صندوق سهامی انتخابی مناسب برای رشد دارایی ها در بورس!
به گزارش شهر بورس، بازار سهام در ماههای اخیر دوباره تصویری جذاب از خود نشان داده است. به همین خاطر بسیاری از سرمایهگذارانی که از روحیه سرمایهگذاری ریسکپذیر برخوردار هستند، دوباره برای کسب سود بالا، به انجام معامله و سرمایهگذاری در این بازار تمایل پیدا کردهاند.
بازار سهام یکی از پربازدهترین بازارها به حساب میآید اما همان اندازه که میتواند پربازده باشد، ریسک بالایی هم دارد. البته با رعایت راهکارهایی میتوان میزان ریسک سرمایهگذاری در این بازار را کم کرد. یکی از این راهکارها، استفاده از صندوق سهامی برای سرمایهگذاری در بازار سهام است.
صندوق سهامی چیست؟
صندوق سهامی یک ابزار مالی است که پول افراد را جمعآوری میکند و با میزان وجه نقد جمعآوری شده، سبد دارایی خود را تشکیل میدهد. سپس مدیریت سرمایه در سبد دارایی را بر عهده یک فرد متخصص در امور مالی میگذارد. بخش عمده سبد دارایی صندوق سهامی از سهام تشکیل میشود و بخش کمی از آن به سایر داراییها در بورس مانند اوراق درآمد ثابت، اوراق مشتقه شمش طلا و دیگر داراییهای بورسی اختصاص داده میشود. حالا که با ساختار صندوق سهامی آشنا شدیم، بهتر است به این سوال پاسخ دهیم که چرا باید صندوق سهامی را برای رشد داراییهایمان در بورس انتخاب کنیم؟
چرا صندوق سهامی انتخاب مناسبی است؟
سبد دارایی متنوع و مدیریت حرفهای سرمایه، از مهمترین دلایلی است که صندوق سهامی را به گزینه مناسبی برای سرمایهگذاری در بورس تبدیل میکند. ویژگی های شاخص صندوق های سهامی عبارت اند از:
- مدیریت حرفهای سرمایه: صندوق سهامی از مدیر صندوق برخوردار هستند. وظیفه مدیر در صندوقهای سرمایهگذاری، به ویژه صندوقهای سهامی به عهده مدیر صندوق است. مدیر صندوق به بازار سهام و شرکتهای موجود در آن و تحلیل آنها تسلط دارد. بنابراین او، سهامی را برای سبد دارایی صندوق سهامی انتخاب میکند که پتانسیل سوددهی خوبی برای صندوق و سرمایهگذاران آن به همراه دارد.
- متنوعسازی سبد دارایی: مدیر صندوق با تشکیل سبد دارایی از سهام متنوعی که امکان سوددهی دارند و همچنین سایر داراییهای بورسی مانند اوراق درآمد ثابت و اوراق مشتقه شمش طلا، متنوعسازی در سبد دارایی صندوق را هم رعایت کرده است.
در واقع متنوعسازی در صندوقها دو شکل دارد، یکی در داراییها صورت میگیرد و طبق آن گزینههای متنوعی در سبد صندوق قرار میگیرد. دومین مورد، متنوعسازی سهام موجود در سبد صندوق مورد نظر است. این کار به معنای این است که مدیر صندوق، سهام شرکتهای مختلفی را انتخاب میکند و در سبد دارایی صندوق قرار میدهد.
- ریسک کمتر سرمایهگذاری در صندوق سهامی نسبت به خرید مستقیم سهام: متنوعسازی در سبد دارایی صندوق سهامی باعث کاهش ریسک سرمایهگذاری در سهام میشود. در واقع، یکی از اهداف اصلی متنوعسازی سبد دارایی در صندوقهای سهامی، ایجاد توازن و تعادل میان بازدهی و ریسک در صندوق است. در همین راستا در کنار سهام که از گزینههای پرریسک و البته پربازده به حساب میآید، انتخاب اوراق درآمد ثابت و برخی گزینههای دیگر که از بازدهی مناسب و ریسک کمتر نسبت به سهام برخوردار هستند، باعث کاهش ریسک سرمایهگذاری در صندوق سهامی میشود.
