در کمیسیون صنایع و انرژی اتاق تبریز تاکید شد؛
ضرورت جایگزینی بخاری های هرمتیک با بخاری های با راندمان پایین در صنایع استان

به گزارش شهر بورس، ولیالله دینی؛ سرپرست معاونت تجهیز و توسعه منابع انسانی شرکت ملی گاز ایران در این نشست با تاکید بر اینکه ناترازی انرژی گاز به یک چالش اساسی، به خصوص برای صنایع تبدیل شده است، بر لزوم مدیریت مصرف ان تاکید کرد.
وی با اشاره به قطعی گاز در فصول سرد و زیانهای ناشی از آن در بخش تولید گفت: برای جبران عوارض این امر صنایع میتوانند بخاریهای راندمان بالا را جایگزین بخاریهای با راندمان تولید که هدررفت انرژی بالایی دارد کنند.

دینی ادامه داد: بههمین منظور فراخوان شناسایی و ارزیابی سرمایهگذاران طرح جایگزینی بخاریهای گازسوز راندمان پایین با بخاریهای گازسوز راندمان بالا صادر شده و 25 اسفند ماه سالجاری، متقاضیان فرصت دارند در سامانه مربوطه ثبت نام کنند.
وی هدف اصلی این طرح را کاهش اتلاف انرژی و مدیریت آن دانست و از تصویب منابع مالی آن در شورای اقتصاد خبر داد.
امید اسمعیل ظفر؛ عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز گفت: شعار امسال با عنوان «سرمایهگذاری برای تولید» تأکیدی است بر نقش کلیدی سرمایهگذاری( داخلی و خارجی) در تحقق رشد اقتصادی پایدار و از آنجا که برنامه هفتم توسعه کشور، دستیابی به نرخ رشد ۸ درصدی را هدفگذاری کرده، پیگیری این شعار در عمل، نقشی تعیینکننده در رفع عقبماندگیهای زیرساختی و ارتقای سطح رفاه عمومی دارد.
وی افزود: طبق این طرح که به منظور حمايت از توليد بخاري هاي گازسوز هرمتيك هوشمند از طريق ايجاد تقاضا براي توليد انبوه محصولات توليدكنندگان داخلي و نهايتا حمايت از مصرفكنندگان از طريق كاهش قيمت بخاريهاي موضوع اين مصوبه، توليدكنندگان سرمايهگذاران عامل صرفهجويي/ بانكها كه از اين پس «سرمايهگذاران عامل صرفه جويي» ناميده مي شوند، از تسهيلات موضوع اين مصوبه برخوردار خواهند شد. هدف از اجراي طرح، جايگزيني و اسقاط يك ميليون دستگاه بخاري گازي /نفتي مرسوم با بخاري هاي گازسوز كممصرف به منظور كاهش مصرف حاملهاي انرژي است.
دینی تشریح کرد: این بخاریها با داشتن رده برچسب انرژي 85 درصد بازده دارند، این در حالی است که بازده بخاریهای قدیمی بهطور متوسط 50 درصد است.
سرپرست معاونت تجهیز و توسعه منابع انسانی شرکت ملی گاز ایران گفت: فعالان اقتصادی میتوانند از سه طریق سفارش بخاری هرمتیک، شراکت در ساخت، یا اقدام به ساخت این بخاریها در این زمینه سرمایهگذاری کنند و دولت از زمان نصب بخاری متعهد به ارائه گواهی صرفهجویی شده و طبق مصوبه شورای اقتصاد برای هر بخاری 466 مترمکعب سالانه گواهی صرفهجویی در سال در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: واحدهای صنعتی میتوانند مازاد نیاز بر مصرف خود را در بورس عرضه کنند و در صورت عدم فروش آن در بورس، دولت ملزم به خرید آن به نرخ قیمت خوراک گاز پتروشیمی است.
دینی از اهتمام جدی دولت در راستای اجرای این طرح و تضمین صد درصدی بازگشت سرمایه سرمایهگذاران در این طرح خبر داد.
یونس اکبرپور پایدار؛ رئیس کمیسیون صنایع و انرزی اتاق بازرگانی تبریز با تاکید بر اینکه صنعت حال خوش ندارد، گفت: در حال حاضر بیشتر صنایع به دلیل ناترازی انرژی با 20 تا 30 درصد ظرفیت خود کار میکنند.
وی با اشاره به قطعی برق در تابستان و قطعی برق و گاز در زمستان گفت: این قطعیهای مکرر موجب فلج صنایع شده و مشکلات متعددی به وجود آوردهاند.
پایدار با اشاره به افزایش دو ونیم برابری تعرفه انرژی گاز در آستانه نوروز، تاکید کرد: افزایش بهای قیمت گاز بدون اطلاع قبلی یکی از چالشهای صنایع استان بوده و موجب تحمیل خسارتهای سنگین به صنایع شده است؛ چرا صنایع محصولات تولیدی خود را بهصورت پیشفروش میفروشند و پس از فروش محصولات متوجه افزایش قیمت نهایی محصول میشوند.
اکبرپور پایدار با بیان این مطلب خواستار انعطاف بیشتر اداره گاز در دریافت هزینهگاز شد.
وی در پایان سرمایهگذاری در حوزه بخاریهای راندمان بالا را در بخش صنعت یک ضرورت دانست.
فیروز خدایی؛ مدیرعامل شرکت گاز استان آذربایجانشرقی با بیان اینکه تعیین قیمت تعرفه گاز کشوری و خارح از حیطه اختیارات استانی است، افزود: در این زمینه پیشنهاد دادهایم تعرفه گاز صنایع بهصورت ماهانه حساب شود.
وی با اشاره به ناترازی گاز در استان گفت: حل این مشکل نیازمند مشارکت همهجانبه بخش خصوصی و دولتی است.
در ادامه این نشست نمایندگان صنایع استان در خصوص نحوه سرمایهگذاری در حوزه بخاریهای با راندمان بالا به تبادل نظر پرداختند.
گفتنی است، جزئیات طرح سرمایهگذاری در بخاریهای راندمان بالا جهت ثبت نام متقاضیان طی روزهای آتی توسط اتاق تبریز اطلاعرسانی خواهد شد.
برچسب ها :اتاق بازرگانی تبریز
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0