تاریخ انتشار : چهارشنبه ۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۱۴
زمان مطالعه: 7 دقیقه
کد خبر : 87682

صندوق‌های اهرمی چه عملکردی در مثبت و منفی بازار دارند؟

صندوق‌های اهرمی چه عملکردی در مثبت و منفی بازار دارند؟
صندوق‌های سرمایه‌گذاری، برای افراد کم تجربه‌ای که زمان کافی برای تحلیل بازار ندارند اما به‌دنبال کسب بازدهی مناسب هستند، انتخابی عالی به‌شمار می‌رود.

به گزارش شهر بورس، صندوق‌های سرمایه‌گذاری، برای افراد کم تجربه‌ای که زمان کافی برای تحلیل بازار ندارند اما به‌دنبال کسب بازدهی مناسب هستند، انتخابی عالی به‌شمار می‌رود. اگر با این صندوق‌ها آشنایی داشته باشید، احتمالا می‌دانید که صندوق‌های بورسی به انواع مختلفی مثل صندوق سهامی، صندوق درآمد ثابت، صندوق طلا، صندوق اهرمی و…، تقسیم می‌شوند. هرکدام از این صندوق‌ها ویژگی‌های خاص خود را داشته و برای گروه‌های مختلف افراد مناسب هستند. صندوق‌های اهرمی نوعی از این ابزارها هستند و با توجه به ساختاری که دارند، بازدهی بالایی را برای سرمایه‌گذاران خود به ارمغان می‌آورند.

ساز و کار صندوق اهرمی

استفاده از اهرم در بازارهای مالی، این امکان را برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌کند تا بتوانند بدون نیاز به دریافت اعتبار معاملاتی، بازدهی بالاتری را نسبت به سرمایه اولیه خود کسب کنند. دقت کنید که خرید واحدهای ممتاز صندوق اهرمی به سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیر توصیه می‌شود؛ چون اهرم مالی به‌همان اندازه که می‌تواند بازدهی بالاتری را برای‌تان فراهم کند، در صورت زیان، ضرر بیشتری را متوجه شما خواهد کرد.

در میان انواع مختلف صندوق‌هایی که به آن‌ها اشاره کردیم، صندوق اهرمی با سازوکار ویژه خود، امکان تخصیص سود ثابت و متغیر را برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌کند. واحدهای صندوق اهرمی به دو دسته واحدها عادی و ممتاز تقسیم می‌شود که در ادامه با این واحدها آشنا خواهید شد.

واحد عادی، کسب بازدهی بیشتر از سپرده بانکی

واحدهای عادی صندوق اهرمی، عملکردی مشابه با صندوق درآمد ثابت دارند و با خرید واحدهای آن، بازدهی ثابتی را کسب خواهید کرد. این واحدها از نوع صدوری ابطالی هستند و برای خرید و فروش آن‌ها لازم است به وب‌سایت خود صندوق مراجعه کنید. همانطور که اشاره شد، واحد عادی صندوق‌های اهرمی شباهت زیادی به صندوق درآمد ثابت دارند و می‌توان یک کف و سقف بازدهی را برای آنان مشخص کرد.

متوسط بازدهی سالانه صندوق درآمد ثابت «لبخند» فارابی بیش از 27 درصد است که نسبت به سود بانکی رقم بالاتری است. صندوق اهرمی «جهش» فارابی(ٍETF) نیز که اخیرا پذیره‌نویسی آن به اتمام رسید، امکان کسب بازدهی 24 تا 30 درصدی را برای سرمایه‌گذاران خود فراهم خواهد کرد.

واحد ممتاز صندوق اهرمی جهش، بهترین گزینه برای افراد ریسک‌پذیر

اولین تفاوت میان واحدهای ممتاز و عادی صندوق‌های اهرمی، مشخص نبودن یک کف و سقف از پیش تعیین شده برای این واحدهاست. واحدهای ممتاز صندوق‌های اهرمی به‌صورت قابل‌معامله ETF هستند و می‌توانید از سامانه معاملاتی تمام کار‌گز‌اری‌ها نسبت به خرید آن اقدام کنید. برای آشنایی بهتر با تفاوت واحدهای عادی و ممتاز به این مثال توجه کنید:

فرض کنید واحدهای ممتاز صندوق جهش فارابی با تضمین سود 24 تا 30 درصد برای واحدهای عادی را خریداری کرده‌اید. اگر میزان بازدهی صندوق حدود 100 درصد سالانه باشد، پس از کسر 30 درصد سود واحدهای عادی، باقی‌مانده آن یعنی 70 درصد میان دارندگان واحدهای ممتاز تقسیم می‌شود. عکس این مساله نیز امکان‌پذیر است. فرض کنید بازدهی صندوق تنها 15 درصد باشد؛ یعنی بازدهی صندوق 9 درصد از حداقل بازدهی تضمین شده واحدهای عادی، کمتر بوده است. در این شرایط تنها 6 درصد از سود به واحدهای ممتاز تعلق می‌گیرد و مابقی سود این واحدها جهت تامین حداقل بازدهی 24 درصدی، به دارندگان واحدهای عادی صندوق اختصاص می‌یابد.

آیا صندوق اهرمی برای من گزینه مناسبی است؟

مزیت صندوق اهرمی این است که با داشتن هر دو واحد عادی و ممتاز، برای افراد با درجه ریسک‌پذیری متفاوت، مناسب است. چنانچه فرد ریسک‌پذیری نیستید یا با اصول معامله در این بازار آشنایی ندارید، واحدهای عادی بهترین انتخاب برای شما خواهند بود؛ اما اگر توانایی تحمل ریسک بالایی دارید و به‌دنبال کسب بازدهی بیشتر هستید، واحدهای ممتاز یه چالش جذاب برای شما خواهند بود. برای دریافت مشاوره در زمینه سرمایه گذاری در بورس نیز می‌توانید به این لینک مراجعه کنید.

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش

بانک توسعه تعاون