FATF و اقتصاد ایران؛ عضو مجمع تشخیص از حقایق پشت پرده میگوید
به گزارش شهر بورس، داوود دانش جعفری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در گفتوگویی به تشریح اهمیت پیوستن ایران به کنوانسیونهای FATF پرداخت و از تأثیر این موضوع بر کاهش هزینههای مبادلات اقتصادی کشور سخن گفت.
تأثیر FATF بر اقتصاد ایران
دانش جعفری اظهار داشت که عدم پیوستن به کنوانسیونهای پالرمو و CFT میتواند حتی پس از رفع تحریمها، سایه سنگینی بر اقتصاد ایران بیندازد. وی گفت: «تحریمها و FATF دو موضوع کاملاً جدا از هم هستند. حل مشکل FATF لزوماً به معنای رفع تحریمها نیست اما عدم حل آن میتواند هزینههای مبادلات اقتصادی ایران را تا ۲۰ درصد افزایش دهد.»
تجربه پیوستن به کنوانسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی
این استاد دانشگاه علامه طباطبایی، پیوستن ایران به کنوانسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی (مریدا) را نمونهای از همکاری موفقیتآمیز با نهادهای بینالمللی دانست و افزود: «این کنوانسیون به مراتب پیچیدهتر از پالرمو و CFT است و ایران توانسته تجربه خوبی در این زمینه کسب کند. اکنون وقت آن است که به این دو کنوانسیون نیز بپیوندیم.»
ایران در لیست سیاه FATF
دانش جعفری با اشاره به ۴۱ توصیه FATF برای ایران تصریح کرد: «ایران تا کنون ۳۶ مورد از این توصیهها را اجرا کرده اما ۵ مورد باقی مانده که شامل تصویب کنوانسیونهای پالرمو و CFT در مجلس است. تأخیر در اجرای این توصیهها باعث شده ایران در لیست سیاه FATF قرار بگیرد.»
شرکت فولاد شاهرود (فرود) از شروع مجدد فعالیت های شرکت خبر داد.
نقش مجمع تشخیص مصلحت نظام
وی درباره نقش مجمع تشخیص در این موضوع گفت: «وقتی مجلس و شورای نگهبان بر سر موضوعی اختلاف نظر دارند، این موضوع به مجمع تشخیص ارجاع داده میشود. در مورد FATF، مجمع هنوز به تصمیم قطعی نرسیده و این موضوع همچنان بلاتکلیف است.»
انتظارات از دولت
دانش جعفری در پایان افزود: «برای کاهش هزینه مبادلات و ایجاد شفافیت بیشتر در اقتصاد، باید به این دو کنوانسیون بپیوندیم. امیدوارم با توجه به اهمیت موضوع، این مسئله در دستور کار جدی دولت و مجمع تشخیص قرار گیرد.»
منبع: انتخاب
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0