌گیرد و اتاق‌های مجهز به دوش و تختخواب و لباس‌های شکیل را برایشان آماده می‌کند درحالی‌که مسافران تجاری اینترنت پر سرعت و فضایی ساکت و آرام خواهند داشت. (در برخی کشورها سالن تشریفاتی فرست کلاس و بیزینس کلاس یکی است).

صندلی‌های فرست کلاس ممکن است شبیه به آپارتمان شخصی باشد درحالی‌که مسافران تجاری می‌توانند فضای شخصی شده محدودتری داشته باشند و گاهی صندلی‌ها جداکننده‌های شخصی را ندارند.

به‌طورکلی تفاوت بیزینس کلاس و فرست کلاس به موارد زیر خلاصه می‌شوند:

  • میزان بار مجاز فرست کلاس بیشتر از بیزینس کلاس است.
  • منوی غذایی فرست کلاس دارای کیفیت بالاتر و اختصاصی‌تر از بیزینس کلاس است.
  • سالن‌های تشریفاتی فرست کلاس مجلل‌تر از بیزینس کلاس است.
  • صندلی‌های فرست کلاس مجلل‌تر از بیزینس کلاس است.
  • هزینه بلیط فرست کلاس بسیار گران‌تر از بیزینس کلاس است.
  • تعداد صندلی‌های فرست کلاس در هواپیما کمتر از بیزینس کلاس است.

تفاوت بیزینس کلاس و اکونومی کلاس

در مقایسه کلاس تجاری و اقتصادی تفاوت‌های زیادی وجود دارد. کلاس تجاری دارای صندلی‌های راحت‌تر، غذاهای رایگان و نوشیدنی‌های متنوع‌تر، امکانات تفریحی پیشرفته‌تر و در کل مزایای بیشتری نسبت به کلاس اقتصادی است.

در ایرلاین‌های ایران کلاس پروازی بیزینس کلاس دارای خدمات تشریفاتی هستند که کارت پرواز را برای فرد دریافت می‌کنند و در سالن‌های مجلل با دسترسی نامحدود به اینترنت پر سرعت کارهای خود را انجام می‌دهند؛ در اتاق‌های آرام استراحت می‌کنند و می‌توانند از رستوران و کافی‌شاپ سالن غذاهای باکیفیت سفارش دهند و نهایتاً خودرویی لوکس آن‌ها را تا پای پرواز می‌رساند.

در ایرلاین‌های خارجی سالن‌های تشریفاتی برای افراد تجاری بیشتر شخصی‌سازی‌شده و فضای کار را القا می‌کند تا دسترسی سریع‌تری به موارد مورد نیاز خود داشته باشند؛ صندلی‌های راحت‌تر و بزرگ‌تر که اغلب کابین‌های شخصی‌سازی‌شده‌ای هستند که امکانات مورد نیاز در راحت‌ترین حالت قرار گرفته‌اند.

امکان تغییر نور کابین و میز دستی جمع‌شونده برای قراردادن لپ‌تاپ شخصی، پورت USB برای شارژ لوازم الکترونیکی و فضایی برای قراردادن بار دستی باعث می‌شود جای کافی برای استراحت وجود داشته باشد. صندلی‌ها بافاصله زیادی از هم قرار گرفته‌اند و باوجود تخت شدن کامل، صندلی جلویی نمی‌تواند فضای شما را اشغال کند.

اما در پروازهای اکونومی، صندلی‌ها قابلیت تخت شدن ندارند و فضای خیلی کمتری خواهید داشت. اما در ایرلاین‌های خارجی غذای مختصری دریافت خواهید کرد. برخی ایرلاین‌های داخلی امکان سفارش غذا در پروازهای ظهر یا شب فراهم می‌کنند. امکانات کلاس پروازی اقتصادی بسیار محدود است و اگر با کودکان سفر کنید ممکن است حوصله‌شان سر برود و سفر خسته‌کننده‌تری را تجربه کنید.

اما اگر قیمت مدنظرتان باشد، پروازهای اکونومی کلاس ارزان‌تر از پروازهای بیزینس کلاس هستند و در سفرهای داخلی می‌توانند گزینه مناسبی باشند؛ چرا که مسیر طولانی نیست. در پروازهای طولانی و بین‌کشوری تفاوت امکانات بیزینس کلاس و اکونومی بیشتر به چشم می‌آیند.

قوانین کلاس های پروازی

در جدول زیر خلاصه‌ای از قوانین کلاس‌های پروازی را مشاهده می‌کنید:

قوانین کلاس پروازی فرست کلاس بیزینس کلاس پریمیوم اکونومی کلاس اکونومی کلاس
میزان بار مجاز 50 تا 60 کیلوگرم بسته به پرواز 30 تا 40 کیلوگرم بسته به پرواز و ایرلاین 25 تا 30 کیلوگرم بسته به ایرلاین 20 تا 25 کیلوگرم
شرایط کلی کنسل کردن بلیط جریمه کنسلی کم جریمه کنسلی نسبتا کم جریمه کنسلی نسبتا زیاد جریمه کنسلی زیاد
امکانات پرواز در سطح فوق بالا در سطح بالا در سطح متوسط در سطح پایه
مدت زمان دریافت کارت پرواز فوری و در کمترین زمان ممکن فوری نسبتا فوری زمان بر
استفاده از خدمات تشریفاتی رایگان امکان پذیر است امکان پذیر است در برخی ایرلاین ها امکان پذیر است امکان پذیر نیست

کلاس های نرخی پرواز

شناسه‌های نرخی یا کلاس‌های نرخی پرواز، کدهایی هستند که قیمت و هزینه خدمات دریافتی توسط شما را تعیین می‌کنند؛ این کدها نشان می‌دهند جریمه کنسلی بلیط شما چقدر است و قیمت پرداختی بلیط چگونه باید تعیین شود. علاوه‌برآن ممکن است روی خدمات دریافتی در پرواز هم تأثیر داشته باشند.

در ادامه شناسه‌های نرخی را به تفکیک کلاس پروازی مشخص کرده‌ایم:

کلاس‌های نرخی فرست کلاس:

  • A = بلیط فرست کلاس تخفیف دار
  • F = بلیط فرست کلاس کامل و بدون تخفیف

کلاس‌های نرخی بیزینس کلاس:

  • J = بلیط بیزینس کلاس کامل و بدون تخفیف
  • C = بلیط بیزینس کلاس با کمی تخفیف
  • D, I, Z = بلیط بیزینس کلاس با تخفیف بالاتر

کلاس های نرخی پریمیوم اکونومی کلاس:

  • W, S

کلاس‌های نرخی اکونومی کلاس:

در شناسه‌های نرخی مختلف اکونومی هر چه تخفیف بیشتر باشد شرایط استرداد سخت‌تر می‌شود؛ اما هزینه بلیط کمتر است.

  • Y = بلیط اکونومی کلاس کامل و بدون تخفیف
  • O, X, E, U = بلیط اکونومی کلاس با بیشترین تخفیف و غیرقابل استرداد
  • B, H, M = بلیط اکونومی کلاس قابل ارتقا به کلاس پروازی بیزینس کلاس و پریمیوم اکونومی
  • G, K, L, N, T, V = بلیط اکونومی کلاس تخفیف دار

کدهای کارت پرواز

کدهایی وجود دارند که روی کارت پرواز مشاهده می‌کنید و هر یک معنا و مفهوم خاصی را بیان می‌کنند. این کدها توسط سازمان هواپیمایی بین‌المللی و ایرلاین‌ها تعریف می‌شود تا از وضعیت دقیق مسافر در فرودگاه مطلع شوند.

  • کد S/O = این کد به معنای Stop Over یا توقف در طول مسیر پرواز است؛ برخلاف پرواز ترانزیت، این توقف در یک پرواز است و به مسافر اجازه می‌دهد در شهر توقف شده استراحت کند.
  • کد SPTC = این کد به معنای چندین توقف طولانی در پروازهای چندمسیره است.
  • کد SSSS = این کد برای بازرسی ثانویه امنیتی در فرودگاه استفاده می‌شود.
  • کد F = این کد روی بلیط نوزادان درج می‌شود.
  • کد CH = این کد روی بلیط کودکان 2 تا 12 ساله درج می‌شود.
  • کد CL = این کد روی بلیط روحانیون درج می‌شود.
  • کد DP = این کد روی بلیط دیپلمات‌ها درج می‌شود.
  • کد YGA = این کد روی بلیط نظامیان برای سفرهای نظامی درج می‌شود.
  • کد PG = این کد برای سفرهای زیارتی روی بلیط زائران درج می‌شود.
  • کد CB = این کد روی بلیط افرادی که واجد دریافت صندلی اضافه هستند درج می‌شود.
  • کد R = این کد روی بلیط مسافرانی که پرواز فرست کلاس و سوئیت دارند درج می‌شود.

یک کد 6 کاراکتری مشابه با TPB6D3 بلیط هواپیما درج می‌شود که مهم‌ترین اطلاعات فردی شما از جمله نام و نام خانوادگی، مبدأ و مقصد، نام شرکت هواپیمایی و شماره‌پرواز، کد ملی و شماره تماس و تمام اطلاعات شما را در خود نگهداری می‌کند.

جمع بندی مطالب

در این مقاله به طور جامع درمورد کلاس های پروازی و امکانات مختلف آنها پرداختیم و نهایتا کلاس های مختلف را از نظر مزایا و امکانات مقایسه کردیم. در انتهای مطلب شما را با کدهای درج شده روی کارت پرواز که مربوط به وضعیت کلاس پروازی و مسافر آشنا نمودیم تا از انواع کدهای درج شده روی بلیط هواپیما اطلاع داشته باشید.

اخبار مرتبط

28 تیر 1404
حریق در پالایشگاه آبادان + ویدئو
حریق در پالایشگاه آبادان + ویدئو
واحد ۷۰ پالایشگاه نفت آبادان صبح امروز (شنبه) دچار حریق...
28 تیر 1404 | اخبار بورس
28 تیر 1404
سهام عدالت
سهام عدالت
رئیس سازمان بورس جزئیات جدید از زمان واریز سود سهام...
28 تیر 1404 | بخش های خبری
28 تیر 1404
صندوق های کالایی از جنس فولاد و مس + عرضه خودرو خارج از بورس - خرید مواد اولیه بدون پرداخت پول نقد ابطال معاملات فولاد در بورس کالا - سیمان صدرنشین معاملات بورس کالا شد
صندوق های کالایی از جنس فولاد و مس + عرضه خودرو خارج از بورس - خرید مواد اولیه بدون پرداخت پول نقد ابطال معاملات فولاد در بورس کالا - سیمان صدرنشین معاملات بورس کالا شد
در هفته منتهی به ۲۷ تیر ۱۴۰۴، ارزش معاملات بازار...
28 تیر 1404 | اخبار بورس
28 تیر 1404
شناسایی بیش از ۱۳ میلیون حساب تجاری
شناسایی بیش از ۱۳ میلیون حساب تجاری
مصطفی قمری وفا نوشت: کارت‌خوان‌ها امروز چندین نوبت قطع شدند!
28 تیر 1404 | بخش های خبری

نظرات

بدون نظر! اولین نفر باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *