تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۷
زمان مطالعه: 4 دقیقه
کد خبر : 169919

شوک ارزی به بازار مواد غذایی/ گرانی در آستانه رمضان و عید نوروز؟

شوک ارزی به بازار مواد غذایی/ گرانی در آستانه رمضان و عید نوروز؟
شایعات مربوط به تغییر نرخ ارز تخصیصی به واردات کالاهای اساسی، بازار مواد غذایی را تحت تأثیر قرار داده و قیمت‌ها را تا ۳۵ درصد افزایش داده است.

به گزارش شهر بورس، بازار مواد غذایی در هفته‌های اخیر تحت تأثیر سیاست‌های ارزی و نگرانی‌های واردکنندگان و تولیدکنندگان، با کاهش عرضه و افزایش قیمت روبه‌رو شده است. سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران اعلام کرد که شایعات مربوط به جایگزینی ارز نیمایی با ارز توافقی، شوک بزرگی به بازار وارد کرده و باعث شده تولیدکنندگان و واردکنندگان کالاهای اساسی، از جمله برنج، روغن و حبوبات، در عرضه این محصولات محتاطانه عمل کنند.

تأثیر تغییرات ارزی بر بازار مواد غذایی

حسین فرهادی، سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران، در خصوص تأثیر سیاست‌های ارزی بر بازار گفت: با وجود اینکه ارز ۲۸۵۰۰ تومانی همچنان برای واردات کالاهای اساسی مانند برنج و روغن اختصاص داده می‌شود، نگرانی‌ها در مورد تغییر نوع ارز تخصیصی در سال آینده، منجر به کاهش عرضه و افزایش قیمت این کالاها شده است.

او افزود: این مسئله به‌ویژه در بازار حبوبات بیشتر دیده می‌شود، به‌طوری‌که قیمت حبوبات در برخی موارد تا ۳۵ درصد افزایش یافته است. همچنین افزایش قیمت جهانی روغن نیز در افزایش قیمت داخلی تأثیرگذار بوده است.

ضرورت نظارت بیشتر در آستانه رمضان و نوروز

فرهادی همچنین یادآور شد: در شرایطی که به ماه مبارک رمضان و عید نوروز نزدیک می‌شویم، تقاضا برای اقلام غذایی اساسی افزایش می‌یابد. این امر نیاز به تشدید نظارت دولت بر عرضه و قیمت کالاهایی مانند برنج، روغن و حبوبات را دوچندان می‌کند. به‌ویژه تولیدکنندگان و واردکنندگانی که ارز دولتی دریافت کرده‌اند، باید در عرضه کالاها شفاف‌تر عمل کنند.

خبر مرتبط
سبد خوراکی در آذر ۱۴۰۳؛ آیا اقشار کم‌درآمد تاب می‌آورند؟
سبد خوراکی در آذر ۱۴۰۳؛ آیا اقشار کم‌درآمد تاب می‌آورند؟

در آذرماه ۱۴۰۳ با رشد ۳۰ درصدی نسبت به سال گذشته، هزینه‌های تغذیه‌ای از تورم کل کشور پیشی گرفت و دهک‌های پایین جامعه را بیش از پیش تحت‌فشار قرار داده است.

احتمال تغییر نوع ارز تخصیصی در سال آینده

این فعال حوزه مواد غذایی تأکید کرد: اگرچه دولت اعلام کرده است که تا پایان امسال تغییراتی در نوع ارز تخصیصی به واردات کالاهای اساسی اعمال نخواهد شد، اما این سیگنال به بازار ارسال شده که در سال آینده این ارز به ارز توافقی تغییر خواهد کرد. چنین تصمیماتی باعث نگرانی واردکنندگان و تولیدکنندگان شده و عملکرد آن‌ها را تحت تأثیر قرار داده است.

منبع: تجارت نیوز

برچسب ها :

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش