یک کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با شهر بورس عنوان کرد:
مسئله ایران خودرو در حیطه اختیارات شورای رقابت نیست/ بانک مرکزی بهدنبال جذب نقدینگی است؛ نه کنترل قیمت
مهدی ساسانی، کارشناس بازار سرمایه، در گفتوگو با شهر بورس، با اشاره به روند اصلاحی بازار سرمایه در بهمنماه اظهار داشت: همواره در سالهای گذشته، زمانی که وارد بهمنماه میشدیم، بازار سرمایه شرایط اصلاحی به خود میگرفت. این موضوع بیارتباط با سیاستهای پیشفروش دولت برای جمعآوری نقدینگی از سطح جامعه و همچنین فروش اوراق دولتی بهمنظور تامین هزینههای اسفندماه نبوده است.
وی افزود: امسال نیز این روند ادامه داشت و شاهد پیشفروش ایرانخودرو، پیشفروش سکههای بانک مرکزی که قرار است از ۲۸ تا ۳۰ بهمنماه انجام شود و همچنین فروش ۷۵ همت اوراق دولتی در روزهای یکشنبه و سهشنبه هستیم. این مسائل باعث شد که بازار سرمایه این روزها با رنگ قرمز معاملات خود را آغاز کند و با همین روند نیز به کار خود پایان دهد. در نتیجه، در دو روز ابتدایی هفته، شاخص کل بیش از ۱۰۰ هزار واحد افت کرد.
ساسانی در ادامه با بیان اینکه شرایط فعلی نمیتواند برای مدت طولانی ادامه داشته باشد، عنوان کرد: با پایان یافتن دوره پیشفروشها و فروش اوراق دولتی، احتمال بسیار زیادی وجود دارد که دولت مجددا به سمت خرید سهامی که در این مدت افت کردهاند، حرکت کند. در این صورت، بازار سرمایه میتواند شرایط بهتری را تجربه کند.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود، به تحولات ایرانخودرو اشاره کرد و گفت: در هفته گذشته، پس از برگزاری مجمع فوقالعاده ایرانخودرو و حواشی پیرامون آن، گروه کروز موفق شد سه کرسی هیئتمدیره این شرکت را تصاحب کند. بااینحال، این موضوع همچنان با حواشی همراه است و شورای رقابت نسبت به این مسئله اعتراضاتی داشته و مصوبه خود را به اجرای احکام ارسال کرده است.
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: خروج روزانه پول حقیقی از بازار سرمایه و حرکت نقدینگی به سمت درآمد ثابت و طلا، چشمانداز روشنی برای بازار ایجاد نمیکند.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: بااینحال، آنچه مشخص است، این است که این مسئله در حیطه اختیارات شورای رقابت نیست. همچنین شاهد این بودیم که اعضای جدید هیئتمدیره ایرانخودرو بهطور رسمی ثبت شدند و ازاینپس، این شرکت باید با مدیریت جدید خود فعالیتهایش را دنبال کند. البته باید به این موضوع زمان داد تا ببینیم برنامههای گروه کروز برای افزایش تولید، بهبود کیفیت و کاهش زیان ایرانخودرو چیست و سپس میتوان ارزیابیهای دقیقتری انجام داد.
ساسانی در ادامه به پیشفروش یکمیلیون سکه توسط بانک مرکزی پرداخت و عنوان کرد: یکی از مسائل مهمی که این هفته بازار با آن روبهرو بود، پیشفروش یکمیلیون سکه از سوی بانک مرکزی است. وزیر اقتصاد اعلام کرده بود که در ده ماه ابتدایی سال، ۶.۵ میلیارد دلار طلا وارد کشور شده که از نظر وزنی معادل ۸۰ تن طلا بوده است. در این میان، پیشفروش یکمیلیون سکه حدود ۳.۷ تن طلا را شامل میشود.
وی افزود: بنابراین، میزان سکهای که قرار است پیشفروش شود، در مقایسه با ذخایر طلای کشور عدد قابلتوجهی نیست که بتواند قیمت طلا و سکه را کنترل کند. ازاینرو، بیشتر به نظر میرسد که هدف از این اقدام، جمعآوری نقدینگی از سطح جامعه توسط بانک مرکزی باشد، نه کنترل قیمت سکه و طلا.
ساسانی با اشاره به تعیین قیمت سکه و طلا در بازار ادامه داد: قیمت این داراییها به دو عامل وابسته است؛ نرخ اونس جهانی طلا و نرخ دلار در داخل کشور. درصورتیکه مذاکرات ایران با غرب به نتیجه برسد، احتمال کاهش نرخ دلار وجود دارد که میتواند قیمت سکه و طلا را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: از سوی دیگر، نرخ اونس جهانی ارتباطی به تحولات داخلی ایران ندارد و بیشتر تحت تاثیر سیاستهای خرید بانکهای مرکزی سایر کشورها قرار میگیرد. در حال حاضر، قیمت اونس جهانی طلا در محدوده ۲ هزار و ۹۰۰ دلار است و تحلیلگران بر این باورند که این رقم در هفتهها و ماههای آینده میتواند به ۳ هزار تا ۳ هزار و ۱۰۰ دلار نیز افزایش یابد.
ساسانی در پایان خاطرنشان کرد: افرادی که در پیشفروش سکههای بانک مرکزی شرکت میکنند، با توجه به نرخهای اعلامی، در شرایط فعلی ریسک زیادی متحمل نمیشوند. تنها ریسکی که ممکن است این افراد را تهدید کند، احتمال توافق با غرب و کاهش نرخ دلار از یکسو و افت قیمت جهانی طلا از سوی دیگر است. بااینحال، در شرایط فعلی، دلایلی برای تحقق این دو موضوع در کوتاهمدت وجود ندارد.
برچسب ها :کارشناس بازار سرمایه ، مهدی ساسانی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0