- سرمایهگذاری مقرون بهصرفه و کارمزد پایین: متنوعسازی، مدیریت حرفهای و برخورداری از مزایای صندوق سهامی با کارمزد بسیار کمی انجام میشود. این در حالی است که سرمایهگذاری مستقیم در سهام کارمزد بالاتری دریافت میکنند. بنابراین سرمایهگذاری در صندوق سهامی، نه تنها انتخابی مناسب برای رشد داراییها در بورس به حساب میآید بلکه گزینه مقرون بهصرفهای برای سرمایهگذاری در بورس به حساب میآید.
- مدیریت حرفهای سرمایه در بورس بدون دانش و زمان کافی: تصور کنید برای رفتن از جایی به جای دیگر، دو گزینه دارید. گزینه اول اینکه خود با خودرو شخصی بروید و زحمت رانندگی و هزینههای سفر را بر عهده بگیرید. گزینه دوم، خرید بلیط و استفاده از وسایل نقلیه برای رسیدن به هدف است. گزینه دوم، هم هزینه کمتری دارد و هم مدیریت سفر را به عهده فرد دیگری میگذارد. سرمایهگذاری در بورس با استفاده از صندوقهای سهامی مانند گزینه دوم است. سرمایهگذار بدون نیاز به داشتن زمان و مهارت کافی در بورس میتواند از مدیریت حرفهای صندوق سهامی برای سرمایهگذاری و رشد داراییها در بورس استفاده کند.
- نقدشوندگی سریع: امکان قرار گرفتن در صف خرید و فروش سهام در بورس، بسیار بیشتر از صندوقها است. به طور کلی خرید و فروش صندوقهای سهامی نقدشوندگی بالاتری نسبت به خرید و فروش مستقیم سهام دارد.
انواع صندوق سهامی در بورس
صندوقهای سهامی در بورس شامل صندوقهای شاخصی، صندوقهای سهامی عادی، صندوقهای بخشی و صندوقهای اهرمی میشوند. هر کدام از این انواع صندوقهای سهامی، با توجه به اهداف سرمایهگذاری و سهام موردنظر خود در بورس، اقدام به تشکیل سبد دارایی میکنند. صندوقهای اهرمی برای افراد به شدت ریسکپذیر مناسب هستند و صندوقهای بخشی عمدتا روی یک بخش یا صنعت تمرکز دارند. صندوقهای شاخصی نیز تلاش میکنند تا یک شاخص معین را دنبال کنند و همگام با آن حرکت کنند. این شاخص معین میتواند شاخص کل، شاخص هموزن، شاخص شرکتهای بزرگ یا موارد دیگری از این دست باشند.
چطور صندوق سهامی بخریم؟
صندوقهای سهامی از نظر معامله به دو دسته قابل معامله (ETF) و صدور و ابطالی تقسیم میشوند. صندوقهای سرمایهگذاری سهامی قابل معامله (ETF) را میتوان به دو صورت خریداری کرد. راه اول این است که نماد بورسی صندوق سهامی قابل معامله مورد نظر را در پنل کارگزاری جستجو کنیم و اقدام به خرید واحدهای سرمایهگذاری آن کنیم. راه دوم این است که از طریق اپلیکیشنهای سرمایهگذاری که امکان خرید صندوق سرمایهگذاری در آنها وجود دارد، اقدام به خرید واحدهای صندوق سهامی قابل معامله کنیم.
از سوی دیگر، واحدهای سرمایهگذاری صندوق سهامی صدور و ابطالی را میتوان از طریق سایت خود صندوق سهامی صدور و ابطالی یا مراجعه به اپلیکیشن گروه مالی تاسیسکننده صندوق موردنظر خریداری کرد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0