اشتراک گذاری
چشم انتظاری متقاضیان نهضت ملی مسکن کی به پایان می‌رسد؟

طرح نهضت ملی مسکن؛ ناکامی در مسیر تامین خانه برای اقشار کم‌درآمد

در حالی که طرح نهضت ملی مسکن برای تامین خانه برای اقشار کم‌درآمد راه‌اندازی شده بود، تنها ۱۰ درصد از متقاضیان موفق به پرداخت اولیه شده‌اند.
چشم انتظاری متقاضیان نهضت ملی مسکن کی به پایان می‌رسد؟

طرح نهضت ملی مسکن؛ ناکامی در مسیر تامین خانه برای اقشار کم‌درآمد

در حالی که طرح نهضت ملی مسکن برای تامین خانه برای اقشار کم‌درآمد راه‌اندازی شده بود، تنها ۱۰ درصد از متقاضیان موفق به پرداخت اولیه شده‌اند.

به گزارش شهر بورس، بررسی‌های اخیر نشان می‌دهد که طرح نهضت ملی مسکن با چالش‌های بزرگی روبرو شده است. براساس گزارش‌هایی که از عملکرد این طرح منتشر شده، از میان ۷ میلیون متقاضی، ۵ میلیون نفر در مراحل اولیه بررسی، واجد شرایط شناخته نشده‌اند و تنها ۱.۸ میلیون نفر شرایط لازم برای دریافت مسکن حمایتی را داشته‌اند. اما شاید بزرگترین چالش این طرح، پرداخت اولیه ۴۰ میلیون تومانی باشد که تنها ۷۵۰ هزار نفر از متقاضیان موفق به پرداخت آن شده‌اند.

دلایل کاهش استقبال از طرح

از دلایلی که تنها ۱۰ درصد از متقاضیان موفق به پرداخت اولیه شده‌اند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عدم توان مالی متقاضیان: بسیاری از متقاضیان توان پرداخت ۴۰ میلیون تومان اولیه را ندارند.
  • نامشخص بودن اطلاعات: بسیاری از متقاضیان نمی‌دانند واحد مسکونی آنها دقیقاً در کجا واقع شده و مبلغ نهایی چقدر خواهد بود.
  • تورم و افزایش هزینه‌های ساخت: طولانی شدن زمان ساخت و تورم، هزینه‌های نهایی را به شدت افزایش داده است.

چالش‌های اجرایی و دلایل ناکامی

یکی از عوامل مهم در ناکامی این طرح، جانمایی نامناسب واحدهاست. بسیاری از واحدها در مکان‌هایی واقع شده‌اند که تقاضای مسکن کمتری دارند. این موضوع باعث شده که نه تنها این واحدها خالی بمانند، بلکه هدف افزایش مالکیت و کاهش مستاجران نیز محقق نشود.

تبلیغ درون‌خطی

سهم خانوارها در تقاضا

در میان متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن، خانوارهای دو نفره بدون فرزند بیشترین سهم را دارند. پس از آنها، خانوارهای تک فرزند و سپس خانوارهای تک‌نفره قرار دارند. این تغییرات نشان‌دهنده افزایش نیاز به مسکن برای خانوارهای کوچک است.

سود بالای وام و عدم استطاعت دهک‌های پایین

سود بالای وام‌های مسکن یکی از چالش‌های اصلی متقاضیان است. افزایش نرخ سود وام‌ها به ۲۳ درصد و عدم تناسب میان درآمد دهک‌های پایین و میزان اقساط، باعث شده تا بسیاری از متقاضیان توان پرداخت اقساط را نداشته باشند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که در دهک‌های پایین درآمدی، اقساط وام تا ۱۶۲ درصد از درآمد سالیانه آنها را به خود اختصاص می‌دهد.

مهاجرت به شهرهای بزرگ

یکی از پیامدهای جانبی این طرح، تشویق ناخواسته به مهاجرت از روستاها به شهرهای بزرگ است. مهاجرت جوانان به شهرها باعث کاهش جمعیت پویا در روستاها و به دنبال آن کاهش تولیدات کشاورزی و اقتصادی شده و تغییرات فرهنگی و اجتماعی نیز در این مناطق ایجاد می‌کند.

منبع: اقتصادنیوز

اخبار مرتبط

۲۶ شهریور ۱۴۰۴
قیمت برنج ایرانی
قیمت برنج ایرانی
تحلیل بی‌ام‌آی نشان می‌دهد روند نزولی قیمت برنج ممکن است...
۲۶ شهریور ۱۴۰۴ | بخش های خبری
۲۶ شهریور ۱۴۰۴
نوسانات جهانی و قیمت طلا
نوسانات جهانی و قیمت طلا
قیمت‌ روز انواع سکه و طلا، از جمله سکه امامی،...
۲۶ شهریور ۱۴۰۴ | بازار ارز و طلا
۲۵ شهریور ۱۴۰۴
تحول در حقوق کارمندان و بازنشستگان؛ اختصاص ۲۵ هزار امتیاز فوق‌العاده خاص
تحول در حقوق کارمندان و بازنشستگان؛ اختصاص ۲۵ هزار امتیاز فوق‌العاده خاص
طرح جدید پرداخت حقوق کارکنان دولت با هدف افزایش عدالت...
۲۵ شهریور ۱۴۰۴ | بخش های خبری
۲۵ شهریور ۱۴۰۴
استفاده از یارانه به‌عنوان ضامن وام + جزئیات
استفاده از یارانه به‌عنوان ضامن وام + جزئیات
از سال ۱۴۰۴، معیارهای جدیدی برای دهک‌بندی یارانه نقدی تعریف...
۲۵ شهریور ۱۴۰۴ | بخش های خبری

نظرات

بدون نظر! اولین نفر باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *