تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۹:۴۰
زمان مطالعه: 6 دقیقه
کد خبر : 192922

اقتصاددان، در گفت‌وگو با شهر بورس:

تاثیر مذاکرات براقتصاد، به تعامل دو طرف وابسته است

تاثیر مذاکرات براقتصاد، به تعامل دو طرف وابسته است
یک اقتصاددان درباره تاثیر مذاکرات ایران و آمریکا بر اقتصاد کشور، گفت: یا تحریم‌ها ادامه خواهد یافت، یا ممکن است به سمت مدیریت بحران پیش برویم، یا اینکه ورق ممکن است برگردد و وضعیت بهتر شود. این موضوع بستگی به تعامل دو طرف دارد و باید منتظر بمانیم تا ببینیم کدام اتفاق می‌افتد.

علی سعدوندی، اقتصاددان، در گفت‌وگو با شهر بورس، شرایط کنونی اقتصاد ایران را بحرانی ارزیابی کرد و اظهار داشت: شرایط کنونی اقتصاد کشور از نرخ ارز و تورم حاکم بر جامعه، کاملا مشخص است که وضعیت اقتصادی مناسب نیست. ناترازی‌های جدی در عرصه‌های مختلف وجود دارد و متاسفانه سیاست‌گذار اقتصادی اصلا وجود خارجی ندارد. هیچ برنامه‌ای برای مقابله با بحران‌ها به نظر من اصلا وجود ندارد.

وی در ادامه تاکید کرد: نه اینکه یک برنامه مخفی باشد که اعلام نشده باشد، بلکه حتی اگر چنین برنامه‌ای هم وجود داشت، اشتباه بود. باید با جامعه به یک تفاهم می‌رسیدیم، اما واقعیت این است که هیچ برنامه‌ای وجود ندارد.

مهر آیندگان

سعدوندی در خصوص عملکرد دولت در مدیریت بحران‌ها، توضیح داد: دولت برنامه‌ای ندارد. همانطور که در ابتدا به برنامه پنج‌ساله اتکا می‌کرد، مشخص بود که آن زمان هم برنامه‌ای نداشت، اما اکنون به وضوح مشخص است که دولت هیچ قصدی برای داشتن برنامه‌ای برای مقابله با بحران‌ها ندارد.

دولت در مقابله با مشکلات انرژی کاملاً دست و پا بسته است

وی در ادامه به بحران انرژی اشاره کرد و گفت: در مقابله با بحران انرژی، دست و پای دولت کاملا بسته است. در نرخ گاز، بنزین و برق و متاسفانه هنوز هیچ راهکار ملی که مورد پذیرش جامعه باشد، دیده نمی‌شود.

خبر مرتبط
سرنوشت کنکور در هاله‌ای از ابهام؛ شنبه تصمیم نهایی گرفته می‌شود
سرنوشت کنکور در هاله‌ای از ابهام؛ شنبه تصمیم نهایی گرفته می‌شود

تصمیم‌گیری درباره تاثیر قطعی کنکور همچنان ادامه دارد. آیا آینده دانش‌آموزان دیگر در ۴ ساعت تعیین نخواهد شد؟ صحبت‌های سخنگوی دولت را بخوانید.

سعدوندی همچنین به بحران صندوق‌های بازنشستگی پرداخت و عنوان کرد: در زمینه بحران صندوق‌های بازنشستگی، کوچک‌ترین تلاشی برای کنترل بحران مشاهده نمی‌شود و این مسئله حتی از گفتمان ملی هم خارج شده است.

بحران بانکی؛ تقویت کسانی که بحران بانکی را به وجود آوردند

وی با اشاره به بحران بانکی کشور، افزود: در زمینه بحران بانکی، می‌بینیم افرادی که در گذشته مدیریت بانکی را بر عهده داشتند و موجب بحران شدید شدند، اکنون در راس کار قرار گرفته‌اند و اتفاقا دولت به تقویت این افراد پرداخته است. یعنی افرادی که بحران بانکی را به وجود آوردند، که دلیل اصلی تورم بحران بانکی است، نه فقط دولت نمی‌خواهد با این افراد برخورد کند، بلکه این افراد نور چشم دولت شده‌اند.

سعدوندی در ادامه به وضعیت بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: بنابراین، می‌بینیم که در بازار سرمایه هیچ‌گونه راهکار موثری ارائه نمی‌شود. تنها اقدامی که مطرح می‌شود، خرید آنلاین طلا است.

وی افرود: با این حال، امسال در حالی که به نام سال سرمایه‌گذاری در تولید شناخته می‌شود، در واقع در سطح شهر کوچک‌ترین اثری از سرمایه‌گذاری و تولید مشاهده نمی‌شود. در عوض، تنها توصیه‌ای که به مردم می‌شود این است که برای فرار از تورم، به هر نحوی که ممکن است، اقدام به خرید طلا کنند.

این اقتصاد دان افزود: تحریم‌ها مشکل جدی در اقتصاد ایران بوده‌اند، اما سو مدیریت دولت تاثیر منفی‌اش بسیار بیشتر از تحریم‌ها بوده است.

و درباره تاثیر مذاکرات ایران و آمریکا بر اقتصاد کشور، خاطرنشان کرد: یا تحریم‌ها ادامه خواهد یافت، یا ممکن است به سمت مدیریت بحران پیش برویم، یا اینکه ورق ممکن است برگردد و وضعیت بهتر شود. این موضوع بستگی به تعامل دو طرف دارد و باید منتظر بمانیم تا ببینیم کدام اتفاق می‌افتد.

سعدوندی در پایان افزود: حتی اگر مذاکرات با موفقیت کامل انجام شود و تمام تحریم‌ها برداشته شود، سیاست‌های اقتصادی مخرب کشور مانع بهره‌برداری کامل از رفع تحریم‌ها خواهد شد. تحریم‌ها مشکل جدی در اقتصاد ایران بوده‌اند، اما سو مدیریت دولت تاثیر منفی‌اش بسیار بیشتر از تحریم‌ها بوده است.

نویسنده:

برچسب ها :

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون