تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۲
زمان مطالعه: 3 دقیقه
کد خبر : 185396

نماینده بجنورد:

فشار به بانک‌های تخصصی برای تسهیلات تکلیفی، غیر منطقی است

فشار به بانک‌های تخصصی برای تسهیلات تکلیفی، غیر منطقی است
نماینده بجنورد در مجلس گفت: معنی ندارد به بانکی که رسالت دیگری دارد و برای کمک به یک قشر خاص تاسیس شده، فشار بیاورند که وام مسکن دهد. بانک‌ها باید در مسیر وظایف و رسالت خود عمل کنند. یکی از بانک‌های تخصصی ما، بانک توسعه تعاون است که هدف اصلی آن باید حمایت از تعاونی‌ها باشد. این وظیفه بسیار ارزشمند است و نباید فضایی را ایجاد کرد که این بانک درگیر چالش‌های دیگر از جمله ارائه تسهیلات تکلیفی شود.

به گزارش شهر بورس و به نقل از اقتصاد۲۴، بخش تعاون نقش مهمی در توسعه اقتصادی و اجتماعی ایفا می‌کند، زیرا با تکیه بر مشارکت مردمی، عدالت اقتصادی را تقویت کرده و فرصت‌های اشتغال را افزایش می‌دهد. تعاونی‌ها به عنوان نهاد‌هایی مستقل و مردمی، به توزیع عادلانه ثروت کمک کرده و از تمرکز سرمایه در دست گروه‌های خاص جلوگیری می‌کنند. همچنین، این بخش می‌تواند در کاهش فقر، بهبود معیشت اقشار کم‌درآمد و ایجاد اقتصاد پایدار مؤثر باشد.

با این حال، تحقق این اهداف نیازمند تأمین مالی پایدار و حمایت‌های مالی مناسب است. تعاونی‌ها، به دلیل ماهیت مردمی خود، اغلب با چالش‌هایی مانند کمبود سرمایه اولیه، دسترسی محدود به تسهیلات بانکی و نبود حمایت‌های دولتی کافی مواجه‌اند. بنابراین، ایجاد سیاست‌های حمایتی همچون تسهیلات اعتباری با نرخ‌های مناسب، صندوق‌های تأمین مالی ویژه تعاونی‌ها و مشوق‌های مالیاتی می‌تواند به تقویت این بخش کمک کند و زمینه را برای توسعه کسب‌وکار‌های تعاونی فراهم سازد.

مهر آیندگان

یکی از مهمترین بخش‌ها در تامین مالی بخش تعاون، بانک توسعه تعاون است که از کمبود سرمایه رنج برده و دو سال است که افزایشی سرمایه‌ای نداشته است

در همین زمینه محمدمهدی شهریاری، نماینده بجنورد در مجلس شورای اسلامی گفت‌و‌گو با اقتصاد۲۴ اظهار کرد: سال‌هاست صحبت از تقویت تعاونی‌ها کرده و می‌گوییم باید اقتصاد، مردمی شود، اما متاسفانه آن‌طور که باید و شاید و انتظار است، تحقق این باور به منصه ظهور نمی‌رسد.

خبر مرتبط
بانک توسعه تعاون نیاز به افزایش سرمایه دارد
بانک توسعه تعاون نیاز به افزایش سرمایه دارد

نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به موضوع تامین مالی بخش تعاون در کشور اظهار داشت: یکی از بانک‌های موثر در تقویت تعاونی‌ها که اساساً این موضوع در رسالت اصلی آن تعریف شده، بانک توسعه تعاون است. سرمایه این بانک کفایت لازم را برای حمایت از بخش تعاون ندارد و گفته می‌شود از سال 1401، افزایش سرمایه در آن بانک صورت نگرفته است.

وی افزود: من یک انتقادی هم دارم. برخی از تعاونی‌هایی که در کشور تاسیس شد، از کارکرد اصلی خود فاصله گرفتند. در اینکه باید از تعاونی‌ها حمایت جدی داشت، تا کار‌ها مردمی پیش برود و البته خروجی‌ها به مراتب بهتر از گذشته باشد، شکی نیست، ولی نظارت دائمی در این بخش، کار واجب و ضروری است.

نویسنده:

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون