رئیس اتاق تبریز:
شرکتهای زیانده دولتی باید منحل یا واگذار شوند/ اقتصاد با دیپلماسی بهبود مییابد، نه با جنگ
به گزارش شهر بورس، یونس ژائله در نشست خبری اعضای هئیت رئیسه اتاق تبریز با اصحاب رسانه، اظهار داشت: در طول ۲۸ سال گذشته رشد قابل توجهی در حوزه صادرات اتفاق افتاده است. ما در کشور با مشکل اساسی مواجه هستیم؛ کاهش ارزش پول ملی، کاهش تولید ناخالص داخلی و فرار سرمایهها که همواره به تورم ارزی منجر شده بخشی از این مشکلات است که همواره در همه دولتها وجود داشته است.
وی افزود: از آغاز به کار دولت جدید میز، مشکلات مختلف بینالمللی وجود داشته و رشد قیمت ارز را رقم زده است.
بیست و هشتمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی برگزار میشود
رئیس اتاق تبریز با اشاره به برگزاری بیست و هشتمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی، خاطرنشان کرد: باید خودمان هم وارد گود شویم و بخش خصوصی را هم درگیر کنیم. ۹۵ درصد اقتصاد در آذربایجان شرقی متعلق به بخش خصوصی است و از منابع صندوق توسعه ملی نیز بهرهمند نشدیم. پشتکار بخش خصوصی آذربایجان باعث شده برندهای خوبی در این منطقه به وجود بیاید.
نایب رئیس کمیسیون آموزش در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مسائل حقوقی بازنشستگان فرهنگی، افزود: طبق قانون باید حقوق بازنشستگان متناسب با تورم و شرایط اقتصادی روز افزایش یابد، افزایش حقوق در لایحه بودجه ۱۴۰۴ تنها حدود ۱۰ درصد بوده که قطعاً کفاف هزینههای زندگی آنها را نمیدهد.
شرکتهای زیانده دولتی باید منحل یا واگذار شوند
ژائله به تشریح مشکلات ایجاد شده توسط شرکتهای ضررده دولتی پرداخت و گفت: این شرکتها تورم زیادی به جامعه تحمیل میکنند. اعداد و رقمهای موجود پیرامون بانکها و شرکتهای زیانده واقعا نگران کننده است. دولت باید از این شرکتهای زیانده سبک شود.
وی ادامه داد: تا این اتفاق نیفتند هر چقدر هم نفت بفروشیم فایدهای ندارد. دولت باید به قانون تجارت احترام بگذارد و طبق ماده ۱۴۱ این شرکتهای زیانده را منحل و یا واگذار کند. وقتی نمیتوانیم مدیریت کنیم باید واگذار کنیم. در دنیا هم این کار امتحان خود را پس داده است.
لزوم پذیرش FATF
رئیس اتاق بازرگانی تبریز بر لزوم پذیرش FATF تاکید کرد و گفت: اقتصاد با جنگ درست نمیشود، با دیپلماسی است که اقتصاد بهبود مییابد. باید یک سری قواعد بینالمللی را بپذریم. وقتی تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی بازی میکند از قوانین جهانی پیروی میکنیم، نمیشود که بگوییم «چون ما از ایران آمدیم، مثلا آفساید را قبول نداریم یا آن را رعایت نمیکنیم»
ژائله تصریح کرد: در اقتصاد هم قانون بین المللی وجود دارد که اسم FATF است. اگر بخواهیم در اقتصاد جهانی شرکت کنیم باید آن را بپذیریم و اقتصاد کشور هم برای بزرگ شدن نیاز به بینالمللی شدن دارد.
وی به انتقاد از دو نرخی بودن ارز پرداخت و گفت: الان چیزی به اسم ارز نیمایی وجود ندارد و همه با نرخ دلار آزاد مبادله میکنند. اگر دولت میخواهد همه ارز حاصل از صادرات به کشور برگرد آن را به قیمت بازار بخرد. با تلاش میشود جلوی کوچک شدن سفره مردم را گرفت نه با حرف زدن.
وی در پاسخ به این سوال که «رابطه بخش خصوصی با دولت جدید چگونه است؟»، گفت: با دولت رابطه تنگاتنگی داریم و در حال همکاری هستیم. مشکل ما با دولت نیست، مشکلات مربوط به امروز نیست که بگوییم با دولت فعلی مشکل داریم. در این دولت حمایت از سرمایهگذاران حتما اتفاق میافتد و اتاق تبریز نیز در این زمینه بسیار فعال خواهد بود. ما مشکلات زیادی داریم و این اسب زین کرده نیست.
تاثیر ترامپ بر اقتصاد
رئیس اتاق تبریز در پاسخ به سوال شهر بورس مبنی بر تاثیر حضور ترامپ بر اقتصاد، عنوان کرد: تجار همیشه بر پایه عقلانیت رفتار میکنند و با سیاست زاویه دارند. به نظر میرسد انشاءالله آرامش حاکم شود.
ژائله در پاسخ به سوالی مبنی بر فرصتهای ایجاد شده پیرامون حضور همزمان مسعود پزشکیان به عنوان رئیس جمهور و صمد حسنزاده به عنوان رئیس اتاق ایران اظهار داشت: این فرصت تاریخی برای اولین بار است که نصیب منطقه آذربایجان شده و اگر استفاده نکنیم، مشکل از ماست. باید بتوانیم نقاط ضعف استان را برطرف کنیم.
وی گفت: نگرانی ترامپ، بریکس است و در کارزارهای انتخاباتی هم بر لزوم رفع تحریمهای ایران و روسیه تاکید کرده است.
در تلاطمها بخش خصوصی بیشترین هزینه را میدهد
مسعود بنابیان نایب رئیس اتاق تبریز نیز در این نشست خبری گفت: بیشترین هزینه در تلاطمهای سیاسی و اقتصادی را بخش تولید متحمل شده است. من با افرادی که سرمایه خود را از منطقه آذربایجان خارج کردند، صحبت کردهام؛ فصل مشترک همه آنها فضای فرهنگی بوده که در این منطقه حاکم است.
در اتاق تبریز کارهای بزرگی انجام شده است
رضا جعفری عضو هیئت رئیسه اتاق تبریز گفت: در بحث مسئولیتهای اجتماعی ما در اتاق بازرگانی مرکز شتابی ایجاد میکنیم که میتواند راهنمای سرمایهگذاران حتی برای کسبوکارهای کوچک باشد. ما حتی در انتخابات اخیر هزینههایی دادیم که لازم به اشاره نیست.
وی افزود: کارهای بزرگی در اتاق تبریز انجام شده است که تلاش میکنیم کارهای خیر را بدون سر و صدا انجام دهیم. ما نسبت به آمار و ارقامی که در خصوص رتبه اقتصادی استان آذربایجان شرقی منتشر میشود نقدهایی داریم.
جعفری با اشاره به اقدامات اتاق تبریز، خاطرنشان کرد: اتاق بازرگانی حتی از رونمایی کتاب نیز حمایت میکند و خیریههای بزرگ تبریز مجامع خود را در اتاق تبریز برگزار میکنند و این نشان دهنده توجه خاص اتاق بازرگانی به بحث مسئولیتهای اجتماعی است.
آخرین کارخانهای که توسط اتاق بازرگانی نجات یافته در شهرک صنعتی شبستر بوده است
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0