اشتراک گذاری
قطعی برق و اینترنت، صنایع را زمین‌گیر کرده است

قطعی برق و اینترنت، صنایع را زمین‌گیر کرده است

رئیس کمیسیون انرژی و صنایع اتاق بازرگانی تبریز با اشاره به ناترازی برق در شهرک‌های صنعتی آذربایجان شرقی، گفت: قطعی‌های مکرر برق، اختلال در اینترنت و کمبود آب باعث افزایش مشکلات واحدهای صنعتی شده است.
قطعی برق و اینترنت، صنایع را زمین‌گیر کرده است

قطعی برق و اینترنت، صنایع را زمین‌گیر کرده است

رئیس کمیسیون انرژی و صنایع اتاق بازرگانی تبریز با اشاره به ناترازی برق در شهرک‌های صنعتی آذربایجان شرقی، گفت: قطعی‌های مکرر برق، اختلال در اینترنت و کمبود آب باعث افزایش مشکلات واحدهای صنعتی شده است.

یونس اکبرپور پایدار، رئیس کمیسیون انرژی و صنایع اتاق بازرگانی تبریز در گفت‌وگو با شهر بورس، اظهار داشت: در حال حاضر اکثر واحدهای تولیدی استان در شهرک‌های صنعتی مستقر هستند؛ اما کمبود برق، گاز و آب باعث شده این واحدها با بحران‌های متعدد مواجه شوند. ما جلسات متعددی برای مواجهه با این ناترازی برگزار کرده‌ایم و حتی با قطعی یک تا دو روزه برق در هفته کنار آمده‌ایم.

وی ادامه داد: قطعی برق و نبود برق در یک یا دو روز هفته را پذیرش کرده‌ایم، چهارشنبه و پنج‌شنبه که با قطعی برق مواجه هستیم، شنبه و یک‌شنبه هم اقتصاد جهان تعطیل است، عملاً روز زیادی برای فعالیت باقی نمی‌ماند به خاطرهمین موضوع قطعی برق، برخی واحدها به‌اجبار اقدام به خرید ژنراتور کرده‌اند.

وی با اشاره به تأثیر این قطعی‌ها بر سایر زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی، افزود: در زمان قطعی برق، دکل‌های مخابراتی نیز از کار می‌افتند و اینترنت به‌طور کامل قطع می‌شود. نبود دیتا و اینترنت، اجرای امور روزمره در واحدهای صنعتی را غیرممکن کرده است. ارتباطات درون‌شهری و برون‌شهری قطع می‌شود در جلسه‌ای با رئیس مخابرات استان و مدیریت بحران استانداری، بر ضرورت حل این مشکل تأکید کردیم و مقرر شد برای هر شهرک صنعتی، جلسات اختصاصی مختص هر شهرک برگزار شود تا راهکارهای اختصاصی مربوط به هر شهرک بررسی شود.

تبلیغ درون‌خطی

زیرساخت فرسوده دکل‌های مخابراتی

رئیس کمیسیون انرژی و صنایع اتاق تبریز یکی از عوامل تشدید بحران بعد از قطع برق را فرسودگی تجهیزات مخابراتی عنوان کرد و گفت: باطری‌های دکل‌های نصب‌شده فرسوده هستند و تنها نیم ساعت در زمان قطعی برق کارایی دارند و پس از آن کل ارتباطات مخابراتی شهرک از کار می‌افتد.

وی تأکید کرد: وجود اینترنت برای صنایع به اندازه آب ضروری است و ما به‌عنوان نماینده بخش خصوصی باید اجازه ندهیم چنین بحران‌هایی پایدار باقی بماند، مشکل نبود اینترنت به مخابرات و شهرک‌های صنعتی مربوط می شود به عنوان مثال زمانیکه محصولی را می فروشیم قطعا موظف هستیم خدمات مربوط به آن محصول را نیز ارائه دهیم حال اگر این مشکل با نصب دکل یا پنل خورشیدی حل می‌شود باید عملیاتی شود.

صنایع برای رفع ناترازی دست بکار می‌شود

اکبرپور پایدار با اشاره به اقدامات اتاق بازرگانی تبریز در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر تصریح کرد: سال 1402، پیش از بروز بحران شدید ناترازی، کمیته انرژی اتاق تشکیل شد و برنامه‌ریزی‌هایی برای راه‌اندازی پنل‌های خورشیدی جهت رفع ناترازی صورت گرفت. ما پیش‌بینی کرده بودیم که طی دو سال آینده با بحران برق مواجه خواهیم شد و از همان زمان، آگاه‌سازی و جذب سرمایه‌گذار را آغاز کردیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تعدادی از واحدهای صنعتی استان آذربایجان شرقی در راه اندازی نیروگاه های خورشیدی برای رفع ناترازی پیشقدم هستند، افزود: جلسات و سمینارهای متعددی با حضور صنایع پرمصرف برگزار و آن‌ها را به مشارکت در احداث نیروگاه‌های خورشیدی تشویق کردیم. خوشبختانه این تلاش‌ها نتیجه داد و اقدامت خوبی توسط بخش خصوصی در همین راستا انجام شده است واحدهایی مانند تارلا امین با ظرفیت ۶۰۰ مگاوات، صافت فیلم با ۲۴۰ مگاوات و احد یونس ژائله با ۱۰۰۰ مگاوات در حال راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی هستند. به طوریکه افتتاح نیروگاه صافت فیلم نیز فردا در مرند انجام خواهد شد.

رئیس کمیسیون انرژی و صنایع اتاق بازرگانی تبریز بزرگ‌ترین مانع پیش‌روی توسعه نیروگاه‌های خورشیدی را دریافت مجوز از نهادهای دولتی عنوان کرد و گفت: با وجود آنکه تأمین مالی این پروژه‌ها توسط خود بخش خصوصی انجام می‌شود، اماکارشکنی برخی از ارگان‌های دولتی مانع از این کار می‌شود، اخذ مجوزعملا کار ساده ای برای واحدهای تولیدی نیست تا مجوز نهایی را از سازمان‌هایی چون محیط زیست، برق منطقه‌ای و… نگیریم، امکان شروع کار وجود ندارد. این موضوع روند توسعه را به‌شدت کند کرده است.

به گفته وی، بسیاری از واحدها با سرمایه‌گذاری شخصی اقدام به نصب پنل خورشیدی کرده‌اند و این موضوع می‌تواند علاوه بر تأمین برق موردنیاز، زمینه فروش مازاد به شبکه سراسری را نیز فراهم کند.

اکبرپور پایداربا بیان اینکه بخش خصوصی برای رفع ناترازی خود دست به کار شده است وعلاوه بر اینکه استفاده ی خود را تامین خواهند کرد حتی می توانند آن را به فروش نیز برسانند، خاطرنشان کرد: پیش قدم شدن بخش خصوصی برای رفع ناترازی بسیار موثر است ما طرحی با عنوان “صنایع کوچک، پشتوانه کارخانه‌ها” ارائه کرده‌ایم که براساس آن هر شهرک صنعتی به خودکفایی در تأمین انرژی برسد استفاده از برق شهری محدود می‌شود با توجه به اینکه 90 درصد از واحدها در ساعات روز فعال‌اند، استفاده از انرژی خورشیدی در این بازه زمانی می‌تواند بسیاری از مشکلات را مرتفع کند.

هزینه بالا، سد راه بخش خصوصی

وی با اشاره به هزینه بالای نصب پنل خورشیدی توضیح داد: برای تولید هر مگاوات برق خورشیدی، حدود ۴۰ میلیارد تومان سرمایه نیاز است و بخش خصوصی چنین توانی ندارد برهمین اساس مصوب شده وام ارزی ارائه شود که معتقدم هیچ واحد صنعتی برای اخذ وام ارزی ورود پیدا نمی کند چرا که این نوع وام براساس نوسانات برای واحدهای صنعتی کمرشکن می شود.

وی یادآور شد: درخواست ما این است که وام‌های ریالی با شرایط مناسب در اختیار صنایع قرار گیرد تا علاوه بر تأمین برق از طریق پنل‌های خورشیدی، بتوانند بخشی از تولید خود را صرف پرداخت اقساط وام کنند. اگر دولت این طرح را اجرایی کند، رفع ناترازی برق در صنایع با سرعت بیشتری انجام خواهد شد و واحدها طی دو یا سه سال آتی در زمینه تولید انرژی به خودکفایی می‌رسند.

مشارکت اتاق تبریز در تربیت نیروی انسانی متخصص

رئیس کمیسیون انرژی و صنایع اتاق تبریز در بخش دیگری از سخنان خود، به همکاری با دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: اتاق بازرگانی تبریز با ۱۳ دانشگاه استان قرارداد بورسیه صنعتی دانشجویی امضا کرده است. بر اساس این طرح، دانشجویان از ترم دوم یا سوم می‌توانند همزمان با تحصیل، در واحدهای صنعتی فعالیت کنند و حقوق و بیمه نیز دریافت کنند.

وی افزود: تاکنون حدود ۲۰۰ دانشجو جذب صنایع شده‌اند و بازخورد بسیار مثبتی از عملکرد آن‌ها دریافت کرده‌ایم. این طرح موجب می‌شود نیروی متخصص آینده با تجربه عملی وارد بازار کار شود و این امر قطعا در آینده شغلی دانشجویان بسیار موثر واقع خواهد شد.

وی با اشاره به نقش اتاق بازرگانی در تسهیل فرآیندها و رفع موانع فعالان صنعتی، اظهار داشت: اتاق بازرگانی نقش به سزایی جهت توسعه و رفع موانع فعالان اقتصادی دارد وظیفه داریم به نحوه ی رشد و رفع موانع واحدهای تولیدی رسیدگی کنیم به عنوان مثال واحدی که برای ارتقا نیاز به ایجاد زیرساخت هایی دارد را باید یاری کنیم، وظیفه داریم از دولت و مجلس برای رشد صنایع مطالبه گری کنیم.

بن‌بست تسهیلات مالی و رکود صنایع

اکبرپور پایداردر بخش دیگر سخنان خود یکی از دلایل اصلی تعطیلی واحدهای صنعتی را مشکلات مالی عنوان کرد و گفت: نزدیک به چهار سال است که هیچ وامی به صنایع ارائه نشده و تورم، حاشیه سود تولید را به حداقل رسانده است. بسیاری از واحدها کوچک‌تر شده‌اند و توان خرید مواد اولیه را نیز از دست داده‌اند.

وی تأکید کرد: متاسفانه بانک‌ها در این زمینه به‌طور کامل خود را کنار کشیده‌اند و ادعا می‌کنند منابعی ندارند. ما نیز از دولت تقاضای ورود کرده‌ایم ولی تاکنون راهکاری ارائه نشده است. اگر منابع مالی تأمین شود، واحدها می‌توانند پنل خورشیدی نصب کنند و از آسیب قطعی برق در امان بمانند.

وی در پایان با اشاره به مسئله افت فشار گاز در استان گفت: با وجود اینکه مشکل گازرسانی نسبت به برق و آب شدت کمتری دارد، اما آذربایجان شرقی در انتهای شبکه قرار دارد و برخی صنایع با افت فشار مواجه هستند. در کشورهای پیشرفته، گاز عمدتاً به نیروگاه‌ها اختصاص داده می‌شود، اما در کشور ما سیاست روشنی برای این موضوع وجود ندارد.

اکبرپور پایدار افزود: ۳۰ درصد انرژی در کشور به‌دلیل تجهیزات غیراستاندارد یا مصرف خانگی توسط مردم به هدر می‌رود. برای اصلاح این وضعیت باید به‌سمت واقعی شدن قیمت گاز و جلوگیری از هدررفت پیش برویم.

اخبار مرتبط

24 تیر 1404
الگوهای زمانی و منطقه‌ای واکنش بازار
الگوهای زمانی و منطقه‌ای واکنش بازار
نرخ دلار یکی از مهم‌ترین شاخص‌های اقتصادی ایران است که...
24 تیر 1404 | آموزش عمومی
24 تیر 1404
کلاهبرداری جدید از طریق پیامک پستی
کلاهبرداری جدید از طریق پیامک پستی
اطلاعاتی که نباید با کسی به اشتراک بگذارید. جزئیات هشدار...
24 تیر 1404 | بخش های خبری
24 تیر 1404
پاسخ به یک سوال مهم؛ ریزش بورس در راه است؟
پاسخ به یک سوال مهم؛ ریزش بورس در راه است؟
بازار سرمایه در روز دوشنبه ۲۳ تیر با ثبت بیش...
24 تیر 1404 | اخبار بورس
24 تیر 1404
وزیر نیرو از تشدید بحران آب در تهران خبر داد...
24 تیر 1404 | بخش های خبری

نظرات

بدون نظر! اولین نفر باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *