تاریخ انتشار : جمعه ۱۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۵
زمان مطالعه: 13 دقیقه
کد خبر : 164216

مروری بر مهم ترین رویدادهای بورس کالا در هفته گذشته

مروری بر مهم ترین رویدادهای بورس کالا در هفته گذشته
در هفته گذشته اظهارنظرها و رویدادهایی پیرامون بورس کالای ایران صورت گرفت که از مهم ترین آنها می توان به"تأمین مالی زنجیره تولید به پشتوانه اسناد اعتباری در بورس‌ کالا"و"معاملات نقره هم مانند طلا، رسمی و شفاف می شود" اشاره کرد.

تأمین مالی زنجیره تولید به پشتوانه اسناد اعتباری در بورس‌ کالا

به گزارش شهر بورس، هفته گذشته وزیر امور اقتصادی و دارایی در برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت:یکی از اقدامات مهمی که در وزارت اقتصاد آغاز کرده ایم، تأمین مالی در زنجیره تولید به پشتوانه اسناد اعتباری در بورس‌ کالا بوده است.

عبالناصر همتی افزود:با استفاده از اسنادی مانند “اوراق گام”، “ال.سی داخلی” و “برات الکترونیکی” در بورس کالا، تامین مالی زنجیره تولید محقق می شود.

به گفته وی، به تدریج فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران خواهند دید که با استفاده از این اسناد اعتباری، زمینه های خوبی برای تامین مالی آن ها و رشد تولید فراهم شده است.

خبر مرتبط
راه اندازی قرارداد آتی صندوق طلای کهربا در بورس کالا
راه اندازی قرارداد آتی صندوق طلای کهربا در بورس کالا

بورس کالای ایران با صدور اطلاعیه ای از راه اندازی قراردادآتی صندوق طلای کهربا تحویل آذر ۱۴۰۴ از روز یکشنبه ۲۵ آذرماه خبرداد.

امکان استفاده از ابزار اوراق گام در تسویه های اعتباری

همزمان با تاکیدات وزیر امور اقتصادی و دارایی مبنی بر تسهیل تأمین مالی در زنجیره تولید به پشتوانه اسناد اعتباری در بورس‌ کالای ایران، سرپرست معاونت پایاپای و خزانه داری بورس کالا در ابلاغیه ای به شرکت های کارگزاری اعلام کرد که در راستای بهره برداری از ابزارهای تامین مالی در زنجیره تامین، امکان استفاده از ابزار اوراق گام در تسویه های اعتباری فراهم است. طبق این ابلاغیه، به منظور استفاده از این امکان، باید در هنگام ثبت عرضه ها با نوع اعتباردهی از محل اوراق گام، نام بانک، درصدکارمزد ماهیانه و مدت اعتباردهی (سررسید) اوراق مذکور تعیین شود.

در ابلاغیه سرپرست معاونت پایاپای و خزانه داری بورس کالا به مدیران عامل شرکت های کارگزاری آمده است: در راستای بهره برداری از ابزارهای تامین مالی در زنجیره تامین، امکان استفاده از ابزار اوراق گام در تسویه های اعتباری فراهم شده است، لذا به منظور استفاده از این امکان، مقتضی است در هنگام ثبت عرضه ها با نوع اعتباردهی از محل اوراق گام نام بانک، درصدکارمزد ماهیانه و مدت اعتباردهی (سررسید) اوراق مذکور تعیین شود.

راه اندازی اولین قرارداد آتی صندوق طلای مبتنی بر شمش طلا

رئیس اداره توسعه ابزارهای مشتقه بورس کالای ایران از راه اندازی اولین قرارداد آتی صندوق طلای مبتنی بر شمش طلا خبر داد و گفت: قرارداد آتی صندوق طلای مبتنی بر شمش طلا “جواهر” از روز ۱۸ آذرماه راه اندازی می شود. تاکنون دو قرار داد آتی مبتنی بر صندوق طلای لوتوس و کهربا در بورس کالا راه اندازی شده اما تفاوت صندوق طلای جواهر با این دو قرار داد این است که کل منابع مالی این صندوق روی شمش طلا سرمایه گذاری شده است.

آناهیتا فولادی فر گفت: قرارداد آتی واحدهای سرمایه گذاری صندوق سرمایه گذاری مبتنی بر طلای دنای زاگرس (نماد جواهر )تحویل بهمن ماه ١٤٠٣، از روز یکشنبه ۱۸ آذر راه اندازی می شود و تا تاریخ ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ قابل معامله خواهد بود. سایر سررسیدهای این دارایی نیز در روزهای آتی بازگشایی خواهد شد.

چهاردهمین صندوق طلای بورس کالا هم از راه رسید

رئیس اداره توسعه ابزارهای مشتقه بورس کالای ایران از پذیره‌نویسی چهاردهمین صندوق سرمایه گذاری پشتوانه طلا و شانزدهمین صندوق کالایی بورس کالا با نماد «زروان» از روز شنبه ۱۷ آذرماه خبر داد.

آناهیتا فولادی فر با اعلام خبر پذیره نویسی صندوق طلای ویستا به کالاخبرگفت: واحدهای سرمایه گذاری صندوق سرمایه گذاری پشتوانه طلای ویستا (زروان) از روز شنبه ۱۷ آذرماه به مدت سه روز کاری آغاز می شود.

وی با بیان اینکه متولی صندوق نیز شرکت مشاوره سرمایه گذاری سهم آشنا بوده و بازارگردان صندوق، صندوق سرمایه گذاری اختصاصی بازارگردانی تراز ویستا است، ادامه داد: هدف از تشکیل این صندوق جمع آوری سرمایه از سرمایه گذاران و اختصاص آن ها به خرید اوراق بهادار مبتنی بر گواهی سپرده طلا به منظور کاهش ریسک سرمایه گذاری، بهره گیری از صرفه جویی های ناشی از مقیاس و تامین منافع برای سرمایه گذاران است.

لزوم اخذ امضای الکترونیک از سوی عرضه کنندگان برای عرضه های با امکان تسویه اعتباری

بورس کالای ایران با صدور اطلاعیه ای از لزوم اخذ امضای الکترونیک از سوی عرضه کنندگان با شرایط اعتباری در بورس کالا خبر داد.

در این اطلاعیه آمده است: باتوجه به فراهم سازی بستر تسویه اعتباری قراردادهای منعقده به صورت سیستمی و با استفاده از درج امضای الکترونیک طی ماه های آتی، شرکت های عرضه کننده که اقدام به عرضه محصولات با امکان تسویه اعتباری یا نقدی/اعتباری می کنند باید نسبت به دریافت توکن سخت افزار و انجام امور مربوط به امضای الکترونیک حداکثر تا تاریخ 30 آذرماه جاری اقدام کنند.

لازم به ذکر است درصورت عدم دریافت توکن و انجام موارد مذکور تا تاریخ یادشده، امکان عرضه محصولات با شرایط اعتباری برای شرکت های عرضه کننده امکانپذیر نیست.


بیشتر بخوانید:جدول قیمت انواع پژو پارس دست دوم؛ مدل ها و قیمت ها


۴ویژگی عرضه خودرو در بورس کالا

مدیرعامل سبدگردان دارایی نیکی گفت: کاهش رانت‌جویی، حمایت از تولیدکننده و مصرف‌کننده، شفافیت در فرآیند عرضه و تقاضا و تعدیل قیمت‌ها در بازار آزاد چهار دلیل مهم برای عرضه خودرو در بورس کالا است.

یاسر فلاح افزود:در شرایط فعلی دروازه بهبود صنعت خودروسازی، بورس کالا است و عرضه خودرو از بستر آن به شکل مستقیم و غیرمستقیم، سدی مقابل رانت‌جویی، تصمیمی برای حمایت از تولیدکننده و مصرف‌کننده، راهی برای افزایش شفافیت عرضه و تقاضا و ابزار تعدیل قیمت‌ها در بازار است.

به گفته ی وی،ویژگی مهم عرضه خودرو در بورس کالا کاهش رانت‌جویی در شرایط فعلی است؛ چراکه این عرضه بر مبنای اصول رقابتی و شفاف صورت می‌گیرد و اگر نگوییم حذف، حداقل فضای تاخت و تاز واسطه‌ها را کم می‌کند و به کاهش فساد و افزایش اعتماد عمومی منجر می‌شود؛ زمانی که معاملات خودرو در سازوکار قانونی بورس انجام شود، رانت‌های ناشی از روش‌های سنتی نیز پایان می‌یابد.

ویراژ خودروسازان در بورس با «تیراژ بالا» به نفع همه خواهد بود

معاون اجرایی کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران گفت: عرضه خودرو در بورس کالا اگر به صورت مستمر و با تیراژ بالا انجام شود، به نفع مردم، تولیدکنندگان و صنعت خودرو خواهد بود.

سیاوش وکیلی،توضیح داد: این شفافیت، بستر رانت‌جویی را از بین برده و دست واسطه‌ها و سوداگران را کوتاه می‌کند. تولیدکنندگان از سود عادلانه برخوردار شده و مصرف‌کنندگان نیز به قیمت‌های منصفانه‌تری دسترسی پیدا می‌کنند.

او افزود: علاوه بر این، بورس کالا با کاهش قیمت‌های غیرمنطقی در بازار آزاد، به تعادل بازار و حمایت از ذی‌نفعان کمک می‌کند. در نتیجه، عرضه خودرو در بورس، بستری برای تقویت عدالت اقتصادی و کاهش فساد در زنجیره توزیع فراهم می‌کند.

معاملات نقره هم مانند طلا، رسمی و شفاف می شود

کارشناس بازار سرمایه گفت: با وجود ارزش و جذابیت بالای فلز نقره برای سرمایه گذاری، اما به دلیل اینکه تاکنون مرجع رسمی و ساختارمندی برای معاملات این فلز در کشور وجود نداشته، سرمایه گذاری روی نقره فراگیری کمتری نسبت به طلا دارد که به زودی با راه اندازی معاملات رسمی و شفاف شمش نقره در بورس کالای ایران، نقره به یکی از فلزات گرانبهای مهم در سبد سرمایه گذاران مبدل می شود.

همایون دارابی اظهار داشت: راه اندازی معاملات گواهی سپرده شمش نقره در بورس کالای ایران، علاوه بر تنوع بخشیدن به ابزارهای سرمایه‌گذاری، فرصتی تازه برای کاهش ریسک‌ها و افزایش شفافیت در بازارهای مالی کشور فراهم می کند. این گام نوآورانه می‌تواند به فعالان بازار کمک کند تا با اعتماد بیشتری به سرمایه‌گذاری در فلزات گرانبها بپردازند و از مزایای ابزارهای مالی نوین و کارآمد استفاده ببرند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: فعالان بازار سرمایه در انتظار راه اندازی معاملات نقره در بورس کالا هستند زیرا در حوزه فلزات گرانبها، پس از طلا، نقره به عنوان یکی از فلزات با ارزش، سهم بالایی دارد و در کنار فلزاتی مانند پلاتینیوم و پالادیوم قرار می‌گیرد. از سوی دیگر با توجه به عملکرد مثبتی که بورس کالا در زمینه معاملات طلا دارد و عملا به بازار رسمی طلا در کشور و یک مرجع قابل اعتماد برای بخش طلا تبدیل شده است، لذا انتظار راه اندازی معاملات گواهی نقره از بورس کالای ایران وجود داشت.

منبع: کالاخبر

برچسب ها :

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک توسعه تعاون

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش