علی اسکینی، مدیر سرمایهگذاری در سهام تامین سرمایه نوین؛
صندوق پالایش از بازار جا نماند
به گزارش شهر بورس به نقل از عصر تجارت، صندوق پالایش یک صندوق ۱۴هزار میلیارد تومانی است که حدود ۱.۲ میلیون نفر در آن یونیتهولدر هستند. بازارگردانی این صندوق از آبان ۱۴۰۱ به تأمین سرمایه نوین واگذار شد و در زمان تحویل، قیمت هر یونیت آن ۸هزار تومان بود و P/NAV نزدیک به ۶۰ درصد داشت که با بازارگردانی انجامشده، این نسبت بهبود پیدا کرده و به ارزش واقعی نزدیک میشود.
در حال حاضر P/NAV به ۹۰ درصد رسیده است و وضعیت نسبت به گذشته بهبود یافته است. از نظر بازدهی صندوق، از سال ۱۴۰۱ تاکنون، این صندوق ۱۳۰ درصد بازدهی ثبت کرده است، در حالی که بهترین سهم گروه، بازدهی زیر ۱۰۰ درصد داشته است. امسال نیز این صندوق ۲۴ درصد بازدهی داشته که اگر شبریز را کنار بگذاریم، از تمامی سهمهای گروه بازدهی بهتری ثبت کرده است.
در بازارگردانی سال اول، حدود ۴هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان منابع برای صندوق هزینه شد و در سال ۱۴۰۲ حدود ۲هزار میلیارد تومان و امسال نیز ۵۰۰ میلیارد تومان برای خرید سهم صرف شده است. میزان مشارکت بازارگردان در ماههای نخست از ۱۰ درصد به ۵ درصد معاملات روزانه کاهش یافته است.
این صندوق، صندوقی بزرگ و ارزشمند با حجم معاملات بالا است، اما میزان مشارکت بازارگردان نیز در ماههای اخیر قابلتوجه بوده است.
تحلیل تکنیکال پالایش در آخرین بروزرسانی دی ماه 1403، در ادامه تحلیل روزانه نمادهای بورسی مورد بررسی قرار گرفت.
ترکیب داراییهای صندوق
در حال حاضر، ۸۵ درصد داراییهای صندوق شامل سهام و ۱۵ درصد شامل منابع نقدی است که عمدتاً صرف بازارگردانی میشود. پرتفوی سهامی صندوق شامل:
یکسوم شپنا
یکسوم شبندر
یکسوم شتران
باقی پرتفو نیز سهام شبریز است که اخیراً بخشی از آن فروخته شده و سرمایهگذاریهایی در صنعت روانکارها صورت گرفته است.
ما در قیمت سهام روی تابلو، که صرفاً یک عملیات بازارگردانی روی آن انجام میدهیم، تأثیرگذار نیستیم و همچنین تغییر قیمت سهام پالایشی در کنترل ما نیست که بخواهیم آن را به درصد خاصی از P/NAV برسانیم. عرضه و تقاضای بازار، تعیینکننده این شاخص است و ما صرفاً عملیات بازارگردانی را طبق چارچوب سازمان بورس انجام میدهیم، بدون دخالت عمدی در قیمتها.
البته هدف مطلوب این است که P/NAV صندوق، مانند بسیاری از صندوقهای سهامی، به ۱۰۰ درصد برسد.
عوامل کلیدی تأثیرگذار بر صنعت پالایشگاه
صنعت پالایشگاه دو اهرم اصلی دارد که وضعیت سودآوری آن را مشخص میکنند:
۱. نرخ دلار:
این روزها به دلیل افزایش نرخ دلار توافقی، وضعیت مطلوبی ارزیابی میشود و با توجه به روند صعودی نرخ ارز، چشمانداز مثبتی در این زمینه وجود دارد.
۲. قیمت جهانی نفت و کرک اسپرد:
در ماههای اخیر، قیمتهای جهانی نسبت به ابتدای سال روندی صعودی داشتهاند و هرچقدر وضعیت اقتصادی جهان بهبود یابد، میتوان این عامل را نیز بهعنوان یک پارامتر مثبت برای صنعت در نظر گرفت.
نقش سیاستگذاریها در آینده صنعت پالایش
صنعت پالایش بهشدت تحت تأثیر مصوبات حاکمیتی قرار دارد. تعیین نرخ خوراک، نرخ فرآوردههای اصلی و ویژه، وضعیت مطالبات و نرخهای انرژی، همگی در سودآوری این صنعت اثرگذارند و میتوان گفت که “ضلع سوم مثلث پالایش”، همین مصوبات دولتی است.
سال گذشته، مصوبهای سنگین در این صنعت اجرا شد که تا حدی سودآوری پالایشگاهها را تحت فشار قرار داد. حال باید دید آیا تغییری در این مصوبات رخ خواهد داد یا خیر. در مجموع، نرخ دلار همچنان تأثیرات مثبتی دارد و نرخهای جهانی نیز بهبود یافتهاند، اما هنوز شرایط کاملاً بهینه نیست. از طرف دیگر، تصمیمات حاکمیتی نیز غیرقابل پیشبینی هستند.
اگر شرایط فعلی ادامه یابد، نرخ دلار میتواند یک اهرم حمایتی قوی برای صنعت پالایش باشد.
علی اسکینی – مدیر سرمایهگذاری در سهام تامین سرمایه نوین؛
برچسب ها :پالایش یکم
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0