اشتراک گذاری

استاندار آذربایجان‌شرقی در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان تاکید شد؛
لزوم روان‌ سازی زنجیره تامین قطعات خودرو

در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید این استان، بر اهمیت تکمیل زنجیره تولید قطعات خودرو و توسعه صنعت خودروسازی در استان تأکید شد.

استاندار آذربایجان‌شرقی در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان تاکید شد؛
لزوم روان‌ سازی زنجیره تامین قطعات خودرو

در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید این استان، بر اهمیت تکمیل زنجیره تولید قطعات خودرو و توسعه صنعت خودروسازی در استان تأکید شد.

به گزارش شهر بورس، بهرام سرمست با اشاره به سابقه بیش از ۳۰ ساله انجمن‌های صنعت قطعه‌سازی در استان، افزود: متأسفانه در سنوات گذشته، این صنعت به صورت ناقص و جزیره‌ای توسعه یافته و ارتباط لازم با سایر بخش‌ها برقرار نشده است.

استاندار آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه این صنعت باید به سمت خودروسازی حرکت کند، گفت: در حال حاضر، بخش عمده‌ای از قطعه‌سازان استان به تولید قطعات تراکتور روی آورده‌اند و این روند باید اصلاح شود.

وی افزود: در شرایط کنونی، با انباشت مطالبات خودروسازان، فرصت مناسبی برای خودگردانی و روان‌سازی زنجیره تأمین قطعات خودرو وجود دارد و باید از این ظرفیت بهره‌مند شویم.

تبلیغ درون‌خطی

سرمست همچنین بر اهمیت صادرات و حرکت به سمت بازارهای جهانی تأکید کرد و گفت: در بازدیدهای امروز، نتایج و مشاهدات قابل تقدیری داشتیم که نشان می‌دهد واحدهای تولیدی به سمت صادرات حرکت می‌کنند، حتی اگر به صادرات مجدد نیز منجر شود، این حرکت ارزشمند است.

وی در ادامه، بر لزوم بهره‌گیری از پتانسیل‌های منطقه‌ای و ایجاد منطقه اقتصادی ویژه در شهرک صنعتی بعثت تأکید کرد و افزود: این منطقه می‌تواند به عنوان پایلوت فناوری نوین در کشور مورد بهره‌برداری قرار گیرد و زیرساخت‌های لازم در جوار تبریز فراهم است، که مورد تأیید و تأکید رئیس‌جمهور نیز قرار دارد.

استاندار آذربایجان‌شرقی با اشاره به ضرورت تغییر رویکردهای صنعتی، گفت: هدف ما این است که صنایع استان به سمت صادرات‌محور و تولیدات با ارزش افزوده بالا حرکت کنند و زمینه‌های جدیدی در حوزه ماشین‌سازی و قطعه‌سازی ایجاد کنیم که نیازمند مطالعات کارشناسی است.

وی بر اهمیت آموزش نیروی انسانی ماهر و فنی تأکید کرد و گفت: باید مهارت‌آموزی را در دستور کار قرار دهیم، ارتباط دانشگاه و صنعت را حفظ کنیم و واحدهای تولیدی برای جذب نیروی ماهر برنامه‌ریزی کنند.

سرمست افزود: در توسعه رشته‌های دانشگاهی نیز باید به سمت رشته‌هایی حرکت کنیم که با نیازهای صنعت همسو باشد.

وی از پیگیری مطالبات واحدهای صنعتی و توسعه زیرساخت‌ها، از جمله درخواست ۱۱۰ مگاوات برق برای پنل‌های خورشیدی در شهرک‌های صنعتی خبر داد و گفت: هدف ما این است که در سخت‌ترین شرایط، تولیدکنندگان و صنایع را تنها نگذاریم و چراغ واحدهای تولیدی روشن باشد، چرا که این امید و انگیزه‌ای برای آینده است.

یونس اکبرپور پایدار، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز در این جلسه بیان کر: اتاق بازرگانی تبریز قراردادی با ۱۳ دانشگاه استان امضا کرده است. بر اساس این قرارداد، دانشجویان ترم سه به بعد در واحدهای صنعتی حضور یافته و تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند.

وی افزود: ارزش‌گذاری جوانان و دانشجویان، نقش مهمی در تربیت نسلی توانمند برای آینده دارد. این دانشجویان با حضور در واحدهای صنعتی، تجربیات عملی کسب می‌کنند و این تجربیات را به استادان خود منتقل می‌کنند که این امر باعث تقویت ارتباط بین استاد و دانشجو و در نتیجه افزایش فعالیت‌های تحقیق و توسعه (R&D) در دانشگاه‌ها می‌شود.

