تاریخ انتشار : دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۹
زمان مطالعه: 5 دقیقه
کد خبر : 166626

یک کارشناس بازار سرمایه به شهر بورس پاسخ می‌دهد؛

شرایط به نفع بازار سرمایه تغییر کرده/ شرایط امروز برعکس سال 1399 است

شرایط به نفع بازار سرمایه تغییر کرده/ شرایط امروز برعکس سال 1399 است
فردین آقابزرگی کارشناس بازار سرمایه، گفت: شرایط امروز برعکس سال 1399 است که بازار خودرو و مسکن جذابیت بیشتری برای جذب نقدینگی داشت. در واقع، امسال شرایط به نفع بازار سرمایه تغییر کرده است.

فردین آقابزرگی کارشناس بازار سرمایه، در گفت‌وگو با شهر بورس درباره وضعیت بازار سرمایه، اظهار داشت: بازار در حال حاضر در شرایط مناسبی به سر می‌برد. برخی شاخص‌ها، همراه با کاهش فاصله نرخ ارز دولتی و آزاد، به‌تدریج افزایش سود عملیاتی شرکت‌ها و صنایع را رقم خواهد زد.

وی افزود: کاهش ارزش دلاری بازار از ۳۳۰ میلیارد دلار به کمتر از ۱۲۰ میلیارد دلار و همچنین عقب‌ماندگی بازار بورس نسبت به سایر بازارها در ۴ سال گذشته، در شرایطی که سایر بازارها مانند مسکن و خودرو اُور‌ولیو هستند، بستر مناسبی برای جذب نقدینگی در بازار سرمایه فراهم کرده است.

آقابزرگی ادامه داد: شرایط امروز برعکس سال 1399 است که بازار خودرو و مسکن جذابیت بیشتری برای جذب نقدینگی داشت. در واقع، امسال شرایط به نفع بازار سرمایه تغییر کرده است.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: بر همین اساس پیش‌بینی می شود روند بازار سرمایه تا پایان سال به همین منوال ادامه یابد. تاکنون در شاخص کل کمتر از ۲۵ درصد و در شاخص هم‌وزن ۱۴ درصد بازدهی را شاهد بودیم که رشد چشمگیری محسوب نمی‌شود اما روند ادامه‌دار خواهد بود.

خبر مرتبط
پیش‌بینی بورس فردا یکشنبه 3 دی 1403
پیش‌بینی بورس فردا یکشنبه 3 دی 1403

پیش‌بینی بورس برای فردا نشان‌دهنده آغاز متعادل و رو به منفی بازار با تمرکز بر نمادهای بزرگ است، هرچند انتظار افت چشم‌گیر وجود ندارد.

وی درباره تأثیر تغییر سیاست‌های کلان بر روند بازار سرمایه گفت: سیاست‌های اقتصادی و متغیرهای اثرگذار اقتصادی قطعاً تأثیر مستقیمی بر بورس دارند. به‌ویژه تغییرات در نرخ ارز نیما و بازار توافقی تأثیر قابل‌توجهی داشته است. حمایت‌های لفظی و عملی مسئولان از بازار سرمایه و حتی زمزمه‌های کاهش نرخ بهره از جمله عواملی هستند که در کنار متغیرهای سیاسی و برون‌مرزی، تمرکز بر بازار سرمایه را تقویت می‌کنند.

آقابزرگی ادامه داد: نرخ ارز نیز حاشیه سود عملیاتی شرکت‌ها را افزایش می‌دهد. شفاف‌سازی در کشف نرخ ارز و حرکت به سمت تک‌نرخی شدن می‌تواند برخی شبهات را رفع کند. ممکن است برخی شرکت‌ها ارز صادراتی خود را با شرایط خاص بفروشند که این موضوع شبهات مذکور را ایجاد می‌کند، اما کاهش رانت ارزی از طریق سیاست‌های شفاف ارزی می‌تواند شرایط را بهبود بخشد.

این کارشناس بازار سرمایه درباره ناترازی انرژی خاطرنشان کرد: بیش از ۷۵ درصد اقتصاد کشور در اختیار دولت است. هرچقدر دولت ضعیف‌تر عمل کند، ناترازی انرژی به سایر بخش‌های اقتصادی و فعالان این حوزه سرایت خواهد کرد. رفع این ناترازی نیازمند ساماندهی و مدیریت دقیق است.

وی افزود: دولتمردان بیشتر روی اصلاح نرخ متمرکز هستند، درحالی‌که مدیریت مصرف و سرمایه‌گذاری برای افزایش توان تولید اهمیت بیشتری دارد. به‌ویژه مصرف انرژی در مزرعه‌های استخراج رمز ارز که سهم قابل‌توجهی از برق را به خود اختصاص داده‌اند، نیازمند مدیریت جدی است. افزایش ۲۰ درصدی مصرف برق و حامل‌های انرژی در شرایط کنونی با توجه به عدم توسعه اقتصادی قابل توجه توجیه‌پذیر نیست.

آقابزرگی در پایان گفت: در حال حاضر مدیریت و انضباط در مصرف، به‌ویژه در نهادها و سازمان‌هایی که در حال استخراج رمز ارز هستند، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این موضوع، در کنار عدم سرمایه‌گذاری بلندمدت، باعث بروز مشکلاتی شده که اکنون شاهد آن هستیم.

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش