به گزارش شهر بورس، روز یکشنبه ۲۹ تیرماه ۱۴۰۴، مرکز مبادله ارز و طلای ایران میزبان یکصد و هفدهمین جلسه حراج شمش طلا خواهد بود. متقاضیان خرید شمش طلای این مرکز باید پیش از ساعت ۲۴ روز شنبه ۲۸ تیرماه، مبلغ ۱۰ میلیارد ریال (معادل یک میلیارد تومان) به عنوان وجهالضمان برای هر قطعه شمش طلا واریز کنند تا امکان شرکت در این حراج برای آنها فراهم شود.
شرایط ویژه متقاضیان خرید شمش طلا
طبق شیوهنامه شماره ۷، تنها “فروشندگان عمده شمش طلا”، “تولیدکنندگان مصنوعات طلا” و “خردهفروشان طلای آبشده” مجاز به شرکت در حراج هستند. همچنین تمامی متقاضیان باید دارای پروانه کسب معتبر از اتحادیههای طلا و جواهر باشند و این پروانه باید در درگاه ملی مجوزها ثبت و قابل استعلام باشد. علاوه بر این، بانکها با تایید بانک مرکزی میتوانند در حراج شمش طلا شرکت کنند، اما برای هر جلسه حراج، باید مجوزهای لازم را دریافت کنند و سقف خرید آنها محدود به تعداد خاصی است.
مدارک ضروری برای شرکت در حراج
متقاضیان برای ثبتنام در حراج باید مدارکی چون “نامه درخواست شرکت در حراج” (فرمهای شماره ۱۱ و ۱۲)، “کارت ملی”، “پروانه کسب” ثبتشده در درگاه ملی، “فیش واریزی وجهالضمان”، “گواهی امضا” از دفاتر اسناد رسمی و “آخرین آگهی روزنامه رسمی” (ویژه اشخاص حقوقی) را به مرکز مبادله ارز و طلای ایران ارائه دهند.
قواعد خرید و حجم مجاز خرید شمش طلا
خریداران میتوانند در حراج به دو شیوه “خرد” و “عمده” شرکت کنند. در حراج خرد، سقف خرید برای هر فرد پنج قطعه شمش طلا یککیلوگرمی در هر هفته تقویمی است. در حراج عمده نیز، هر خریدار میتواند تا چهار بسته شمش طلا خریداری کند که هر بسته شامل پنج قطعه شمش یککیلوگرمی است. در مجموع، هر خریدار میتواند در هر هفته تا ۲۵ قطعه شمش طلا خریداری کند (۲۰ قطعه در حراج عمده و ۵ قطعه در حراج خرد).
کارمزد حراج و روش پرداخت
کارمزد هر معامله در حراج شمش طلا، ۰.۲ درصد از ارزش کل معامله است و تمامی پرداختها به صورت نقدی انجام میشود. همچنین، قیمت پایه هر قطعه شمش طلا توسط عرضهکنندگان تعیین میشود و در روز حراج به هیات حراج اعلام میگردد.
شیوه حراج و نوع معاملات
تمامی معاملات در این حراج به صورت حضوری و نقدی برگزار خواهد شد. در این روش، شرکتکنندگان باید پیشنهادات خود را در زمان مشخص شده ارائه کنند و در نهایت، قیمتهای نهایی بر اساس رقابت حراجی تعیین میشوند.