تاریخ انتشار : شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۹:۲۱
زمان مطالعه: 8 دقیقه
کد خبر : 195901

یک کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با شهر بورس عنوان کرد؛

فاصله نرخ دلار نیما با بازار آزاد، مانع شفافیت است

فاصله نرخ دلار نیما با بازار آزاد، مانع شفافیت است
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: فاصله زیاد نرخ دلار نیما با بازار آزاد و قیمت‌گذاری دستوری بر محصولات شرکت‌ها، از عواملی است که مانع شفافیت و سودآوری بازار سرمایه می‌شود.

فرهاد محنایی، در گفت‌وگو با شهر بورس، با اشاره به تغییر فضای کلی بازار سرمایه، اظهار کرد: بازار سرمایه پس از یک دوره نسبتا طولانی رکود و افت، اکنون با سیگنال‌های مثبت از فضای سیاسی و امید به توافقات احتمالی، وارد فاز مثبتی شده و فضای امیدوارکننده‌ای را تجربه می‌کند.

وی با تاکید بر عقب‌ماندگی بازار سرمایه نسبت به سایر بازارها، خاطرنشان کرد: طی سال‌های اخیر، با توجه به عقب‌ماندگی شدید بازار سرمایه نسبت به تورم و سایر بازارها و افت ارزش کل بازار سهام به کمتر از ۱۰۰ میلیارد دلار و فاصله گرفتن از اتفاقات عجیب سال گذشته و آرام شدن رشد دلار و طلا، بازگشت بورس به مسیر رشد تا حد زیادی طبیعی و قابل انتظار بود. این وضعیت می‌تواند آغاز یک روند منطقی برای جبران این شکاف و حرکت به سمت ارزش واقعی بازار سرمایه کشور باشد.

مهر آیندگان

وی در پاسخ به این پرسش که «با توجه به افزایش حجم معاملات و عرضه صف‌های خرید، این روند را تا کجا پایدار می‌دانید؟» گفت: رشد حجم معاملات به بالای ۲۰ همت یکی از نیازهای اساسی بازار سرمایه بود و اتفاقی بسیار مثبت محسوب می‌شود. چرا که برای تداوم رشد، بازار سهام نیازمند ورود سرمایه‌های سنگین و قابل‌توجه است. در دوره صعودی سال ۱۳۹۹ نیز شاهد چنین حجم معاملاتی بودیم، با این تفاوت که در آن زمان نقدینگی کشور و نرخ ارز در سطوح بسیار پایین‌تری قرار داشت. انتظار ما رسیدن ارزش معاملات به حدود ۵۰ همت همزمان با رشد بازار سرمایه است، که این موضوع می‌تواند تقویت‌کننده جریان مثبت فعلی باشد.

محنایی با اشاره به وضعیت سهم‌های مختلف در این دوره، تشریح کرد: در رشد اخیر، عمدتا نمادهای بزرگ و شاخص‌ساز فعال بوده‌اند و بخش زیادی از بازار سرمایه هنوز از این رشد بهره‌ای نبرده‌اند. بنابراین می‌توان گفت هنوز ظرفیت بالایی برای ادامه‌دار بودن روند و جذب نقدینگی وجود دارد. البته اصلاح‌های مقطعی و استراحت در سهم‌های بزرگ طبیعی است و حتی می‌تواند فرصتی برای تقویت و شروع موج جدیدی از رشد باشد.

خبر مرتبط
بازگشایش پنج نماد بورسی پس از افشای اطلاعات با اهمیت گروه ب
بازگشایش پنج نماد بورسی پس از افشای اطلاعات با اهمیت گروه ب

پنج نماد بورسی پس از انتشار اطلاعات مهم گروه ب با محدودیت نوسان آماده معامله شدند؛ جزئیات اطلاعیه مدیریت عملیات بازار را بخوانید.

بانک، بیمه، هتلداری در مرکز توجه سرمایه‌گذاران قرار ‌می‌گیرند

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به فضای مذاکراتی حاکم بر کشور، گفت: با توجه به محوریت موضوع مذاکرات و تاثیر فضای سیاسی بر بازار، در کوتاه‌مدت می‌توان انتظار داشت گروه‌هایی مانند بانک، خودرو، حمل‌ونقل، بیمه، پیمانکاری-تجهیزات و هتلداری در مرکز توجه سرمایه‌گذاران قرار گیرند. این گروه‌ها به‌طور مستقیم از باز شدن فضای بین‌المللی و بهبود روابط تجاری منتفع می‌شوند و در نتیجه می‌توانند عملکرد بهتری داشته باشند.

وی در ادامه با اشاره به دید میان‌مدت و بلندمدت، تشریح کرد: با در نظر گرفتن نرخ فعلی دلار نیما و ارزندگی قیمت بسیاری از نمادها، می‌توان گفت کلیت بازار سهام، در صورت ثبات سیاستی و حمایت منطقی، ظرفیت رشد دارد.

محنایی با اشاره به چالش‌های پیش‌روی بازار سرمایه و ابراز نگرانی نسبت به برخی اقدامات سیاست‌گذارانه، عنوان کرد: از مهم‌ترین چالش‌ها، وضع قوانین خلق‌الساعه و غیرکارشناسی است که در بسیاری موارد به زیان سهامداران و تولیدکنندگان تمام می‌شود. این موضوع در تضاد کامل با شعار حمایت از تولید و اقتصاد ملی است.

وی با اشاره به چالش‌های زیرساختی، خاطرنشان کرد: ناترازی شدید در تامین انرژی مانند برق، گاز و آب در فصل‌های مختلف، یکی دیگر از مواردی است که بر عملکرد شرکت‌های بزرگ تاثیرگذار است و نااطمینانی ایجاد می‌کند.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه تصریح کرد: فاصله زیاد نرخ دلار نیما با بازار آزاد، قیمت‌گذاری دستوری بر محصولات و نبود نظام شفاف سودآوری از دیگر عوامل مهمی هستند که جلوی رشد واقعی بازار سرمایه را می‌گیرند.

وی تاکید کرد: عدم اجرای صحیح خصوصی‌سازی و تداوم ناکارآمدی در این حوزه یکی از معضلات ساختاری بازار سرمایه است. به همین ترتیب، کارمزدهای بالا، وضعیت نامناسب دامنه نوسان، حجم مبنا و نیاز به به‌روزرسانی سیستم‌های معاملاتی نیز باید مورد توجه جدی مسئولان بورس قرار گیرد.

محنایی در پایان ضمن قدردانی از رسانه «شهر بورس» گفت: امیدوارم بازار سرمایه ایران پس از یک دوره فرسایشی و زیان‌بار، به جایگاه واقعی خود بازگردد و این بار نه تنها از نظر عددی و شاخص، بلکه در واقعیت پرتفوی سهامداران نیز جبران خسارات صورت گیرد.

وی با اشاره به وضعیت قیمتی نمادها، خاطرنشان کرد: هنوز بسیاری از نمادها حتی به قیمت‌های اردیبهشت ۱۴۰۲ نرسیده‌اند. با این حال، اگر نگاه بلندمدت، ثبات سیاستی و شفافیت اقتصادی در دستور کار قرار گیرد، بازار سرمایه ایران می‌تواند به یک بازار ۴۰۰ میلیارد دلاری تبدیل شود.

نویسنده:

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون