تاریخ انتشار : سه شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۱
زمان مطالعه: 5 دقیقه
کد خبر : 183826

مشاور سازمان برنامه و بودجه عنوان کرد:

ریسک‌ها در سال آینده همچنان پابرجا خواهند بود/ کل نقدینگی کشور کمتر از ۱۱۰ میلیارد دلار است

ریسک‌ها در سال آینده همچنان پابرجا خواهند بود/ کل نقدینگی کشور کمتر از ۱۱۰ میلیارد دلار است
مشاور سازمان برنامه و بودجه گفت: به نظر نمی‌رسد ریسک‌ها در سال آینده کاهش یابند و فضای مالی کشور همچنان دچار تلاطم خواهد بود.

به گزارش شهر بورس، مهدی حیدری، اقتصاددان و مشاور سازمان برنامه و بودجه، در حاشیه نشست تخصصی گروه خدمات بازار سرمایه آبان اظهار داشت: به نظر نمی‌رسد ریسک‌ها در سال آینده کاهش یابند و فضای مالی کشور همچنان دچار تلاطم خواهد بود.

حیدری با اشاره به تحولات اقتصادی و سیاسی کشور در سال‌های گذشته افزود: سال آینده احتمال کاهش فروش نفت و همچنین احتمال توافق‌های بین‌المللی وجود دارد. بنابراین، فعالان اقتصادی باید سناریوهای مختلف را در نظر بگیرند و آماده‌ی مواجهه با شرایط مختلف باشند.

وی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال ۱۳۹۷، جهش ارزی و کاهش نقدینگی دلاری به‌ویژه با خروج ترامپ از برجام، اقتصاد کشور را وارد فاز جدیدی کرد. بانک مرکزی نیز در آن زمان به دلیل محدودیت منابع ارزی، نتوانست به‌طور کامل قیمت دلار را کنترل کند.

حیدری ادامه داد: در حال حاضر با دلار حدود ۹۲ هزار تومانی، کل نقدینگی کشور کمتر از ۱۱۰ میلیارد دلار است و اگر میزان فروش نفت کشور به کمتر از ۵۰۰ هزار بشکه برسد، وارد روند جدیدی خواهیم شد. سوال اصلی در سال آینده این است که آیا شرایط مشابه سال ۹۷ ادامه پیدا می‌کند یا وضعیت بدتر خواهد شد؟

خبر مرتبط
بانک مرکزی توان کاهش نرخ بهره را ندارد/ کنترل ریسک را در سبدگردان آبان به‌صورت ویژه مدنظر قرار داده‌ایم
بانک مرکزی توان کاهش نرخ بهره را ندارد/ کنترل ریسک را در سبدگردان آبان به‌صورت ویژه مدنظر قرار داده‌ایم

معاون سرمایه‌گذاری شرکت سبدگردان آبان گفت: بانک مرکزی امکان کاهش نرخ بهره را ندارد و این مسئله به نفع بازار سرمایه نخواهد بود.

photo 2025 02 25 16 10 58

تورم و جهش ارزی، چالش‌های پیش روی سیاست‌گذار

مشاور سازمان برنامه و بودجه همچنین به چالش‌های تورم و نوسانات ارزی اشاره کرد و گفت: به نظر می‌رسد که همچنان برای سیاست‌گذاران، تورم و نوسانات ارزی اولویت‌های اصلی خواهند بود. پیش‌بینی می‌شود که در سال آینده، نقدینگی به‌طور نسبی افزایش یابد.

حیدری در ادامه به عملکرد شرکت‌های فعال در بازار سرمایه اشاره کرد و بیان داشت: متأسفانه در دو تا سه سال گذشته، شرکت‌ها نتواسته‌اند بیش از نرخ تورم رشد کنند. بیشتر شرکت‌های بورسی کشور کامودیتی‌محور هستند و از درآمد دلاری بهره می‌برند. اگر در سال آینده نرخ ارز افزایش یابد و فروش نفت کاهش پیدا کند اما التهاب اقتصادی وجود نداشته باشد، وضعیت شرکت‌ها می‌تواند بهبود یابد.

وی افزود: شاخص کل بازار سرمایه به اندازه رشد نرخ نیما افزایش نیافته است که این موضوع می‌تواند نشان‌دهنده ارزندگی نسبی برخی از شرکت‌ها باشد.

مشاور سازمان برنامه و بودجه در پایان با اشاره به وضعیت حضور سرمایه‌گذاران حقیقی در بازار سرمایه گفت: حقیقی‌هایی که پول قابل‌توجهی در بازار داشته باشند، بسیار محدود هستند. از سال ۱۳۹۸ تا پایان ۱۴۰۰، تنها ۱۷ هزار کد معاملاتی حقیقی و حقوقی وجود داشتند که حداقل یک‌بار دارایی بیش از ۱۰ میلیارد تومان در پرتفوی خود داشتند.

نشست تخصصی گروه مالی آبان، هم‌زمان با سالروز آغاز فعالیت صندوق بخشی پتروآبان، با حضور میثم فدایی مدیرعامل گروه خدمات بازار سرمایه آبان، مهدی حیدری مشاور سازمان برنامه و بودجه، محمد نوربخش معاون سرمایه‌گذاری شرکت سبدگردان آبان و مهدی صالحی معاون توسعه گروه خدمات بازار سرمایه آبان برگزار شد.

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش