به گزارش شهر بورس، مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت مجتمع فولاد خراسان (فخاس) بعد از ظهر امروز (سهشنبه) با حضور سهامداران و مدیران این شرکت برگزار شد.
طهمورث جوانبخت، مدیرعامل فولاد خراسان، در این نشست با اشاره به جایگاه برجسته فولاد ایران در جهان، اظهار داشت: ایران در سال ۲۰۲۵ در رتبه هفتم تولید فولاد جهان قرار دارد. فولاد خراسان نیز با تولید بیش از ۵۵۰ هزار تن میلگرد، رتبه نهم تولید فولاد خام کشور را به خود اختصاص داده است.» وی افزود: «این شرکت با ظرفیت ۲.۵ میلیون تن کنسانترهسازی، زنجیره تولید کاملی از گندلهسازی تا نورد را داراست و برنامههایی برای تکمیل این زنجیره در دست اجرا است.
مدیرعامل فخاس تأکید کرد: این شرکت با عرضه ۱۰۰ درصدی میلگرد تولیدی در بورس کالا، رتبه نخست عرضه این محصول را در کشور کسب کرده است. در سال ۱۴۰۳، تولید میلگرد ما ۴۵ هزار تن بیش از ظرفیت اسمی بود که نشاندهنده بهرهوری بالای این مجموعه است.
وی با بیان اینکه یکی از چالشهای اصلی فولاد خراسان در سال گذشته، قطعی برق و گاز بوده و بیش از ۲ هزار میلیارد تومان عدمالنفع برای شرکت به همراه داشته است، توضیح داد: با ذخیرهسازی ۹۰ هزار تن قراضه در زمانی که قیمت آن مناسب بود، توانستیم واحد فولادسازی را فعال نگه داریم و ۴۶,۳۸۹ تن تولید با استفاده از قراضه انجام دهیم. این اقدام، اثرات منفی محدودیتهای گازی بر تولید آهن اسفنجی را جبران کرد.
جوانبخت افزود: در حال حاضر، وضعیت تأمین برق به گونهای است که امکان تولید آهن اسفنجی وجود ندارد، اما ذخیرهسازی بهموقع قراضه، ما را از این بحران نجات داده است.
مدیرعامل فولاد خراسان در ادامه از رشد قابلتوجه سودآوری شرکت در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: حاشیه سود خالص شرکت به ۲۷ درصد رسیده و در چهار ماه آخر سال به ۷۰ درصد افزایش یافت. این در حالی است که سود عملیاتی شرکت نسبت به سال گذشته ۲۴.۵ درصد رشد داشته و در این شاخص، رتبه نخست را کسب کردهایم.
جوانبخت افزود: ما بالاخره در سال ۱۴۰۳ اقدامات مختلفی انجام دادیم که سود عملیاتی فولاد خراسان نسبت به سایر شرکت ها متفاوت تر بوده است، به نظر می آید در سال ۱۴۰۴ با استراتژی هایی که تدوین کرده ایم بتوانیم برتری خود را نسبت به فولادسازان دیگر حفظ کنیم.
وی همچنین اعلام کرد: سود ناخالص فولاد خراسان در سال ۱۴۰۳، با وجود مشکلات صنعت فولاد، کاهش نیافته و این شرکت در این زمینه نیز پیشتاز است.
جوانبخت با اشاره به افزایش سرمایه شرکت به ۱۰ هزار میلیارد تومان، گفت: نسبت به این سرمایه، ۷۱ درصد سود برای سهامداران محقق شده است.
وی افزود: فروش میلگرد داخلی ۱۰ درصد و شمش داخلی ۶۴ درصد افزایش یافته، ضمن اینکه در فروش میلگرد صادراتی نیز رشد داشتهایم.
مدیرعامل فولاد خراسان با بیان اینکه سعی کردهایم آستانه تحمل خود را در نقدینگی با روش هایی بالا ببریم تا محصولمان را در زمانی که ماکسیسم سود را برای ما می سازد بفروشیم، تصریح کرد: روش های فروش اینگونه است که ما باید بدانیم که چگونه میتوانیم تقاضا ایجاد کنیم، مهم رقابت است که ۱۱۸ درصد نسبت به شمش بالا می فروشیم و این روش را دوسال پیش رفته ایم. امسال نیز با همان فرمان پیش خواهیم رفت.
مدیرعامل فخاس همچنین از کاهش چشمگیر هزینههای حملونقل این شرکت خبر داد و عنوان کرد: هزینههای حملونقل در سال ۱۴۰۳ به ۱,۷۰۰ میلیارد تومان رسید که نسبت به سال گذشته کاهش قابلتوجهی داشته است. این امر نتیجه تأمین ۱۰۰ درصدی مواد اولیه از استان خراسان بود که هزینههای لجستیک را به حداقل رساند.
پروژه فولاد شرق خراسان
جوانبخت در بخش دیگری از سخنان خود به پیشرفت پروژه فولاد شرق خراسان اشاره کرد و گفت: این پروژه که آن را با پیشرفت ۱۷ درصدی تحویل گرفتیم، اکنون به ۶۷ درصد رسیده و برای فولاد خراسان مانند طلا ارزشمند است.
مدیرعامل فولاد خراسان در پایان با اشاره به چالشهای انرژی، از دولت خواست تا بستههای حمایتی برای تأمین برق و گاز این صنعت ارائه دهد و تأکید کرد: با وجود محدودیتها، ما توانستیم با برنامهریزی مناسب، بهرهوری و سودآوری شرکت را حفظ کنیم و در سالهای آتی نیز به دنبال توسعه زنجیره تولید و افزایش ظرفیت هستیم.