تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۶
زمان مطالعه: 8 دقیقه
کد خبر : 103776

رئیس سازمان بورس پاسخ داد:

شهرداری ها به چه شکل از بازار سرمایه تامین مالی می کنند؟

شهرداری ها به چه شکل از بازار سرمایه تامین مالی می کنند؟
رئیس سازمان بورس مواردی را در پاسخ به اینکه «شهرداری ها به چه شکل از بازار سرمایه تامین مالی می‌کنند؟» بیان کرد.

به گزارش شهر بورس، مجید عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در اولین همایش نهضت تامین مالی شهر ضمن تشکر از برگزار کنندگان کارگاه های آموزشی گفت: بحث شهرنشینی در حال گسترش است و بر اساس برآوردها در ۲۰۵۰ بیش از ۷۰ درصد جمعیت کره زمین در شهر ها مستقر خواهند شد و این نشانده افزایش فزاینده ای است.

وی افزود: نیاز جدی شهرداری ها به بحث تامین مالی و مشارکت جدی خود مردم در این تامین مالی ها بیش از پیش احساس می شود و این نیز منحصر به کشور ما نیست و در کل کشور های دنیا مطرح است. البته بحث تمرکز در کشور های مختلف برای ارائه خدمات متفاوت است و در برخی بیشتر و در برخی کمتر است که نیاز به توجه به منابع مالی دارد.

عشقی با بیان اینکه «شهرداری ها به صورت طبیعی سه درآمد دارند.»، خاطرنشان کرد: یکی درآمذ و منابع بودجه سالانه خود شهرداری است و یا به صورت سنتی از عوارض نوسازی و خودرو و … حاصل می شود که شاید خیلی قابل مدیریت نباشد. بحث دوم بحث استقراض است و در کل کشور های دینا به آن توجه می شود اما بحث استقراض در مدیریت شهری خیلی به آن پرداخته نشده است. تقریبا حدود ۸۰۰ همت اوراق سر رسید نشده ای که در بازار سرمایه داریم تنها ۲۰ همت آن مربوط به شهرداری ها است که حدود ۲ و نیم درصد از کل آن است.


بیشتر بخوانید : با افزایش خدمات شهری کیفیت زندگی مردم نیز بالا می رود


رئیس سازمان بورس ادامه داد: با توجه به توان مالی و درآمدی که شهرداری ها دارند این عدد قطعا قابل افزایش است و می توانند و باید از آن استفاده کنند. دسته سوم بحث ابزار های مشارکت است که خیلی به آن پرداخته نشده است. به دلیل ابزار سازی و نهاد سازی در این زمینه به خوبی انجام نشده این مشارکت ها انجام نمی‌شود و یا کاملا محدود انجام می شود.

وی در ادامه افزود: در همایشی که امروز و کارگاه هایی که در طی این سه روز برگزار شد سعی کردیم ادبیات تامین مالی را از بازار سرمایه به فعالان حوزه شهری و همچنین بحث نهادسازی را جا بی‌اندازیم. انتظار داریم این نهاد های مالی بتوانند در بحث نوآوری مالی به دارایی هایی که بتواند مشارکت مردم را جلب کند، کمک کند.

عشقی عنوان کرد: طبق بررسی های انجام شده تمایل مردم به سرمایه گذاری در بحث مسکن است اما ما نمیتوانیم این منابع مالی را در راستای بحث عرضه مسکن و ساخت و ساز استفاده کنیم که باید این کار را انجام دهیم. با مدیریت شهری در حوزه املاک، مجمتع های تجاری و اداری از این پتانسیل استفاده کنند.

عشقی درباره انتشار اوراق اظهار داشت: بحث انتشار اوراق مالی هم ما ابزار های کاملی هم در بازار سرمایه داریم که شهرداری می‌توانند از آن استفاده کند. ایرادی که گرفته می شود این است که نرخ تامین مالی بالاست که بله این موضوع در ایران و دنیا بالاست و در بالاترین میزان خود در چند دهه گذشته است. ما فکر میکنیم که این شرایط کوتاه مدت بوده و باز ما آمادگی داریم کمک کنیم تا این نرخ ها تعدیل داشته باشد.

شهرداری ها به چه شکل از بازار سرمایه تامین مالی می کنند؟

رئیس سازمان بورس در ادامه نشست بیان کرد: در خصوص استفاده از سایز ابزار ها خوشبختانه مجوز دومین صندوق املاک و مستقلات برای بانک شهر صادر شده است و در چند روز آینده پذیره نویسی خواهد شد و اولین صندوقی است که توسط سیستم بانکی پذیره نویسی می شود. اعتقاد داریم که این ابزار، ابزار بسیار مناسبی است که در تمامی شهرداری ها قابل استفاده است و می تواند منابع خردی که امکان سرمایه گذاری در املاک را به تنهایی ندارند، به صورت مستقیم سرمایه گذاری کنند.

وی یادآور شد: ابزاری دیگری که تا آخر سال معرفی می شود بحث اوراق سلف است که امکان فروش متری مسکن در بازار سرمایه فراهم خواهد شد. با این ابزار سرمایه گذاران می توانند در صورتی که نمی توانند واحد مسکونی کاملی خریداری کنند به صورت خرد و ریز مسکن خریداری کنند و به مرور مالک آن میزانی که قصد دارند خریداری کنند بشوند.

عشقی درمورد حجم تامین مالی از بازار سرمایه گفت: در سال گذشته مجموع تسهیلات جدیدی که در کل شبکه بانکی پرداخت شده ۱۹۰۰ میلیارد تومان بوده است که در بازار سرمایه این عدد ۵۸۰ همت بوده است که حدود ۳۰ درصد تسهیلات بانکی را در بازار سرمایه تامین مالی کردیم. امسال به دلیل افزایش نرخ بهره این نسبت مقداری کاهش پیدا کرده اما در همین حدود است.

رئیس سازمان بورس گفت: از موارد بسیار مهم گزارش گری و ارتقا شفاف سازی است که این موضوع همیشه برای شهرداری ها مطرح بوده که باید صورت های مالی را بگیریم و در سامانه کدال منتشر کنیم که متاسفانه شهرداری ها خیلی استقبال نکردند که برای جلب اعتماد عمومی لازم است این کار انجام شود و من از همگی دعوت می کنم که اطلاعات مالی شان را در سامانه کدال منتشر کنند تا مشکلی نباشد.

برچسب ها :

ناموجود

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش

بانک توسعه تعاون