تاریخ انتشار : شنبه ۲ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۸
زمان مطالعه: 5 دقیقه
کد خبر : 189831

ماجرای بنزین 30 هزارتومانی چیست؟ + جزئیات

ماجرای بنزین 30 هزارتومانی چیست؟ + جزئیات
در جاده‌های پرتردد کشور، بنزین با قیمت‌های سرسام‌آور فروخته می‌شود. چطور این بازار آزاد، به یکی از معضلات جدید تبدیل شده است؟ همه‌چیز را در این گزارش بخوانید.

به گزارش شهر بورس، در حالی که قیمت بنزین در سال ۱۴۰۴ هنوز ثابت باقی مانده است و سهمیه‌بندی آن نیز ادامه دارد، بازار سیاه بنزین در جاده‌های شمال کشور به یکی از بحران‌های جدید تبدیل شده است.

هرچند که مسئولان نفتی کشور بارها اعلام کرده‌اند که افزایش قیمت بنزین در دستور کار نیست، اما اختلاف قابل توجه بین قیمت رسمی بنزین و هزینه تمام‌شده آن برای دولت، این احتمال را در آینده مطرح کرده که شاید نیاز به بازنگری در قیمت‌ها احساس شود.

مهر آیندگان

در مسیرهای پرتردد شمال کشور، این روزها دیگر خرید و فروش بنزین در بازار سیاه، پنهانی نیست.

جاده‌های منتهی به چالوس، هراز و فیروزکوه، به ویژه در روزهای تعطیل و آخر هفته‌ها، تبدیل به مکان‌هایی شده‌اند که در آن، هر لیتر بنزین تا ۱۰ برابر قیمت رسمی فروخته می‌شود.

خبر مرتبط
سناریوهای جدید سهمیه بندی بنزین در سال 1404
سناریوهای جدید سهمیه بندی بنزین در سال 1404

دولت برای مدیریت مصرف سوخت و کاهش هزینه‌های یارانه‌ای، در سال ۱۴۰۴ چندین سناریو جدید برای تغییر در سهمیه‌بندی بنزین را مورد بررسی قرار داده است تا ضمن بهینه‌سازی مصرف، فشار مالی بر منابع دولتی کاهش یابد.

این بازار غیررسمی در حال حاضر به یک بخش جدایی‌ناپذیر از جغرافیای جاده‌ای شمال کشور تبدیل شده است.

رانندگان و مسافران به خوبی با این بازار سیاه آشنا هستند.

به گفته یکی از رانندگان، هنگامی که صف‌های پمپ بنزین شلوغ می‌شود یا بنزین تمام می‌شود، فروشندگان آزاد بنزین به سرعت در کنار جاده‌ها ظاهر می‌شوند و با گالن‌های بنزین در کنار درب خودروها ایستاده‌اند.

قیمت بنزین معمولی از ۲۰ هزار تومان شروع شده و برای بنزین سوپر گاهی به ۳۰ هزار تومان نیز می‌رسد.

بر اساس آمار غیررسمی، در تعطیلات تابستان ۱۴۰۳، تنها در جاده‌های شمالی کشور حدود ۲ میلیون لیتر بنزین به صورت غیررسمی فروخته شد.

این عدد نشان‌دهنده حجم بالای تقاضای بنزین در تعطیلات است و کارشناسان معتقدند که بحران‌های ناشی از بی‌نظمی در توزیع بنزین باعث شکل‌گیری چنین بازارهایی می‌شود.

قاسم حامدی، کارشناس انرژی، بیان می‌کند که این بازار از کمبود ناشی نمی‌شود، بلکه نتیجه بی‌برنامگی و ناتوانی در پیش‌بینی نیازهای مسافران است.

زمانی که تقاضا بالا می‌رود و توزیع به درستی مدیریت نمی‌شود، بازار سیاه به‌طور طبیعی شکل می‌گیرد.

آنچه این بازار سیاه را عجیب‌تر می‌کند، نه پنهانی بودن آن بلکه حضور آشکار فروشندگان در روز روشن است.

فروشندگان بنزین با گالن‌های رنگی در کنار جاده‌ها ایستاده‌اند، مشتری جذب می‌کنند و بدون هیچ نگرانی از پیامدها، پول نقد دریافت می‌کنند.

همه این اتفاقات در حالی رخ می‌دهد که دولت هنوز هیچ تصمیم رسمی در خصوص تغییر قیمت بنزین در سال ۱۴۰۴ نگرفته است.

بنابراین، تا زمان اعلام رسمی از سوی دولت، قیمت بنزین در کشور تغییر نخواهد کرد و سهمیه‌بندی نیز به همین شکل ادامه خواهد یافت، اما بازار سیاه همچنان به قوت خود باقی است.

آیا دولت توانایی دارد که این بازار غیررسمی را کنترل کرده و به وضعیت نامناسب توزیع بنزین پایان دهد؟ یا همچنان شاهد ادامه این روند آشکار در سال ۱۴۰۴ خواهیم بود؟

منبع: خبرآنلاین

نویسنده:

برچسب ها : ،

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون