مرتضی علیاکبری، مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات، در گفتوگو با شهر بورس، با اشاره به وضعیت سودآوری این مجموعه اظهار داشت: سود اصلی شرکت تجلی زمانی نهادینه خواهد شد که پروژههای در دست اجرا به مرحله بهرهبرداری برسند.
وی ادامه داد: ما تنها یکی از پروژههایمان را در سال ۱۴۰۳ به بهرهبرداری رساندیم؛ بناباین سود کنونی شرکت تجلی هرچند مبلغ قابلتوجهی نباشد بیشتر ناشی از دو بخش مجزا شامل سودهای مستمروسودهای غیرمستمر است.
علیاکبری با بیان اینکه سودهای مستمرعمدتاً ازمحل فعالیت شرکتهای خدماتی ما بهدست میآید، افزود: سودهای مستمر تجلی در سال جاری نسبت به سال گذشته سود خوبی و جهش قابلتوجهی داشتهاند. سودهای غیرمستمر نیز مربوط به خرید و فروش سهام یا اوراق در بازار سرمایه است.
وی توضیح داد: در سالهای ابتدایی فعالیت، حدود سه سال پیش، شرکت تجلی دارای وجه نقد یا سهام به ارزش نزدیک به سههزار میلیارد تومان بود که این داراییها بهتدریج فروخته و تبدیل به افزایش سرمایه شد که سرمایه حاصل از آن در پروژهها بهکار گرفته شد. به همین دلیل، سهم سود غیرمستمر در درآمد شرکت کاهش یافته و هر چقدر که کمتر شده سود ناشی از غیرمستمر نیز کاهش یافته است به طوریکه این امر باعث شده طبیعتاً سود نهایی تجلی نیز کاهش یابد.
وی افزود: با اینکه سود غیرمستمر شرکت تجلی به مرور کاهش می یابد ولی سود مستمر شرکت بهمرور در حال افزایش است و پیشبینی میکنیم از سال آینده این روند با ارقام شاخص و قابلتوجهی در صورتهای مالی منعکس شود.
مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات با اشاره به عملکرد شرکت سرمد در سال گذشته، گفت: سود سال گذشته این شرکت حاصل از تولید میلگرد بود امسال با وجود مشکلاتی مانند قطعی گاز و برق و محدودیت در تأمین مواد اولیه، سود آن تقریباً در سطح سال گذشته باقی مانده است. با این حال، برخلاف سال ۱۴۰۲ که حدود ۹۰ درصد سود تقسیم شد، در سال ۱۴۰۳ تنها حدود ۴۰ درصد آن تقسیم سود شده است. این موضوع باعث شد که سهم تجلی از سود کاهش یابد، اگرچه این سود در انباشت شرکت محفوظ است و در صورتهای مالی تلفیقی خود را به صورت مثبت نشان میدهد.
وی با بیان اینکه طی سال ۱۴۰۰ سود حدود ۶۰۰ میلیارد تومان بود و سپس به بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان رسید، تاکید کرد: سال گذشته این رقم حدود ۴۰۰ میلیارد تومان و امسال نیز حدود ۲۴۰ میلیارد تومان بوده است. اگر سهم سود سرمد بهطور کامل محقق میشد، سود امسال میتوانست تا حدود ۴۰۰ میلیارد تومان برسد.
علیاکبری در پایان با اشاره به شرایط بازار سرمایه تأکید کرد: امیدواریم با همکاری شرکتها و حمایت سازمان بورس، وضعیت بازار سرمایه به شکل عادی خود بازگردد و قیمت واقعی سهامها روی تابلوها نمایان شود. بهشدت معتقدم که قیمت فعلی سهام تجلی کمتر از ارزش واقعی آن است و می تواند بیشتر از قیمت فعلی روی تابلو شود .