مذاکره مستقیم ایران و آمریکا در راه است؟
به گزارش شهربورس، سینا عضدی، استاد روابط بینالملل دانشگاه جورج واشنگتن، با اشاره به احتمال مذاکرات میان ایران و آمریکا پس از آغاز دوره دوم ریاست جمهوری دونالد ترامپ، اظهار داشت که برقراری گفتوگوهای مستقیم میان دو کشور ضروری است. وی بیان کرد که گفتوگوهای اخیر رئیسجمهور ایران در رسانههای بینالمللی بازتاب خوبی داشته و توجه زیادی را جلب کرده است.
احتمال افزایش تحریمها؛ هدف، توافق است
عضدی افزود: انتظار میرود که دولت ترامپ در دوره جدید خود، اجرای تحریمها را با شدت بیشتری دنبال کند، اما این اقدامات بیشتر با هدف شکلگیری یک معامله بین ایران و آمریکا انجام میشود. وی همچنین هشدار داد که تا اکتبر 2025، احتمال بازگشت تحریمهای سازمان ملل علیه ایران وجود دارد و این موضوع نیازمند اقداماتی جدی از سوی تهران است.
لزوم حذف پیششرط در مذاکرات
این کارشناس روابط بینالملل بر این باور است که پیششرطگذاری برای مذاکرات، راهکاری ناکارآمد است. وی یادآور شد که تاریخچه مذاکرات پیشین، مانند دوره جورج بوش، نشان داده که چنین اقداماتی مانعی برای دستیابی به توافق بودهاند.
تغییر مواضع دولت ترامپ
عضدی همچنین به تغییرات داخلی در دولت ترامپ اشاره کرد و بیان داشت که افراد تندرویی مانند جان بولتون و مایک پمپئو کنار گذاشته شدهاند. این تغییرات احتمال تمایل ترامپ برای مذاکره مستقیم با ایران را افزایش داده است. وی گفت: «ترامپ همواره به دنبال برگزاری ملاقات با مقامات ایرانی بوده و این موضوع را در کارزار انتخاباتی خود نیز مطرح کرده است.»
دور جدید مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی شامل فرانسه، آلمان و انگلیس، در تاریخ ۲۴ دیماه آغاز میشود.
روابط ایران و اروپا تحت تأثیر مذاکرات مستقیم
وی با اشاره به تأثیر احتمالی مذاکرات ایران و آمریکا بر روابط ایران و اروپا گفت: «اگر ایران و آمریکا بتوانند اختلافات خود را حل کنند، کشورهای اروپایی مخالفتی نخواهند داشت و این وضعیت مشابه دوره مذاکرات برجام خواهد بود.»
ترامپ؛ از منظر معامله به دنیا مینگرد
عضدی در ادامه اظهار داشت که ترامپ مسائل بینالمللی را از دیدگاه معاملهای میبیند و این موضوع ممکن است تمایل تهران به انجام یک توافق را افزایش دهد. وی افزود که حمایت ایران از روسیه در جنگ اوکراین و پیشرفتهای برنامه هستهای ایران باعث شده است که اروپا به سمت آمریکا گرایش پیدا کند.
در پایان، وی تأکید کرد که شرایط منطقهای و فشارهای اقتصادی، احتمال مذاکره مستقیم میان ایران و آمریکا را بیشتر از گذشته کرده است و این امر میتواند فرصتی برای کاهش تنشها باشد.
منبع: تجارت نیوز
برچسب ها :مذاکرات
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0