مشاور استراتژی فولاد در کارخانجات کشور:
عربستان رقیب جدید در تولید فولاد است
به گزارش شهر بورس، اللهوردی تقوی مشاور استراتژی فولاد در کارخانجات کشور در نشست عملکرد دو مرحلهای فولاد خراسان اظهار داشت: علی رغم افزایش ظرفیت تولید فولاد در سالهای اخیر، تقاضا وجود نداشته و به همین دلیل فولاد باید به بازارهای جهانی برود.
وی با بیان اینکه به دلیل ناترازی علی رغم ظرفیت 46 میلیون تنی تنها 31 میلیون تن تولید فولاد در داخل کشور صورت میگیرد، گفت: پیش از این ترکیه به عنوان رقیب جدی ما در تولید فولاد بود اما در حال حاضر عربستان سعودی به عنوان یکی از فولادسازان مطرح دنیا در حال فعالیت است.
مشاور استراتژی فولاد در کارخانجات کشور با مقایسه مصرف ظاهری فولاد در ایران و ترکیه عنوان کرد: در کشور ما مصرف ظاهری فولاد در پایان سال 2023 به ازای هر نفر 219 تن بود که این عدد در ترکیه دو برابر بوده است که با برطرف شدن چالشها میتوانیم جهش خوبی در مصرف فولاد کشور داشته باشیم.
وی با بیان اینکه پیشبینیها نشان از کاهشی بودن قیمت فولاد دارد، ابراز داشت: در سال 2023 ظرفیت تولید فولاد خام در دنیا به 2.4 میلیون تن رسید که در مقایسه با تقاضا، شکاف 500 میلیون تنی داشت و تقاضا 500 میلیون تن کمتر بود؛ این به معنای این است که قیمتها رشد شارپی نخواهند داشت مگر اینکه جنگی مانند روسیه و اوکراین رخ دهد.
در نشستی با حضور مدیرعامل و معاونان شرکت معدنی و صنعتی چادرملو و با حکم هیئت مدیره شرکت سی پی جی پارس، مدیرعامل جدید این شرکت معرفی شد.
تقوی با اشاره به اینکه بازیگر اصلی افزایش ظرفیت فولاد هند و کشورهای خاورمیانه هستند، توضیح داد: پیشبینیها از اضافه شدن 152 میلیون تن ظرفیت تولید فولاد تا سال 2026 میدهند که فقط در هند بین 4 تا 30 میلیون تن ظرفیت جدید خواهیم داشت.
وی با تاکید براینکه سه روند عرضه و تقاضای فولاد در دنیا را تحت تاثیر قرار دادهاند، گفت: اولین موضوع تلاش جهانی برای تولید فولاد سبز است که به گفته مکنزی در دو سال آینده تقاضا برای فولاد دو برابر خواهد شد. دومین موضوع کاهش تقاضا در چین است.
مشاور استراتژی فولاد در کارخانجات کشور ادامه داد: سومین موضوع فشارهای سودآوری است که طی دو سال گذشته حاشیه سود در اغلب دنیا کاهشی بوده که دلیل آن تلاش برای جبران مازاد ظرفیت بوده است.
وی با بیان اینکه صنعت فولاد ایران بعد از انقلاب رشد 10.5 درصدی داشته است، ابراز داشت: تقریبا هیچ صنعتی مانند فولاد رشد نداشته است و پیشبینی میشود که تا سال 1405 نزدیک به 13 میلیون تن و 8 میلیون تن دیگر تا سال 1410 ظرفیت تولید فولاد خام کشور اضافه شود.
تقوی با بیان اینکه رقابت پذیر نبودن در شرکتهای فولادی به دلیل پراکندگی گستره زنجیره است، گفت: پراکندگی زیاد در کشور موجب جابجایی میلیونها تن محصول در کشور شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با در نظر گرفتن پروژههای در دست اجرا، با تولید 67 میلیون تن تقریبا 8 میلیون تن گندله و 50 میلیون تن سنگ آهن در کشور کم داریم.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0