علت افزایش قیمت سیبزمینی چیست؟
بعد از افزایش قیمت محصولات باغی و کشاورزی نظیر گوجهفرنگی، کیوی و … این بار موج گرانی به سیبزمینی رسیده و قیمت این محصول رشد نجومی داشته است. طوری که قیمت سیبزمینی با جهش ناگهانی حدود ۴۳ درصدی از 21 هزار تومان به 30 هزارتومان رسید. حال سوال اینجاست که علت این افزایش قیمتها چیست و چگونه میتوان قیمتها را کنترل کرد؟
علت افزایش قیمت سیبزمینی چیست؟
اسدالله کارگر، رئیس اتحادیه میوه و سبزی، درباره علت افزایش قیمت سیبزمینی در گفتوگو با تجارتنیوز اظهار کرد: یکی از مهمترین دلایل این امر صادرات غیرقراردادی است. چراکه در برخی موارد صادرات قراردادی است و برای آن تعهدی وجود دارد، اما عدهای به صورت واسطهای صادرات انجام میدهند که به صورت غیرقراردادی بوده و بازار را دچار کمبود میکند که باید با این موضوع برخورد شود.
وی افزود: مشکل اصلی صادرات نیست. حتی صادرات باعث ارزآوری برای کشور میشود. اما زمانی که صادرات باعث ایجاد کمبود و بحران در بازار شود، قطعا این امر اصولی نیست.
او همچنین بیان کرد: زمانی که کالایی در کشور کم باشد و صادرات هم انجام شود، طبیعتا بحران در بازار ایجاد میشود.
امروز یکشنبه 2 دی ماه 1403، اطلاعیههای متعددی در سایت کدال منتشر شد. در این مطلب، مهمترین اطلاعیهها را بررسی خواهیم کرد.
عراق و ترکیه مقصد اصلی محصولات ایرانی
این فعال صنفی در پاسخ به این پرسش که صیفیجات ایران به کدام کشورها صادر میشود؟ تصریح کرد: این محصولات معمولا به کشورهای همجوار صادر میشوند که ازجمله آنها میتوان به عراق و ترکیه اشاره کرد.
او درباره نحوه جلوگیری از تکرار این اتفاقات در بازار بیان کرد: هر فردی در جایگاه خود حیطهای دارد و هرکس باید در حیطه خود بهدرستی فعالیت کند. در صورت این اتفاق و اطلاعرسانی درست یه ذینفعان میتوان از تکرار مجدد این اتفاق جلوگیری کرد.
احتمال واردات وجود دارد؟
کارگر در پاسخ به این پرسش که با توجه به این شرایط آیا امکان انجام واردات وجود دارد؟ تشریح کرد: قطعا اگر وضعیت ادامهدار باشد، امکان واردات هم وجود دارد.
وی افزود: البته سال گذشته سیبزمینی به مقدار زیادی تولید و باعث شد ضرر و زیان زیادی به کشاورزان تحمیل شود. اما امسال میزان تولید سیبزمینی به دلیل اتفاقات سال گذشته روند نزولی داشته است. بنابراین باید احتیاطهای لازم انجام شود.
پیشبینی وضعیت بازار
رئیس اتحادیه میوه و سبزی درباره وضعیت بازار پیشبینی کرد: در اولین فرصت باید از صادرات بیرویه جلوگیری شود و مقابل خروج این محصولات از کشور ایستاد. در صورت رخ دادن چنین اتفاقی قطعا میتوان وضعیت را کنترل کرد. ولی اگر جلوگیری نشود، قطعا احتمال افزایش قیمت وجود دارد.
براساس این گزارش میتوان نتیجه گرفت که صادرات از اهمیت ویژهای برخوردار است و میتواند برای کشور ارزآوری داشته باشد. اما این درصورتی است که محصول مورد نظر بهاندازه کافی در کشور تولید شده باشد. زمانی که تولید در کشور کم باشد و در عین حال صادرات هم انجام شود، قطعا بازار هم دچار نوسان میشود.
شاید بتوان با واردات بازار را تنظیم کرد و قیمتها را تا حدی کاهش داد. اما بهتر است که به تولید توجه ویژه شود و در صورت کمبود در کشور صادرات انجام نشود. اینگونه دولت میتواند از التهاب بازار جلوگیری کند.
منبع: تجارت نیوز
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0