تاریخ انتشار : پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۸
زمان مطالعه: 3 دقیقه
کد خبر : 167448

با تصویب هیئت وزیران

سازمان حفاظت محیط زیست، نقشی در اخذ مجوز احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر ندارد

سازمان حفاظت محیط زیست، نقشی در اخذ مجوز احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر ندارد
هیئت وزیران با استناد به اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و مواد (۱۴) و (۱۵) آیین‌نامه رفع موانع احداث نیروگاه های تجدیدپذیر را ابلاغ کرد.

به گزارش شهر بورس، بر اساس ماده ۱۴ آیین‌نامه رفع موانع احداث نیروگاه های تجدیدپذیر چنین ذکر شده است که با توجه به تولیت وزارت نیرو در مدیریت حریم رودخانه ها و دریاها، اخذ مجوز رعایت حریم رودخانه‌ها در قالب یک فرآیند درون سازمانی فی مابین بخش آب و سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی (ساتبا) وزارت نیرو صورت پذیرفته و سازمان حفاظت محیط زیست تکلیفی در خصوص پیگیری اخذ مجوز مذکور نخواهد داشت.

همچنین بر اساس ماده ۱۵ آیین‌نامه رفع موانع احداث نیروگاه های تجدیدپذیر، با عنایت به اینکه احداث فضای سبز از جمله تمهیدات زیست محیطی مدیریت و کاهش آلاینده‌های هوا و گازهای گلخانه ای است و با توجه به ماهیت تولید انرژی در نیروگاه‌های خورشیدی (بدون منبع تغذیه، فیدر و پست) و بادی بدون انتشار هیچ‌گونه آلاینده هوا و نیز عدم مصرف مواد اولیه و عدم تولید پسماند حین فرایند بهره‌برداری اجرای ماده (۱۵) قانون هوای پاک در خصوص نیروگاه‌های خورشیدی و بادی مصداق نداشته و رعایت 10 درصد فضای سبز برای این نیروگاه‌ها ذیل ماده مذکور موضوعیت نخواهد داشت. در صورت پاک‌تراشی محدوده اجرای طرح در زمان استقرار سرمایه‌گذار مکلف به بازسازی پوشش گیاهی منطقه با گونه‌های بومی در زمان برچیدن تأسیسات (سایت) خواهد بود.

مهر آیندگان

گفتنی است با پیگیری‌های بخش خصوصی و اتاق بازرگانی ایران و تبریز، هیئت وزیران دولت چهاردهم مواد (۱۴) و (۱۵) آیین‌نامه رفع موانع احداث نیروگاه های تجدیدپذیر را ابلاغ کرد که گام مهمی در راستای تسهیل احداث این نوع نیروگاه‌ها و ورود بخش خصوصی به این امر است.

خبر مرتبط
بی‌ ثباتی اقتصاد کلان، مهم‌ ترین مانع رشد اقتصادی کشور
بی‌ ثباتی اقتصاد کلان، مهم‌ ترین مانع رشد اقتصادی کشور

امید اسمعیل ظفر؛ عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز گفت: شعار امسال با عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» تأکیدی است بر نقش کلیدی سرمایه‌گذاری( داخلی و خارجی) در تحقق رشد اقتصادی پایدار و از آنجا که برنامه هفتم توسعه کشور، دستیابی به نرخ رشد ۸ درصدی را هدف‌گذاری کرده، پیگیری این شعار در عمل، نقشی تعیین‌کننده در رفع عقب‌ماندگی‌های زیرساختی و ارتقای سطح رفاه عمومی دارد.

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون