در نشست خبری جایزه ملی فناوری ایران مطرح شد؛
لزوم توجه به تامین مالی از بازار سرمایه توسط دانش بنیان ها
به گزارش شهر بورس، اسدی مدیرکل دفتر خدمات کسب و کار وزارت صمت در نشست خبری جایزه ملی فناوری ایران با ارائه سوالاتی به چرایی ترتیب دادن جایزه پرداخت و گفت: ما نزدیک 2100 دانشگاه در کشور داریم و تعداد دانشجو ها حدود 3 میلیون نفر می باشد. حدود 16 میلیون دانش آموز و حدود 500 مرکز رشد و مرکز نوآوری در کشور داریم. اگر همه این ها را جمع کنیم آمار کلانی متولی توسعه علم و فناوری در کشور داریم.
آیا صنعت ما صنعت فن آوری است؟ آیا شاخص های بهره بری در برنامه پنجم و ششم توسعه که آمده بود توانستیم پاس کنیم؟ آیا غیر از ای است که به غیر از این است که از لحاظ بهره وری آمار ما آمار بسیار بدی است؟ پس دانشگاه چه نقشی داشت؟
وی ادامه داد: نقش دانشگاه رفع نیاز صنعت بود و صنعت نیاز به نیروی حرفه ای، ایجاد تعاملات بین المللی، انجام توسعه فناوری از طریق دانشگاه ها و همچنین عارضه یابی داشت. آیا این اتفاقات افتاده است؟ اگر دقت کنید متوجه می شویم که دو طرف از هم ناراضی هستند و هر کدام کار خود را انجام می دهند. شاخص صنعت و فن آوران با هم متفاوت هستند و هماهنگی ندارند. شاخص صنعت سود، درآمد و رشد است اما شاخص فناوران در دانشگاه ISI می باشد. پس برای ایجاد هماهنگی میان این دو، چاره از جز تغییر شاخص های ارزیابی نداریم.
وی درباره اتفاق مهمی که در این جشنواره افتاده است اعلام کرد: اتفاقی که در این جشنواره امسال جایزه ملی فناوری ایران افتاده است، ارزیابی فناوری از نگاه صنعت است. اصلا برای ما داشتن یا نداشتن ISI، تعداد استادان تایید کننده و داشتن پشتوانه کتابی فناوری های ارائه شده مهم نیست. درست است که همه این ها مهم هستند اما از دید ما فناوری ای که نیاز صنعت را حل کند، فن آور آن قدرت تعامل با صنعت را داشته باشد، دانشگاه آن فناوری تیم ورک شکل داشته باشند و توان وصل شدن به صنایع بزرگ را داشته باشند مهم است. پس در کل فناوری ای که مسئله محور است، فناوری ای که نیاز های اساسی کشور را رفع میکند، فناوری ای که کمک به صادرات محور شدن تولیدات ما می کند، فناوری ای که کمک میکند تا تولید ما کیفی شود و بهره بری بالاتری داشته باشد مهم است.
مدیرکل دفتر خدمات کسب و کار وزارت صمت درباره تعداد کسب و کار ها اظهار داشت: طبق آمار با کنار هم گذاشتن صنف و صنعت حدود 4 میلیون کسب و کار داریم که هر دانشجو یک کسب و کار را یک دانشجو داشته باشد باز هم دانشجو کم می آوریم. آیا بازاری بزرگتر از این وجود دارد برای فناوری و دانشجو های کشور؟ پس هدف این جایزه یک نگاه خاص به فناوری است و قصد داریم فرهنگسازی هایی انجام دهیم.
اسدی در ادامه صحبت ها در قالب فرهنگ سازی به توصیف نوجوان فناور و مدرسه فناور پرداخت و گفت: نوجوان فناور کسی نیست که در زیر زمین خانه مشغول فناوری است بلکه کسی است که رویکردی با رویکرد حل مسئله دارد. نوجوانی است که خلاق و مسئله گرا است که در مدرسه فناور کار می کند. مدرسه فناور مدرسه ای نیست که پوستر دانش آموزان رتبه برتر کنکور را نصب می کنند؛ بلکه مدرسه ای است که دانش آموزان آن در جشنواره های فناوری شرکت کردند و درد صنعت را حل کرده اند.
بیشتربخوانید: اولین دوره مسابقه دانشجویی طراحی سوالات آزمونهای بازار سرمایه برگزار می شود
دانشگاه فناور دانشگاهی نیست که دانشجوی آن در شانگهای رتبه آورده باشد؛ بلکه دانشگاهی است که دانشجوی بیشتری در صنعت دارند و رضایت بیشتری در صنعت دارند. از نگاه ما دانشگاهی که ده نفر را به صنعت فولاد ما بفرستد و رضایت ایجاد کند برای ما ارزشمند است. از هر دانشگاهی که باشد. ما برای این فرهنگسازی نیاز به کمک رسانه ها داریم و به سمت آن ها دست یاری دراز می کنیم.
وی درباره جایزه ها توضیحاتی ارائه داد و گفت: ما 20 جایزه دز 4 دسته بندی داریم که هر کدام از این 20 جایزه شاخص هایی دارند که جنس این شاخص ها مسئله محوری است.
در ادامه نشست کریملو مدیرعامل منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی ضمن تایید صحبت های اسدی درباره نمایشگاه رینوتکس گفت: این رویداد یکی از بزرگترین رویداد های ملی در حوزه علمی و فناوری کشور است که یازدهمین دوره آن امسال با همراهی و مشارکت مجموعه هایی از وزارت صنعت و معدن ، تعاون کار، آموزش و پرورش، معاونت علمی و فناوری، وزارت علوم و سایر مجموعه ها برگزار خواهد شد.
این نمایشگاه همه ساله معمولا از 14 الی 17 آذر ماه در تبریز برگزار می شود. رویکردی که امسال نمایشگاه بعد از 10 سال تجربه منطقه ای برای خود تعیین تکلیف کرده است، بحث ملی شدن نمایشگاه رینوتکس است. با توجه به اینکه در سال های مختلف پذیرای متقاضیان و فناوران مختلفی از نقاط مختلف کشور بودیم، این نیاز را احساس کردیم که رویکرد نمایشگاه ملی رینوتکس را از امسال پر رنگ تر کرده و ان شاالله از سال های بعد به صورت منطقه ای و بین المللی برگزار کنیم.
برای تحقق این هدف مهم نیاز به تغییرات مهم و اساسی داشتیم. یکی از تغییرات امسال برای تجلیل از بزرگان پیش بینی کردیم، بحث جایزه ملی ایران در ربع رشیدی خواهد بود. شعار این رویداد به درستی صنعت فناور، ایران سر افراز انتخاب شده است. امسال 20 جایزه نفیس تقدیم منتخبین زیست بوم نوآوری و فناوری کشور در حوزه های گفته شده در تبریز خواهد شد. تبریز به صنعت بیشتر معروف است و چند سال است که این مطالبه از طرف ما می شود که نگاه رینوتکس به سمت و سوی دانشگاهی ها رفته و نیاز های صنعت اهمیت زیادی داده نمی شود. امسال با هماهنگی هایی که با اداره کل صنعت استان مخصوصا وزارت خانه داشتیم، قصد داریم با تقدیم جایزه این مشکل را رفع کنیم.
کریملو در پاسخ به سوال خبرنگار شهر بورس درباره اینکه “آیا برنامه ای برای تامین مالی شرکت های دانش بنیان از بازار سرمایه را دارید؟” گفت: برای بازار سرمایه دو یا سه سال قبل برنامه ریزی کردیم اما متاسفانه از طرف فناوران شرکت کننده در نمایشگاه استقبال نشد و به همین دلیل از بازار سرمایه استفاده ای نداشتیم. اما قصد داریم در آینده با کمک مجموعه هایی مانند شما از بازار سرمایه استفاده کنیم چون ممکن است پروسه زمانی برای توجیه بازار سرمایه زمانبر باشد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0