تاریخ انتشار : سه شنبه ۴ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۰
زمان مطالعه: 11 دقیقه
کد خبر : 15632

مشکل بورس این بود که مردم در اوج وارد شدند

به گزارش شهر بورس، علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه گفت: این روزها بحث‌های انتخابات ریاست‌جمهوری مطرح است. دولت نه فقط به عنوان یک وظیفه بلکه به عنوان یک درک از وضعیت ایران و نیازمندی‌های فردای ایرانیان در جهان پر آشوب امروز، معتقد است مشارکت حداکثری در این دوره

به گزارش شهر بورس، علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه گفت: این روزها بحث‌های انتخابات ریاست‌جمهوری مطرح است. دولت نه فقط به عنوان یک وظیفه بلکه به عنوان یک درک از وضعیت ایران و نیازمندی‌های فردای ایرانیان در جهان پر آشوب امروز، معتقد است مشارکت حداکثری در این دوره بیش از هر زمان دیگری، کارکردهای متعدد برای ایران و ایرانیان خواهد داشت. مشارکت حداقلی به نفع هیچ‌کس نیست و اولین زیان‌کننده در نتیجه مشارکت حداقلی، مردم هستند و هیچ گروه سیاسی برنده مشارکت حداقلی نخواهد بود.

وی افزود: از این رو دولت، از همه نهادهایی که در فرآیند انتخابات نقش دارند، انتظار دارد که با توجه به ضرورت تقویت وحدت ملی در شرایط کنونی کشور، با دوراندیشی، تعهد به روح حاکم بر قانون اساسی و وفاداری به منافع ملی، زمینه امیدآفرینی و شورانگیزی در انتخابات را فراهم آورند و با تقویت زمینه مشارکت در انتخابات، تداوم ثبات و امنیت و پیشرفت کشور را تضمین کنند.

وی در پاسخ به این پرسش که در خبرها آمده است رئیس‌جمهور در مورد تایید صلاحیت‌ها به مقام معظم رهبری نامه نوشته‌اند گفت: در موارد مهم آقای رئیس جمهور معمولا اینکار را انجام می‌دهند اما من از صبح در جلسه سخنگویی بودم و اطلاع دقیقی ندارم.

تفاهم کلی در وین حاصل شده است

سخنگوی دولت در مورد روند مذاکرات وین گفت: تفاهم‌های کلی در مورد اختلاف‌ها انجام شده و موارد باقی مانده جزئی است. بعد از بررسی‌های انجام شده و ارزیابی از روند مذاکرات، شورای عالی امنیت ملی پس از اخذ مشورت در سطوح عالی نظام نتیجه گرفت که مذاکرات مسیر رو به پیشرفتی را طی می‌کند و به منظور نشان دادن حسن نیت و جدیت طرف ایرانی، با تمدید یک ماهه توافق میان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای موافقت کرد.

وی افزود: امیدواریم که این اقدام سازنده ما پیام روشنی مبنی بر مصمم بودن جمهوری اسلامی ایران در به نتیجه رساندن هرچه سریع‌تر مذاکرات به دیگر طرف‌های ۴+۱ و همینطور آمریکا و آژانس منتقل کند. از نظر ما تنها پاسخ مناسب و شایسته به این حسن نیت، تسریع مذاکرات و خاتمه دادن فوری به تحریم‌های یکجانبه و بازگشت همه طرف‌ها به برجام و عمل به تعهدات مطابق قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ملل متحد است. ضمن آنکه باید تاکید کنم که این فرصت محدود است و ما طبق رهنمودهای مقام معظم رهبری بنا نداریم که فرسایشی شدن مذاکرات را تحمل کنیم.

ربیعی گفت: به دلیل آنکه مذاکرات حول موضوعات باقیمانده همچنان در جریان است، نمی‌توانیم وارد جزئیات شویم. تفاهم‌های کلی درباره اختلافات اصلی صورت گرفته، در مورد رفع تحریم در اکثریت موارد به توافق رسیده‌ایم. مواردی که باقی‌مانده بسیار جزئی است و با توجه به روند مذاکرات خوشبین به حل و فصل موارد باقیمانده جزئی و اجرایی هستیم. برآورد ما این است که به زودی امکان و احتمال رسیدن به نتیجه نهایی و آغاز روند بازگشت همه طرف ها به تعهدات شان وجود دارد.

دلایل قطعی برق

سخنگوی دولت در مرود مشکلات ناشی از قطعی برق گفت: دولت روز یکشنبه درخصوص برق جلسه گذاشت امروز و چهارشنبه نیز در این خصوص جلسه خواهیم داشت. استنباط اینکه دولت همه چیز را رها کرده صحیح نیست. صنعت برق توانایی پوشش متعارف را داشته است.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۵۸۸ نیروگاه حرارتی فعال است، ۲۹ هزار مگاوات افزایش ظرفیت در دولت یازدهم و دوازدهم داشتیم. در دوران تحریم که درآمد ارزی کفاف نمی‌داد اینها انجام شد که اگر نمی‌شد چه اتفاقی می‌افتاد. ای کاش دوات دیگر در شرایط تحریم بود تا مقایسه بهتری صورت می‌گرفت.

