اشتراک گذاری
بورس رشد می کند - همایون دارابی: نگرانی جدید ایجاد نشود، بورس رشد می‌کند

کارشناس بازار سرمایه:
فرآیند اصلاح شاخص بورس، امر ذاتی بازار سرمایه است

همایون دارابی: اصلاح بازار یک فرآیند طبیعی است، البته برخی نگرانیها نیز به این مساله دامن زد مثلا نگرانی در مورد سهام عدالت که جدی بود.
بورس رشد می کند - همایون دارابی: نگرانی جدید ایجاد نشود، بورس رشد می‌کند

کارشناس بازار سرمایه:
فرآیند اصلاح شاخص بورس، امر ذاتی بازار سرمایه است

همایون دارابی: اصلاح بازار یک فرآیند طبیعی است، البته برخی نگرانیها نیز به این مساله دامن زد مثلا نگرانی در مورد سهام عدالت که جدی بود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی شهر بورس، همایون دارابی در پاسخ به سوالی درخصوص دلایل اصلاح بازار اظهار داشت: اصلاح بازار یک فرآیند طبیعی است، البته برخی نگرانیها نیز به این مساله دامن زد مثلا نگرانی در مورد سهام عدالت که جدی بود.

این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: همچنین شایعات مخربی در خصوص عرضه‌های سنگین در بازار مطرح شد، اما کم کم این شایعات کم‌رنگ شد.

وی افزود: موضوع دیگری که مطرح بود بحث اوراق دولتی و احتمالا افزایش نرخ بهره بود، اما با انجام اولین حراج مشخص شد که نرخ بهره به رقم ۱۵ درصد محدود شده است و دولت اکنون تمایلی به افزایش نرخ بهره ندارد.

تبلیغ درون‌خطی

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: علاوه بر این، یک عامل انگیزشی دیگر بهبود وضعیت اقتصاد جهانی و بازگشت قیمت‌ها بود.

دارابی خاطرنشان کرد: بازار هفته گذشته به سطح شاخص یک میلیون واحدی بازگشت که نشان دهنده فعالیت مجدد معامله گران است. البته باید منتظر بمانیم و ببینم شاخص می تواند سطح جدیدی بالاتر از سطح قبلی را ثبت و حفظ کند یا خیر.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بازار اکنون شاهد حضور پر تعداد معامله‌گران کوتاه‌مدت است، گفت: به دلیل محدود سازی سطح اعتبارها تب و تاب کمتری را در معاملات کوتاه‌مدت شاهد هستیم، اما همچنان این بخش نیز بسیار فعال است از این رو باید به دقت رفتار شاخص را در مرز یک میلیون و صد هزار واحد بررسی کرد.

وی با بیان اینکه بازار مناسبی برای انتقال نقدینگی وجود ندارد، اظهار داشت: در بازار ارز عملا بازدهی وجود نداشته و همین مساله بازار طلا را نیز زمین‌گیر کرده است. در همین حال در بازار املاک و خودرو قیمت ها به حدی افزایش پیدا کرده که انتقال نقدینگی نمی‌تواند به بازدهی خاصی در کوتاه مدت منجر شود. از این رو نقدینگی در بازار مانده و عموما مترصد خرید در نرخ‌های کمتر باقی می مانند.

دارابی در پاسخ به سوالی درمورد نقش عرضه‌های اولیه بر رفتار معامله گران بزرگ هم گفت: عرضه‌های اولیه عموما جنس خریداران خودش را دارد، عرضه‌ها کوچک و عموما در حد چند ده هزار تومان هستند از این رو نقش چندانی در مورد رفتار معامله‌گران بزرگ و سرمایه های بالای بازار ندارند یعنی در برابر میزان دارایی این افراد این عرضه رقم خاصی نیست که بتواند تاثیرگذار باشد.

این کارشناس بازار سرمایه همچنین در پاسخ به این سوال که در وضعیت فعلی، عوامل مهارکننده فروش کدامند، گفت: بخش عمده فروش های هفته قبل به ابهام بازار از وضعیت سهام عدالت باز می گشت،  یک مقداری آشفتگی و ناهماهنگی وجود داشت که در عرضه روز شنبه گذشته نیز به بازار فشار آورد و نگرانی را تشدید کرد، اما با اعلام مقررات حاکم بر داد و ستد این سهام و انتشار آمار متقاضیان فروش از فشارها کم شد.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان در خصوص وضعیت فعلی و آتی کامودیتی ها هم گفت: بازگشت نفت برنت به مرز ۴۰دلار و مس به نزدیک ۵ هزار و ۶۰۰ دلار در کنار افزایش قیمت ارز نیمایی خبر خوبی برای شرکت های صادراتی ما به شمار می رود و به نظر می رسد این شرکت ها از فشار بازار جهانی خارج شده و رفته رفته گزارش های فروش آنها بهتر شود.

منبع: سنا

اخبار مرتبط

۲۵ مرداد ۱۴۰۴
بیشترین افزایش حقوق مربوط به مستمری بازنشستگان است
بیشترین افزایش حقوق مربوط به مستمری بازنشستگان است
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: میزان افزایش حقوق...
۲۵ مرداد ۱۴۰۴ | بخش های خبری
۲۵ مرداد ۱۴۰۴
پیش‌ فروش میتسوبیشی اکلیپس کراس آغاز شد + جزئیات
پیش‌ فروش میتسوبیشی اکلیپس کراس آغاز شد + جزئیات
شرایط پیش فروش خودرو میتسوبیشی اکلیپس کراس ویژه مرداد ۱۴۰۴...
۲۵ مرداد ۱۴۰۴ | بازار خودرو
۲۵ مرداد ۱۴۰۴
ابراز تردید ترامپ درباره نسل‌کشی در غزه و کارایی تحریم‌های روسیه
ابراز تردید ترامپ درباره نسل‌کشی در غزه و کارایی تحریم‌های روسیه
دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا شرط تازه‌ای برای پایان جنگ اوکراین...
۲۵ مرداد ۱۴۰۴ | بخش های خبری
۲۵ مرداد ۱۴۰۴
بررسی گوشی Wildfire E Star
بررسی گوشی Wildfire E Star
گوشی Wildfire E Star با قیمت اقتصادی و طراحی ساده،...
۲۵ مرداد ۱۴۰۴ | سایر اخبار

نظرات