ماجرای گران شدن سیبزمینی چیست؟ + پاسخ یک مسئول صنفی
به گزارش شهر بورس، نوسانات شدید قیمت سیبزمینی و دیگر صیفیجات در بازار داخلی ایران، نگرانیهای زیادی برای مصرفکنندگان و مسئولین ایجاد کرده است. رئیس اتحادیه میوه و سبزی تهران، اسداله کارگر، علت اصلی این نوسانات را کمبود عرضه ناشی از صادرات و نوسانات نرخ ارز اعلام کرده است. به گفته کارگر، امسال افزایش قیمت سیبزمینی و سایر صیفیجات قابل توجه بوده است که علت اصلی آن کاهش عرضه و افزایش تقاضای صادرات است.
وی تصریح کرد که با توجه به شرایط اقتصادی، کشورهای همسایه با استفاده از دلار این محصولات را خریداری میکنند که باعث بروز التهابات در بازار داخلی میشود. به همین دلیل، اتحادیه میوه و سبزی تهران از وزارت جهاد کشاورزی خواسته است تا مدیریت صادرات این محصولات را اعمال کند تا از بروز بحرانهای بیشتر جلوگیری شود.
دلایل گرانی سیبزمینی در داخل کشور
مصطفی دارایی نژاد، رئیس پیشین اتحادیه بارفروشان، به عوامل مختلفی اشاره کرده که باعث افزایش قیمت سیبزمینی در بازار شده است. وی بیان کرده که امسال حدود یک میلیون تن کشت سیبزمینی کمتر از سال گذشته صورت گرفته که از دلایل عمده آن ضرر کشاورزان در سال گذشته و افزایش قیمت بذر این محصول است. همچنین، سرمای هوا و تاخیر در برداشت سیبزمینی، از دیگر عوامل تاثیرگذار در افزایش قیمت این محصول بوده است.
وی تاکید کرد که صادرات سیبزمینی یکی از دلایل اصلی گرانی این محصول است. کاهش ارزش پول ملی باعث شده تا عرضه سیبزمینی در داخل برای کشاورزان و دلالها صرفه اقتصادی نداشته باشد؛ بنابراین دلالها با انبار کردن سیبزمینی و مدیریت عرضه به قیمتهای بالا، به افزایش قیمت این محصول دامن میزنند.
مدارس و ادارات در برخی استانها، روز شنبه ۶ بهمن ۱۴۰۳ به دلیل سرمای شدید و صرفهجویی در مصرف گاز تعطیل خواهند بود. جزئیات بیشتر در اطلاعیههای رسمی اعلام میشود
دارایی نژاد برای حل این بحران دو راهکار اصلی پیشنهاد داده است. اول، واردات سیبزمینی از کشورهای همسایه مانند پاکستان و ترکیه بهصورت موقت است که میتواند قیمت این محصول را در بازار کاهش دهد و به دست مصرفکنندگان با قیمت مناسبتری برسد. راهکار دوم نیز نظارت دقیقتر بر انبارهای سیبزمینی و جلوگیری از احتکار این محصول توسط دلالها است. وی اشاره کرد که انبارهای سیبزمینی در مناطق مختلف کشور پر از این محصول هستند و باید برای جلوگیری از افزایش بیشتر قیمتها، به این انبارها ورود پیدا کرد.
افزایش قیمت سایر صیفیجات و پیاز
دارایی نژاد همچنین به افزایش قیمت سایر صیفیجات پرمصرف مانند پیاز، گوجهفرنگی، کلم و بادمجان اشاره و تاکید کرد که باید نظارت بیشتری بر این بازارها اعمال شود. وی افزود که از آنجا که صیفیجات در میدان بار با ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش قیمت مواجه میشوند، این افزایش قیمتها در فروشگاهها به حدود ۳۵ درصد میرسد که نتیجه آن افزایش قیمت برخی محصولات تا بیش از ۵۰ هزار تومان است.
منبع: مهر
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0