ربیعی با اشاره به اینکه بیان من به معنای این نیست که نباید پیش‌بینی می‌کردیم ولی دولت امور را رها نکرده است، تصریح کرد: افزایش مصرف برق به چند دلیل است. ۹ هزار مگاوات در مدت مشابه نسبت به پارسال در خرداد ماه افزایش داشتیم. مصرف برق ۲۰ درصد افزایش یافته است. گرمای زودهنگام هوا و استفاده زودهنگام از سیستم‌های سرمایشی از دلایل آن بود.

وی افزود: حدود ۳۲۰ مجوز رمز ارز دادیم. ولی در مراکز فرهنگی که برق مجانی دادیم. در شهرک‌های صنعتی که تصور نمی‌کردیم به عنوان منبع درآمد نگاه شد و دو هزار مگاوات از این بابت یکباره افزایش یافت. آب مخازن سدها به علت کمبود بارش کم شد‌. در این شرایط نگران آب شرب بودیم. در میان آب و برق موضوع آب حیاتی تر است.

مشکل بازار سرمایه از نگاه دولت

ربیعی درباره وضعیت بازار سرمایه و برنامه‌های دولت در این باره گفت: اولا اتفاق رخ داده در بازار سرمایه و متضرر شدن عده‌ای از هم‌وطنان که در شرایط خاص وارد بورس شدند و در کوتاه‌مدت دچار ضرر شدند را نه تنها فراموش نکردیم و نه تنها بی‌توجه نبودیم بلکه همواره از موارد نگرانی‌های دولت بوده و از هر فرصتی هم برای حمایت بازار سرمایه دریغ نکردیم و نخواهیم کرد تا روز آخر دولت.

وی اضافه کرد: اما نکته بعد آنچه که رئیس‌جمهور گفتند مساله روند تکاملی بازار سرمایه در این سال‌ها بود و افزایش نقش بازار سرمایه در اقتصاد ایران بود. در یک اقتصاد سالم بازار سرمایه نقش خود را یافته به رغم همه فراز و نشیب‌ها راه خود را پیدا کرده آیا این قابل انکار است؟

ربیعی تصریح کرد: ابتدای سال ۹۲ شاخص بورس حدود ۴۰ هزار واحد بوده و امروز حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار واحد رسیده است. تعداد کدهای بورسی ابتدای سال ۹۲ حدود هفت میلیون بودند و امروز بدون احتساب سهامداران عدالت به ۳۷ میلیون رسیده است. بازار سرمایه تبدیل شده به تامین‌کننده نیازهای سرمایه‌گذاری در کشور، اینها زیرساخت‌هایی هست که برای سالم‌سازی اقتصاد ایران به وجود آمد.

سخنگوی دولت گفت: متاسفانه عده‌ای از هم‌وطنان صرفا در مقطع اوج‌گیری بورس وارد بورس شدند و امروز مساله ما حمایت از این افراد است. افرادی که دراز مدت در بورس بودن هیچگاه متضرر نشدند. به رغم اینکه نقش دولت‌ها در همه کشورها در بازار سرمایه نقش ضامن نیست و نقش حامی‌گیری دارد.

  • آخرین اخبار اقتصادی را در اینستاگرام شهر بورس بخوانید

ربیعی گفت: الان باید از این افراد حمایت کنیم، در این خصوص تصمیماتی گرفتیم. به عنوان مثال افرادی که به دعوت دولت به بورس آمدند و سهام‌های صندوق‌های دولتی را خریداری کردند سیاست‌های جبرانی اتخاذ کردیم و سهام جبرانی به آنها تعلق خواهد گرفت. هفت تصمیم مهم در دولت و سران قوه گرفته شد و پس از امضای مقام معظم رهبری ابلاغ خواهند شد و دیروز در جلسه سران قوه چند تصمیم جدید اتخاذ کردیم و این مسیر تا پایان دولت ادامه خواهد داشت.

وی بیان داشت: برخی از تصمیمات اتخاذ شده دولت به زیان مالی دولت بود.  دولت از محل درآمدهای خود برای جبران زیان و تثبیت بازار اقدام خواهد کرد. اقتصاد دوران تحریم و فشار در دوران تحریم و افزایش قیمت ارز و بی‌ثباتی بازار باعث شد مردم برای حفظ دارای خود به هر طریق ممکن اقدام کنند. متاسفانه عده‌ای از هم‌وطنان که به دنبال حفظ دارایی خود بودند متضرر شدند وگرنه بازار سرمایه رو به تکامل بوده است و هم‌چنان خواهد بود و دولت از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد.

منبع: فارس

برچسب ها :

ناموجود

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

نیلی

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش

بانک توسعه تعاون