در ادامه، استاندار آذربایجان شرقی نیز ضمن حمایت از این طرح، گفت: این اقدام یکی از بهترین و ماندگارترین برنامه‌هایی است که به جوانان اهمیت و ارزش می‌دهد و می‌تواند از مهاجرت مغزها جلوگیری کند.

سرمست بیان کرد: این طرح، گامی مهم در جهت توسعه صنعت و آموزش‌های عملی در استان است و نشان می‌دهد که با همکاری دانشگاه‌ها و صنعت، می‌توان آینده‌ای بهتر برای جوانان رقم زد.

بهراد فرشاد، رئیس هیئت‌مدیره انجمن ماشین‌سازان و قطعه‌سازان استان آذربایجان‌شزقی، در این جلسه در خصوص وضعیت صنعت قطعه‌سازی در استان ابراز نگرانی کرد و گفت: ما اولین انجمن کارفرمایی در صنعت قطعه‌سازی هستیم و بیش از ۳۰ سال سابقه فعالیت داریم. این صنعت جزو صنایع پیشران کشور است، اما به دلیل کم‌کاری خودروسازان بزرگ مانند ایران‌خودرو و سایپا، بیش از ۷۰ درصد قطعه‌سازان استان به سمت تولید قطعات تراکتور سوق پیدا کرده‌اند و با عشق و تعصب در حال فعالیت هستند.

وی افزود: ما با تلاش و تعصب سعی می‌کنیم کارخانه تراکتورسازی استان سرپا بماند.ما این شرکت را دوست داریم و خواهان توسعه آن هستیم، اما وضعیت فعلی باعث توقف واحدهای تولیدی و از دست رفتن نیروهای کارمان شده است.

فرشاد ادامه داد: در حال حاضر، واحدهای تولیدی در پرداخت حقوق و بیمه کارکنان مشکل دارند و این وضعیت آبروی ۳۰ ساله این صنعت است. از همه می‌خواهم دست به دست هم دهیم و نگذاریم این صنعت فروپاشد.

سهراب فیض‌زاده، مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان، عنوان کرد: این شهرک در حوزه تولید قطعات فناوری خودرو فعالیت می‌کند و تمامی زیرساخت‌های لازم برای توسعه این صنعت در آن فراهم شده است. وی افزود: اهداف اصلی ایجاد این شهرک، رفع مشکلات و تقویت توانمندی‌های حوزه قطعات خودرو است.

فیض‌زاده تصریح کرد: در حال حاضر ۱۵ قطعه در این شهرک در حال بهره‌برداری است و ۲۴ قطعه دیگر نیز آماده واگذاری به شرکت‌های فعال در این حوزه است. همچنین، با هفت شرکت دانش‌بنیان قرارداد همکاری امضا شده است که نشان‌دهنده تمرکز بر توسعه فناوری و نوآوری در صنعت خودرو است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان بیان کرد: این اقدامات در راستای توسعه صنعت قطعات خودرو و ارتقاء فناوری‌های مرتبط در استان تبریز صورت می‌گیرد و می‌تواند نقش مهمی در خودکفایی و رقابت‌پذیری صنعت خودرو کشور ایفا کند.

آخرین اخبار

اخبار مرتبط

24 تیر 1404
پیش بینی بازار بورس فردا شنبه(15 بهمن 1402)
پیش بینی بازار بورس فردا شنبه(15 بهمن 1402)
بورس تهران در حالی به چهارمین روز معاملاتی هفته می‌رسد...
24 تیر 1404 | اخبار بورس
24 تیر 1404
اختصاص وام به کسب و کارهای اینترنتی
اختصاص وام به کسب و کارهای اینترنتی
آمارهای جدید بانک مرکزی از تغییر مسیر تسهیلات بانکی در...
24 تیر 1404 | بخش های خبری
24 تیر 1404
جلسه کمیسیون صنایع و انرژی اتاق بازرگانی تبریز با محوریت...
24 تیر 1404 | بخش های خبری
24 تیر 1404
کلاهبرداری جدید از طریق پیامک پستی
کلاهبرداری جدید از طریق پیامک پستی
بانک مرکزی در خصوص افزایش شگردهای فریبکارانه برای سرقت اطلاعات...
24 تیر 1404 | بخش های خبری

نظرات

بدون نظر! اولین نفر باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *