اشتراک گذاری
اعتراف کارشناس داوری عربستانی؛ داور پنالتی استقلال را نگرفت

رقابت حساس برای سهمیه آسیایی؛ آخرین وضعیت سهمیه باشگاهی ایران در لیگ نخبگان

با تساوی‌های استقلال و تراکتور مقابل نمایندگان عربستان، آینده سهمیه باشگاهی ایران در لیگ نخبگان آسیا به شدت به مسابقات برگشت این تیم‌ها وابسته است. رقابت نزدیک با قطر برای کسب سهمیه 1+2 ادامه دارد.
اعتراف کارشناس داوری عربستانی؛ داور پنالتی استقلال را نگرفت

رقابت حساس برای سهمیه آسیایی؛ آخرین وضعیت سهمیه باشگاهی ایران در لیگ نخبگان

با تساوی‌های استقلال و تراکتور مقابل نمایندگان عربستان، آینده سهمیه باشگاهی ایران در لیگ نخبگان آسیا به شدت به مسابقات برگشت این تیم‌ها وابسته است. رقابت نزدیک با قطر برای کسب سهمیه 1+2 ادامه دارد.

به گزارش شهر پلاس، دور رفت از مرحله یک‌هشتم نهایی لیگ نخبگان آسیا برگزار شد و همچنین بخشی از بازی‌های دور رفت از مرحله یک‌چهارم نهایی لیگ قهرمانان آسیا در سطح دوم نیز دیروز برگزار شد. در این مسابقات، هر دو نماینده ایران یعنی استقلال و تراکتور مقابل نمایندگان عربستان، النصر و التعاون، به تساوی بدون گل رسیدند. این نتایج در شرایطی رقم خورد که استقلال و تراکتور نقش بسیار مهمی در تعیین سهمیه ایران برای دو فصل آینده رقابت‌های لیگ نخبگان آسیا دارند. اگر این دو تیم بتوانند نتایج خوبی کسب کنند، می‌توانند تأثیر بسزایی در افزایش احتمال سهمیه ایران در رقابت‌های آسیایی برای فصل ۲۰۲۶-۲۰۲۷ داشته باشند.

نتایج این فصل از رقابت‌های آسیایی روی سهمیه ایران برای دو فصل بعد تأثیرگذار است. همان‌طور که مشخص شده، سهمیه ایران برای فصل آینده یعنی ۲۰۲۵-۲۰۲۶ از قبل تعیین شده است و فوتبال ایران با کاهش سهمیه مواجه شده است. بر این اساس، ایران تنها یک سهمیه مستقیم و یک سهمیه پلی‌آف در لیگ نخبگان دارد، به‌علاوه یک سهمیه مستقیم در سطح دوم لیگ قهرمانان آسیا.

برای اینکه ایران دوباره بتواند سهمیه 1+2 در لیگ نخبگان را به دست آورد، باید در رده‌بندی لیگ قهرمانان آسیا رتبه بالاتری نسبت به قطر کسب کند. از آنجایی که بازی‌های نمایندگان ایران و قطر در دور رفت از مراحل یک‌هشتم نهایی لیگ نخبگان و دور رفت یک‌چهارم نهایی سطح دوم لیگ قهرمانان برگزار شده است، حالا می‌توان وضعیت سهمیه دو کشور را بررسی کرد.

تبلیغ درون‌خطی

رقابت حساس برای سهمیه آسیایی؛ آخرین وضعیت سهمیه باشگاهی ایران در لیگ نخبگان

با توجه به تساوی‌های استقلال و تراکتور مقابل نمایندگان عربستان، مجموع امتیاز فوتبال ایران در رده‌بندی لیگ قهرمانان آسیا به ۶۸.۷۱۷ رسید. قطر نیز دو نماینده در لیگ نخبگان آسیا دارد و هیچ تیمی در سطح دوم لیگ قهرمانان ندارد. به همین دلیل، وضعیت سهمیه‌های دو کشور مورد بررسی قرار گرفته است.

نمایندگان ایران در این فصل از مسابقات لیگ نخبگان آسیا و سطح دوم لیگ قهرمانان، مجموعاً ۱۳.۰۸۴ امتیاز کسب کرده‌اند. تراکتور با ۱۷.۰۶۹ امتیاز بیشترین امتیاز را به دست آورده، استقلال با ۱۶ امتیاز در رتبه دوم است، پرسپولیس ۱۰ امتیاز دارد و سپاهان نیز ۸.۶۶۷ امتیاز به‌دست آورده است. باید توجه داشت که ضریب امتیازات در لیگ نخبگان بیشتر از سطح دوم لیگ قهرمانان است؛ به همین دلیل، امتیازات استقلال و پرسپولیس اعداد رندتری دارند، اما چون سپاهان و تراکتور در سطح دوم لیگ قهرمانان بازی کرده‌اند، امتیازاتشان دقیق‌تر محاسبه شده است.

در سوی دیگر، تیم‌های قطری در این فصل سه نماینده در لیگ نخبگان آسیا داشتند و یک نماینده نیز در سطح دوم لیگ قهرمانان حضور داشت. این موضوع باعث شد که ضریب امتیازهای آنها بیشتر باشد. به‌طور کلی، تیم‌های قطری ۱۳.۳۲۶ امتیاز کسب کرده‌اند که السد با ۱۹ امتیاز بیشترین سهم را داشته است.

یکی از نکات مهم این است که الریان، دیگر نماینده قطر، در دور رفت لیگ نخبگان آسیا مقابل الاهلی عربستان با نتیجه ۳-۱ در خانه خود شکست خورد. این شکست باعث شده که احتمال حذف این تیم بسیار بالا باشد. اما در سوی دیگر، السد مقابل الوصل امارات به تساوی ۱-۱ رسید و در بازی برگشت میزبان خواهد بود. بنابراین، شانس بیشتری برای صعود دارد.

رقابت حساس برای سهمیه آسیایی؛ آخرین وضعیت سهمیه باشگاهی ایران در لیگ نخبگان

اگر السد و الریان هر دو حذف شوند، سهمیه 1+2 ایران برای دو فصل آینده قطعی خواهد شد، چرا که قطر دیگر هیچ نماینده‌ای نخواهد داشت. در این صورت، نتیجه استقلال و تراکتور در دور برگشت نیز اهمیت چندانی نخواهد داشت. اما اگر السد موفق به صعود شود، کار برای ایران سخت خواهد شد. در این حالت، استقلال و تراکتور باید حداقل یکی از آنها به دور بعد راه پیدا کند تا امتیازات ایران افزایش پیدا کند و در نهایت از قطر پیشی بگیرد.

این محاسبات با فرض این است که الریان در بازی برگشت مقابل الاهلی شکست بخورد و حذف شود. در حال حاضر، ایران در رتبه سوم غرب آسیا و به‌طور کلی در رده پنجم قاره آسیا قرار دارد، درحالی‌که قطر در رتبه ششم است. اختلاف دو کشور بسیار کم است و رقابت برای سهمیه بسیار حساس دنبال می‌شود.

در شرایط فعلی، ایران سهمیه 1+2 در لیگ نخبگان و یک سهمیه مستقیم در سطح دوم لیگ قهرمانان آسیا را برای دو فصل آینده در اختیار دارد. برای حفظ این سهمیه، همه نگاه‌ها به بازی‌های استقلال و تراکتور دوخته شده است. اگر السد صعود کند، دو نماینده ایران ناچار خواهند بود که نتایج خوبی بگیرند، وگرنه ایران دو فصل متوالی در لیگ نخبگان تنها یک سهمیه مستقیم و یک سهمیه پلی‌آف خواهد داشت که این یک عقب‌گرد بزرگ برای فوتبال ایران خواهد بود.

اکنون همه چیز به دور برگشت بستگی دارد. فوتبال ایران از حذف السد مقابل الوصل امارات استقبال خواهد کرد، چرا که در این صورت، سهمیه 1+2 ایران در لیگ نخبگان آسیا قطعی خواهد شد.

اخبار مرتبط

09 مرداد 1404
نرخ بهره جدید اعلام شد
نرخ بهره جدید اعلام شد
گزارش‌های جدید بانک مرکزی نشان می‌دهد که نرخ بهره بین...
09 مرداد 1404 | بازارهای موازی
09 مرداد 1404
فروش اقساطی خودروهای کرمان موتور - سامانه یکپارچه فروش خودرو باز شد - لیست قیمت جدید محصولات کرمان موتور منتشر شد
فروش اقساطی خودروهای کرمان موتور - سامانه یکپارچه فروش خودرو باز شد - لیست قیمت جدید محصولات کرمان موتور منتشر شد
شرکت کرمان موتور در ادامه طرح‌های فروش متنوع خود، شرایط...
09 مرداد 1404 | بازار خودرو
09 مرداد 1404
افت سنگین شاخص کل بورس در پی فشار فروش و اخبار جدید اقتصادی
افت سنگین شاخص کل بورس در پی فشار فروش و اخبار جدید اقتصادی
هفته اول مرداد ۱۴۰۴ برای بورس پر از نوسان بود؛...
09 مرداد 1404 | اخبار بورس
09 مرداد 1404
حذف یارانه این افراد ادامه دارد؛ چگونه اعتراض کنیم؟
حذف یارانه این افراد ادامه دارد؛ چگونه اعتراض کنیم؟
در سومین مرحله طرح یسنا، حساب گروهی از مادران باردار...
09 مرداد 1404 | بخش های خبری

نظرات

بدون نظر! اولین نفر باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *