نایب رئیس اتاق تبریز در آیین رونمایی از کنسرسیوم مهارت استان؛
لزوم احیای ظرفیت های مغفول مانده مهارتی در استان
به گزارش شهر بورس، جمشید برزگر؛ نایبرئیس اتاق بازرگانی تبریز در این نشست با اشاره به سابقه تاریخی آموزشهای فنی و حرفهای در استان گفت: آذربایجان شرقی از دیرباز دارای مجتمعهای فعالی در حوزه فنی و حرفهای بوده که نیروهای متخصص زیادی را تربیت کردهاند، اما متأسفانه طی دهههای اخیر به دلیل سیاستگذاریهای نادرست، از ظرفیت واقعی این مراکز بهره کافی نبردهایم.
وی افزود: زیرساختهای آموزش مهارتی در استان وجود دارد، اما به فراموشی سپرده شدهاند.
برزگر با بیان اینکه به آموزش نیروهای متخصص توجه کافی نداشته است، گفت: اکنون در بخشهای مختلف صنعتی از جمله صنعت احداث، صنایع غذایی، چرم و دیگر حوزهها با کمبود نیروی ماهر مواجهایم.
برزگر ضمن انتقاد از برگزاری جلسات صرفاً شعاری تأکید کرد: اگر در جامعه بهرهوری نباشد، خبری از پیشرفت و رقابت جهانی نخواهد بود. باید خروجی این نشست مشخص باشد تا سال آینده بتوانیم نتایج ملموس آن را ارزیابی کنیم.
چرخه آموزش متناسب با نیاز بازار نیست
غلامحسین محمدی؛ معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، در مراسم رونمایی از کنسرسیوم مهارت آذربایجان شرقی، هدف اصلی این ائتلاف را ایجاد ارتباط مؤثر میان تقاضای بازار کار و نظام آموزش مهارتی دانست.
وی با اشاره به اهمیت شناسایی نیازهای واقعی بازار کار افزود: با دریافت درخواستهای نیروی کار از بنگاههای بزرگ، متوسط و کوچک، آموزشگاهها در استان تقویت و تجهیز خواهند شد. با مشارکت فعال صنایع، چرخهای پایدار از اشتغال مبتنی بر تناسب شغل و شاغل در استان شکل خواهد گرفت.
محمدی در ادامه با اشاره به چالشهای موجود در حوزه آموزش مهارتی کشور گفت: امروزه در حوزه فناوری و آموزش، با سرعت بالای تغییرات در بازار کار مواجه هستیم، اما نظام آموزشی ما همچنان دچار فقر مهارتی است. علیرغم اینکه میانگین سالهای تحصیل در کشور از میانگین جهانی بالاتر است، از نظر مهارتآموزی در بین شش کشور انتهایی جهان قرار داریم.
وی دلیل این عقبماندگی را عدم کارآیی و ناهماهنگی آموزشها با نیاز واقعی بازار کار عنوان کرد و افزود:
طرح کنسرسیوم مهارت تاکنون در هشت استان کشور اجرا شده و هدف آن ایجاد یک مدل هماهنگ میان بخشهای آموزش، صنعت و اشتغال است تا بتوانیم بر این چالش غلبه کنیم.
مهارتافزایی، راهکار افزایش بهرهوری
علیرضا منادی؛ رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با اشاره به اهمیت زنجیره تأمین و مهارتافزایی گفت: برای ارتقای بهرهوری، زنجیره تأمین باید یکپارچه شود. طبق قانون، یکهزارم از حقوق هر کارگر به سازمان فنی و حرفهای اختصاص مییابد که منبعی پایدار برای ارتقای کیفیت آموزشهای مهارتی است.
وی افزود: تعریف مهارت چیزی جز افزایش بهرهوری نیست. برگزاری کارگاههای آموزشی بهویژه در صنایع مهم، نقش کلیدی در تحقق این هدف ایفا میکند.
برچسب ها :اتاق بازرگانی تبریز
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0