مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با انتقاد به سیاست وزارت جهاد و پشتیبانی امور دام در راستای واردات مرغ گفت: علی رغم مازاد تولید و زیان تولیدکنندگان در سه ماه اخیر، مرغ منجمد خارجی در حال واردات است و همواره پشتیبانی امور دام هم، مرغ هایی که تاریخ مصرف آنها روبه اتمام است، در قالب فروش صنعتی به بازار عرضه می کند که این امر نظم بازار را بر هم می زند. این درحالی است که مسئولان وزارت جهاد به رغمممنوعیت واردات در یکسال گذشته، اما به بهانه آنکه ارز ترجیحی گرفتند، واردات را انجام می دهند.
بیشتربخوانید: دولت مانع افزایش قیمت مرغ می شود؟
برنامه دولت برای کنترل قیمت گوشت در بازار
دولت در بودجه ۱۴۰۲ از محل درآمد واردات گوشت مبلغ ۳۰۰ هزار میلیون ریال معادل ۳۰ میلیارد تومان در نظر گرفته است.
بر اساس این گزارش نیمه دوم سال ۱۴۰۱ بازار گوشت مرغ با کمترین نوسان قمیتی تأمین بود. پیش بینی میشود با توجه به مازاد تولید کشور و ذخیره سازی انجام شده در سردخانهها گوشت مرغ تا پایان سال، کمتر از نرخ مصوب دولت (۶۳ هزار تومان) عرضه شود.
آیا قیمت گوشت به ویژه گوشت مرغ سال آینده روند افزایشی خواهد داشت؟ دولت در بودجه ۱۴۰۲ از محل درآمد واردات گوشت مبلغ ۳۰۰ هزار میلیون ریال معادل ۳۰ میلیارد تومان در نظر گرفته است. این عدد نسبت به درآمد دولت در بودجه ۱۴۰۱ تغییری ندارد.
در جزئیات درآمدی دولت از محل واردات گوشت آمده به ازای هر کیلو گوشت قرمز ۲,۷۵۰ ریال و گوشت مرغ ۱,۱۰۰ ریال عوارض کسب میشود.
گفتنی است عوارض واردات دام سنگین ۴۰۰۰۰ ریال، دام سبک و طیور به ترتیب ۵,۰۰۰ ریال و ۲۰۰ ریال تعیین شده است در حالی که در بودجه ۱۴۰۱ ردیفی برای این اقلام در نظر گرفته نشده بود.
منبع: مهر